To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T

Hugo - 10-09-2012, 19:24

Kupował ktoś amortyzatory tylne u tego sprzedawcy?
http://allegro.pl/amort-t...2613324913.html
Jeśli tak to czy dołączone osłony z odbojami pasują i czy amorki są Japan czy czeskie?

Jutro wysyłam do reklamacji tylne Daichi, oczywiście montowałem je sam i nie wiem czy mi Pan Mateusz uwzględni reklamację. Miejmy nadzieję, że tak. Trzeba przyznać, że gorszego gówna nigdy nie miałem w aucie zamontowanego! Obecnie jeżdżę na starych Monroe i auto się lepiej prowadzi, chociaż są tak zniszczone, że stukają (mam nadzieję, że to one, bo reszta zawieszenia jest wymieniona na nowe części).

Ponadto okazało się, że pies, którego potrąciłem był znajomego. Z racji posiadanego przez niego ubezpieczenia rolnego są w nim zawarte również szkody wyrządzone przez psy (niewiele osób o tym wie). Dzisiaj zgłosiłem szkodę do PZU, w środę ma być rzeczoznawca. Mam nadzieję, ze kilka stówek wpadnie...

To w sumie tyle... Aha pada lożysko w przednim lewym kole :mrgreen: , ale nie mam pretensji, bo to jakiś Service Parts za 135 zł. Wytrzymał cos ok. 40 000 km, więc spoko.

Matejko - 10-09-2012, 19:29

to sa uniwersalne odboje na tyl do aut japonskich
Hugo - 10-09-2012, 21:12

Matejko napisał/a:
to sa uniwersalne odboje na tyl do aut japonskich
No OK tylko ciekawe czy podejdą?
Anonymous - 10-09-2012, 21:38

podchodzą, nie pamiętam jaki komplet miałem w białasie, ale był drogi około 50 zł za stronę, komplet wraz z osłonami, dostępny w IC.
Matejko - 10-09-2012, 22:39

Cytat:
No OK tylko ciekawe czy podejdą?

podchodza trzymaja sie jak ori tam jest oslona razem z odbojem - ciasno wchodzi na amor ;)

Hugo - 10-09-2012, 23:15

Czyli jednym słowem pasi jak trza? :wink: Starą osłonę z częścią metalową i odbojem całkowicie wyrzucamy?
Anonymous - 10-09-2012, 23:17

u mnie metalowa miseczka została stara, w nowym komplecie jej nie było...
Hugo - 11-09-2012, 07:50

Derpin napisał/a:
u mnie metalowa miseczka została stara, w nowym komplecie jej nie było...
I właśnie o to mi chodziło. Czyli miseczkę dałeś nad ten nowy odbój z osłoną, tak? Tak mi to na foto wyglądało, że brak jest miseczki, a tym samym tulejka górnego mocowania byłaby za krótka.
Krzyzak - 11-09-2012, 09:16

Hugo napisał/a:

Kupował ktoś amortyzatory tylne u tego sprzedawcy?
http://allegro.pl/amort-t...2613324913.html

Hubert, ale to jest do MitsubUshi :lol:

Anonymous - 11-09-2012, 09:28

Hugo napisał/a:
właśnie o to mi chodziło. Czyli miseczkę dałeś nad ten nowy odbój z osłoną, tak?

rejczel tak, nie pamiętam, ja tylko przyglądałem się jak to mechanik składał, wiem na bank że miseczki musiały być stare bo w komplecie nowych nie było.

Hugo - 25-09-2012, 17:56

Kupione prawdziwe amortyzatory na tył: http://allegro.pl/amort-t...html#tabsAnchor :wink: Jak dotrą do soboty to będzie montaż i mam nadzieję, że wreszcie przestanie stukać z tyłu.

Poza tym mam świetną wiadomość dla tych, którzy tak jak ja (do niedawna) mają świerszcza w lewym górnym narożniku deski rozdzielczej :mrgreen: Wystarczy wyjąć cały panel z lewą kratką nawiewu, poluzować widoczną śrubę mocującą deskę rozdzielczą (klucz 10). U mnie nastąpił wtedy trzask, deska przesunęła się ok. 2 mm w prawo, dokręciłem śrubę i od tego czasu świerszcz zamilkł na dobre :mrgreen: Pojawiał się zawsze gdy auto stało dłużej w słońcu lub podczas ujemnych temperatur.

robertdg - 25-09-2012, 21:05

Hugo napisał/a:
Poza tym mam świetną wiadomość dla tych, którzy tak jak ja (do niedawna) mają świerszcza w lewym górnym narożniku deski rozdzielczej :mrgreen: Wystarczy wyjąć cały panel z lewą kratką nawiewu, poluzować widoczną śrubę mocującą deskę rozdzielczą (klucz 10). U mnie nastąpił wtedy trzask, deska przesunęła się ok. 2 mm w prawo, dokręciłem śrubę i od tego czasu świerszcz zamilkł na dobre
Ale wiesz, że to zmiana w konstrukcji auta :p
Hugo - 26-09-2012, 08:03

robertdg napisał/a:
Ale wiesz, że to zmiana w konstrukcji auta
Hehe, a mało ich mam, Ty zresztą też :wink:
arturj123 - 26-09-2012, 20:46

Hugo napisał/a:
Poza tym mam świetną wiadomość dla tych, którzy tak jak ja (do niedawna) mają świerszcza w lewym górnym narożniku deski rozdzielczej :mrgreen: Wystarczy wyjąć cały panel z lewą kratką nawiewu, poluzować widoczną śrubę mocującą deskę rozdzielczą (klucz 10). U mnie nastąpił wtedy trzask, deska przesunęła się ok. 2 mm w prawo, dokręciłem śrubę i od tego czasu świerszcz zamilkł na dobre :mrgreen: Pojawiał się zawsze gdy auto stało dłużej w słońcu lub podczas ujemnych temperatur.

Dzięki !! Jutro sprawdzam :lol:

Owczar - 01-10-2012, 11:51

Hugo napisał/a:
U mnie nastąpił wtedy trzask, deska przesunęła się ok. 2 mm w prawo

Zgniotła świerszcza! :P