To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - CB w nowym Outku

zbyszko_orzech - 12-07-2009, 22:43

eler1 napisał/a:
a ja magnes na jedyny metalowy element klapy bagażnika oczywiście średnica jest ograniczona

Kolego czy w takim rozwiązaniu przewód nie rysuje ci klapy?

Czy ktoś z was jeździ z anteną:
PRESIDENT MISSOURI ??

eler1 - 13-07-2009, 15:35

przewód jakoś przechodzi na styk i jest ok.
zbyszko_orzech - 14-07-2009, 00:14

eler1 napisał/a:
przewód jakoś przechodzi na styk i jest ok.

A jeszcze zapytam co to za antenka jest u Ciebie? jaka długośc? I jaki masz zasięg?

eler1 - 14-07-2009, 12:17

marki nie pamiętam kupiłem ją z 4 lata temu chyba alan ? dł.36cm cała, a zasięg 3-5km w trasie max sprawdzałem ok.10km przy dobrej propagacji bez zakłóceń. W trasie wystarcza aby uzyskać info.
Miałem podobnego presidenta na autku żony ale ukradli - byłem w szoku w małym miasteczku 12tys. mieszkańców

piotrls - 31-07-2009, 17:22

W serwisie w Boguchwale k/Rzeszowa instalacja Triflexa to 150 pln. Żałuję, że nie zdecydowałem się na wzmacniacz. Radio zgubiło stacje ktore mam na granicy zasięgu. Ten zasilacz mozna gdzieś wpiąć na przebiegu anteny? Radyjko wsadziłem w podlokietnik - nic nie widać, podlokietnik działa jak pudlo rezonansowe (słychac bdb), filtr włączam w gruszce tak, że "nie muszę kręcić"
AxeD - 05-11-2009, 21:56

Witam,
testowal ktos z Was antene magnetyczna na boku Outka 2 tuz przy klpie?

nephilim - 05-11-2009, 22:07

Ja mam na tym pasku wąskim koło spojlera... Ale Georgia, ta malutka. I jest OK.
AxeD - 05-11-2009, 22:19

Ja dostalem Delte 826, tylko ze nie chce na gorze klapy montowac, bo na bank zapomne zdjac i bedzie tragedia. Myslalem zeby dac z boku miedzy oknem a klapa od bagaznika (dobrze sie zrozumielismy?) tylko nie wiem czy to nie odpadnie....

Juz znam odpowiedz - odpadnie :/

mitsu00 - 06-11-2009, 19:24

Nie odpadnie jeśli użyje się mocnego magnesu np. o średnicy 16 cm. Testowałem, działa i ani drgnie. Antena musi być z mocowaniem na motylka.

Pozdr.

AxeD - 06-11-2009, 21:13

No coz, ten model anteny nie ma najwyrazniej mocnego magnesu, po za tym ze wzgledu na oblosci Outka w tym miejscu, obszar kontaktu jest dosyc. U mnie poprostu nie dalo rady - njpewniej dojazd po plytach zrobil swoje.

-Pozdrawiam

nephilim - 06-11-2009, 21:17

Kupiłem oryginalną georgię tego samego wieczoru jak zdmuchnęło mi przy 140 zwykłego no-name. Miałem TONĘ szczęścia (magnes uderzył tylko w felgę, minimalny ślad). Gdyby nie był taki długi kabel to byłbym albo z dziurką albo bez okna!

Mała niewielka magnetyczna na pasku z tyłu - lub alternatywa do relingu.

A jeśli masz wysoki garaż to dajesz triflexa i jest pozamiatane.

mitsu00 - 07-11-2009, 11:21

Panowie>>> Ale wy kombinujecie z tymi antenami i potem gadacie że nie działa. Od prawie 2 lat jeżdżę z anteną na podstawie magnetycznej zamocowanej na pasku blachy przy tylnej klapie. Żeby to działało bezstresowo i nie spadało przy prędkościach do 160 km/h, potrzebny jest magnes o średnicy 12-14 cm. Cały się nie zmieści na tym kawałku blachy ale to nic nie szkodzi. Jeżdżę z anteną 150 cm na motylka (składana przy wjeździe do garażu) i zasięg odbiorczy i nadawczy mam rewelacyjny, około między 5-12 km w trasie w zależności od terenu i warunków.Jak otwieram klapę bagażnika to po prostu najpierw przesuwam antenę kilka cm na dach i tyle. Myślałem kiedyś zamontować triflexa ale zasięg tej anteny jest "O pożal się Boże" :-)

Pozdr.

AxeD - 07-11-2009, 15:36

mitsu00, wiesz, fakt jest prosty, outek ma 7 miejsc i tyle osob czesto nim jezdzi. Ludziska NIE ZWRACAJA UWAGI na to, czy antena sie przesunela czy nie przed otwarciem klapy. Po za tym nie usmiecha mi sie co chwile skakanie do anteny zeby ja zdejmowac w jakims markecie - juz dosyc tego poginelo. Z tego powodu pomysl mocowania na boku. W tej sytuacji pozostalo mi mocowanie na "lapie" na klapie (ni jak nie chroni przed kradzieza), albo taki triflex. No i po za tym moje "doswiadczenia" moga sie komus, kiedys przydac.

Pozdrawiam

rezon - 08-11-2009, 20:07

AxeD napisał/a:
albo taki triflex
albo duoflex - ja mam . Zasięg nie powala na ziemię praktycznie max3 km, co daje 5-6 razy mniej niż na 1m LittleWill'u, ale przynajmniej spokój z większością problemów, o których mowa powyżej i jakoś wystarcza.
mitsu00 - 08-11-2009, 20:13

AxeD napisał/a:
mitsu00, wiesz, fakt jest prosty, outek ma 7 miejsc i tyle osob czesto nim jezdzi. Ludziska NIE ZWRACAJA UWAGI na to, czy antena sie przesunela czy nie przed otwarciem klapy. Po za tym nie usmiecha mi sie co chwile skakanie do anteny zeby ja zdejmowac w jakims markecie - juz dosyc tego poginelo. Z tego powodu pomysl mocowania na boku. W tej sytuacji pozostalo mi mocowanie na "lapie" na klapie (ni jak nie chroni przed kradzieza), albo taki triflex. No i po za tym moje "doswiadczenia" moga sie komus, kiedys przydac.

Pozdrawiam

W moim aucie ja otwieram i zamykam bagażnik. Innymi słowy zero problemów z anteną.

Pozdr.