To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Polecane warsztaty/mechanicy Warszawa.

Pexu - 10-06-2010, 20:50

polecam warsztat specjalizujący się w przegubach/półosiach w Sulejówku na Dworcowej 21. telefon: (22) 783-12-83
rzetelna wiedza, konkretna robota i wcale nie drogo :)

jarzabek.waclaw - 13-06-2010, 22:49

Ponawiam pytanie o warsztat z kompem MUT-III do diagnostyki. Może być ASO, żeby tylko nie krzyknęli 400zł za 10 minut roboty. Niestety uniwersalne skanery, których probowałem nie pozwalają mi sczytać błędów z ETACS.
viciu - 14-06-2010, 09:55

Panowie, szukam mechaniora jak najbliżej Marek. Generalnie ze swoim SpaceStarem problemów nie miewałem, ale... Tuleje od skrzyni domagają się wymiany plus jeszcze kilka innych rzeczy mniej lub bardziej ważnych.
Problem w tym, że flota odpłynęła i nie wiadomo, kiedy będzie, stąd poszukiwania wariantu ekonomicznego ze wskazaniem na kilka wizyt (dzisiaj rozrząd i tapicerka, jutro zajmiemy się wymianą silnika ;) ).
Póki co najbliżej mnie jest http://www.autojapan.com.pl/ , ale prócz adresu na samym dole drugiej strony tego tematu z żadną opinią się nie spotkałem...
Jakiś koncept? Wskazania? Polecenia?
Będę wdzięczny za pomoc. I tak, wiem, że mam AutoTest pod bokiem 8)

cns80 - 14-06-2010, 10:01

viciu napisał/a:
Panowie, szukam mechaniora jak najbliżej Marek.

Jakiś mechanik z AUTOTESTu naprawia gdzieś w tamtej okolicy. Pytaj Student'a. Oprócz tego futrzany z Radzymina ma jakiegoś swojego mechanika - pana Mariana. Zed u niego sporo naprawiał i był zadowolony.

SZYNA - 21-06-2010, 08:15

Ja szczerze polecam chłopaków z warsztatu na ul. Pustelnickiej 28, ostatnio uratowali mi życie jak byłem w podróży służbowej swoim Galem i pękły mi mocowania wodzików skrzyni biegów, była już 19 i ciężko było znaleźć jeszcze kogoś kto pracuje o tej porze. Szybko naprawili usterkę (za naprawę wzięli bardzo mało) i mogłem wracać do Wrocławia :)
Z krótkiego wywiadu jaki przeprowadziłem mają dostęp do używanych części do japończyków

Nr telefonu: 600 980 507

kpawel - 28-06-2010, 09:59

Czy zna ktoś warsztat w Warszawie, który wymieni uszczelniacze trzonków zaworów bez ściągania głowicy.

Głównie rozchodzi się o cenę, obecna propozycja to 200zł (ul. Wigury 29, 05-091 Ząbki tel. 22-781-77-37).

Silnik 1.3L 12V

Anonymous - 29-06-2010, 22:28

Ja polecam Wyszków (traska z marek zajmuje 20 min jazdy) Tadeusz Szydłowski 506 416 906 Robi rozrządy głowice hamulce zawieszenia. Serwisuje u niego wszystkie auta z rodziny i tylko jemu nie obawiam się oddać auta. Ceny Wyszkowskie nie Warszawskie ! Proszę powoływać się na Adriana żeby wiedział że swój nie obcy.
Anonymous - 02-07-2010, 00:26

Serwis LPG praga południe polecam: Energy Gaz Polska Ostrobramska, blacharka: Bąbik Mirosław Blacharstwo Samochodowe ul. Zakładowa 7 Wawer
Maretzky85 - 02-07-2010, 08:11

msgcwpl napisał/a:
Energy Gaz Polska Ostrobramska

O nie. Nigdy tam nie pojadę więcej. Straszne buractwo. Jak kiedyś byłem to ani nie zrobili tego co miało być zrobione, a wzięli więcej pieniędzy niż inne warsztaty.

eddi1977 - 02-07-2010, 19:18

adipaw napisał/a:
Ja polecam Wyszków (traska z marek zajmuje 20 min jazdy) Tadeusz Szydłowski 506 416 906 Robi rozrządy głowice hamulce zawieszenia. powoływać się na Adriana żeby wiedział że swój nie obcy.

Dla nieznajomych ten warsztat też jest polecany?

Sylwan - 08-07-2010, 09:55

Witam
Ja nie polecam warsztatu Unixcar... Trzymałem tam samochód przez 3 tygodnie i nic w nim nie zrobili. Za to bardzo polecam kolegę Maretzkiego85 wystarczył tylko jeden telefon żeby się z nim umówić przyjechał bez żadnych problemów najpierw zdiagnozował mi auto później naprawił w pół godziny to czego w warsztacie nie potrafili w prawie miesiąc... :)
Reasumując jak ktoś ma jakiś problem to spokojnie uderzajcie do niego... :)

tyr - 12-07-2010, 15:32

witam!
no i w tym zalewie różnych informacji się gubię :(
miałem stłuczkę, zderzak przedni do wymiany, prawdopodobnie grill, a belka???
gdzie się z tym czymś udać? mieszkam na Wilanowie.
niektórzy polecają Maretzky'ego. ale czy taki "nowy" user też może liczyć na pomoc?
w dodatku czas nie jest obojętny bo szykuje się wyjazd...

koszmarek - 12-07-2010, 17:21

tyr napisał/a:
"nowy" user też może liczyć na pomoc?

to nie ma znaczenia czy jesteś nowy czy ze stażem na forum :)

tyr - 12-07-2010, 21:59

znów dziękuję za pomoc :)
na zlot się niestety nie wyrwę. nawet tak sobie przez chwilę marzyłem ale...
rozliczne rodzinne obowiązki nie pozwolą mi...
może tak za 2 lata jak dzieci podrosną...?
tak czy owak pozdrawiam i dziękuję

eddi1977 - 18-07-2010, 08:01

Nareszcie w tym tygodniu zrobiłem serwis inst. gazowej po 30 tys.Postanowiłem spróbować na burakowskiej 14.Solidnie i niedrogo ale po regulacji wyczuwalny spadek mocy w stosunku do tego co było poprzednio. Mam już zaproszenie na rewizytę :?