To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - 2-gi Maćkowy Galancior

Anonymous - 13-01-2012, 14:35

idąc tokiem poprzednich właścicieli to Rafał kupił auto od kobiety, potem był on, potem Anita, teraz jest nowy właściciel, hmm stawiam że następna musi być kobieta :P
Rafal_Szczecin - 13-01-2012, 18:46

tesknie za nim :(
AniTa - 16-01-2012, 10:33

ja też :( chlip chlip a najtrudniej patrzeć na nowe wgniecenia... no i że nie jest już tak "kochany" ...
Maciek - 07-02-2012, 15:24

Przez łickenda zabrałem się odrobinę za Zbira bo strasznie zaolejony był od samej góry. Wymieniłem uszczelki pokryw (dodatkowo zasilikonowałem dla pewności) zaworów na Elringa + uszczelniacze świec. Przy 1 świecy było już lekkie zaolejenie - bez tragedii więc tylko wyczyściłem co się dało. Uszczelka kolektora choć kupiłem pozostała stara bo wyglądała dobrze. Autko po operacji odpaliło od kopa co mnie bardzo ucieszyło. Wiem powiecie to nic takiego co robiłem ale jestem laikiem jeśli chodzi o mechanikę. W związku że kolejne 10k stuknęło olejowi(obecny stan licznika 179450) to wymieniłem oleum na Coma 5W30 + filterek KNECHT - OC 230. Całość układu potraktowana przed wymianą płukanką. Chwilowo popychaczy nie słychać :mrgreen:
Jedyny zonk to widzę że pasek rozrządu dostał odrobinę oleju. Wstawię foty jak znajdę chwile.
PS. Jestem niski i robota przy 2-giej tylnej pokrywie faktycznie nie jest za łatwa. Kręgosłup pęknięty w 5-ciu miejscach :-)

Maciek - 14-03-2012, 15:22

Dziś w Miśku został wymieniony łącznik elastyczny który coraz bardziej dawał po uszach. Znów nastała błoga cisza z delikatnym bulgotem V-ki :-)
Maciek - 23-03-2012, 10:54

Wczoraj 22.03.2012 wieczorkiem zostały wymienione:
Łączniki drążka stabilizatora J65011YMT
Poduszki stabilizatora J75031YMT
Końcówki drążka kierowniczego Delphi
Same drążki były wymieniane ze 2 lata temu a co najważniejsze sztywno trzymają więc nie zostały wymienione.
Oczywiście zamiast męczyć się z wykręcaniem zostały te elementy wycięte :-)
Po zabiegu Zbir prowadzi się zdecydowanie lepiej pomimo że trzeba jeszcze ustawić zbieżność.
Dokupiłem też oponkę letnią. Jedna z kompletu na koniec zeszłego sezonu dostała bąbla i nie trzymała ciśnienia.
Jest plan na łickenda żeby wymienić kapciochy na właściwe :-)
Może uda się też wydłubać lewy prosty i w przyszłym tyg zawlokę go do regeneracji.

Krzyzak - 23-03-2012, 11:40

Maciek napisał/a:
YMT
- yamato znaczy... na 2-3 miesiące powinny wystarczyć... no może do zimy, potem pod ich gumy zrobione z barwionego ryżu dostanie się sól i pójdą się kompać...
Maciek napisał/a:
Delphi
jeszcze gorsze od yamato
Rafal_Szczecin - 23-03-2012, 13:26

Darku a jezdziles na koncowkach Delphi'ego, ze tak wszyscy na nie narzekacie ?

ja latam na delfim, Dominik rowniez, teraz bedzie Maciek i Marcin ( stary alfer ) , za ta cene sa naprawde ok .

na ymt tez narzekacie, to co kupic ? 555 wg was szajs, ymt tez, najlepiej to OE ,albo te wasze SH i zmienic gumke ... taki sam szajs jak ymt i pozostale

Tomek - 23-03-2012, 13:41

ja 2 lata temu wymieniłem na wyrost drążki i końcówki na 555
i do dzisiaj cisza

Anonymous - 23-03-2012, 13:42

Krzyzak, zrobiłem już na delphi około 40 tys, póki co nie mam zastrzeżeń.

elring be
yamato be
delphi be
o czymś zapomniałem ? ;)
widocznie w szczecinie naprawdę mamy jakiś lepszy sort części :lol: :mrgreen:

Tomek - 23-03-2012, 13:49

Derpin napisał/a:

widocznie w szczecinie naprawdę mamy jakiś lepszy sort części :lol: :mrgreen:

albo niskie oczekiwania

Anonymous - 23-03-2012, 14:00

tomek84, nie wiem ile zrobiłeś km przez 2 lata na 555 ale jak 40 tys na delphi przez 1,5 roku po naszych dziurawych drogach i w większości na 17" felgach to dla Ciebie mało.... to może uświadomię Cię że z racji wykonywanej pracy i km które dziennie zdarza mi się pokonywać, a do tego prędkości z jakimi zazwyczaj się poruszam nie pozwalają mi mieć nawet średnich oczekiwań. :finga:
Tomek - 23-03-2012, 14:03

Derpin napisał/a:

tomek84, nie wiem ile zrobiłeś km przez 2 lata na 555 ale jak 40 tys na delphi przez 1,5 roku po naszych dziurawych drogach i w większości na 17" felgach to dla Ciebie mało.... to może uświadomię Cię że z racji wykonywanej pracy i km które dziennie zdarza mi się pokonywać, a do tego prędkości z jakimi zazwyczaj się poruszam nie pozwalają mi mieć nawet średnich oczekiwań. :finga:

8)
na żartach się nie znasz
a na 555 zrobiłem coś koło 32 tyś

stary alfer - 23-03-2012, 14:08

tomek84 napisał/a:
na żartach się nie znasz

Tomek, polecam używanie emotek. Ułatwiają zrozumienie intencji piszącego ;)

Anonymous - 23-03-2012, 14:16

tomek84 napisał/a:
a na 555 zrobiłem coś koło 32 tyś

a ile wg Ciebie powinieneś zrobić zanim będziesz musiał je po raz kolejny wymienić ?

tomek84 napisał/a:
na żartach się nie znasz

oj tam oj tam ;) :occasion5: po prostu ciągłe narzekania zazwyczaj Darka :P , na sprawdzone marki stają się już lekko mówiąc nudne ;) :roll:

a zamiast narzekać, pochwaliłby się jakie on założył u siebie teraz tylne łączniki i ten jeden drążek z przodu? bo w swoim temacie pisał że wymienił, ale na co to już nie :P