To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Płyta - osłona pod silnik do EA

roguhd - 08-11-2008, 17:42

hm... dzięki, ale co to takiego SPOT? pewnie spotkanie, ale kiedy i gdzie? wiem że to pewnie głupie pytania ale tak naprawdę to nowy tu jestem (pomimo założonego konta prawie rok temu:)
Juiceman - 08-11-2008, 18:02

roguhd napisał/a:
hm... dzięki, ale co to takiego SPOT? pewnie spotkanie, ale kiedy i gdzie? wiem że to pewnie głupie pytania ale tak naprawdę to nowy tu jestem (pomimo założonego konta prawie rok temu:)

Normalne pytanie: A więc, aby nie pisać tu nie na temat to zapraszam na forum regionalne .

SPOT- spotkanie Mitsumaniaków/posiadaczy Mitsubishi, spotykamy się raz na jakiś czas robimy grilla, jezdzimy na gokarty, imprezy np tuningowisko czy chocby na piwo ale to juz nie autkami :) Jesli ktos ma jakies problemy z autem probujemy sobie pomoc wytlumaczyc jak to naprawic gdzie najtaniej kupic - na spoty przyjedzaja wszyscy faceci, kobiety - nie ma znaczenia. Nasze Drogie Panie zadko sie nudza w grupie Pań;)

Tu masz linka do Spota który odbył się odrazu po Zlocie w Grudziądzu

roguhd - 08-11-2008, 18:16

Podziękował za info. jeszcze tylko jedno pytanie - są gdzieś terminy spotów? chętnie pojawiłbym się na takim, bo mam koło stu pytań co do swojego gala, a nie ma to jak "żywy kontakt"

[ Dodano: 08-11-2008, 18:18 ]
aa tak, przegapiłem. forum regionalne. (czyli wrocław)

Anonymous - 08-11-2008, 18:23

Juice mogles dzwonic ze kolega chce plyte dalbym od razu Kmerowi i odpadlyby koszty przesylki...trudno . na PW przeslalem dane do przelewu jak dobrze pojdzie to plyte dostaniesz wczesniej niz 15 bo teraz wysylka(jakos 35-45zl) bezposrednio do zainteresowanych wiec prosze o przeslanie zwrotne z adresem swoim
tosztotomasz - 08-11-2008, 19:36

cuuube, chyba jeszcze powinieneś poinformować o kosztach pobrania, bo pewnie takowe wpłynęły na to, że kurier krzyknął sobie prawie 58 pln przy odbiorze w moim przypadku.
Juiceman - 08-11-2008, 23:01

a.m.o.s napisał/a:
cuuube, chyba jeszcze powinieneś poinformować o kosztach pobrania, bo pewnie takowe wpłynęły na to, że kurier krzyknął sobie prawie 58 pln przy odbiorze w moim przypadku.

U mnie krzyknął 50zł

Anonymous - 09-11-2008, 02:09

a.m.o.s napisał/a:
uuuu sporo faktycznie bo jechala jedna plyta tylko a do Juica 6 a waga ma znaczacy wplyw na koszt moze kurier zakreslil doreczenie w konkretnych godzinach za co dodatkowo kasuja ! ale ja takiej opcji nie dawalem...
zapytam na PW Darul1 ile jego wykasowali on jest z Rzeszowa ale nie skarzyl sie na wysoki koszt przesylki. moge partycypowac w kosztach pol/pol

tosztotomasz - 09-11-2008, 09:26

cuuube nie chodzi o partycypowanie. Chciałem tylko zwrócić uwagę na to, że koszty mogą być wyższe niż podałeś, żeby ludzie się nie zdziwili lub dokładnie sprawdzili czy ich kurier nie "ładuje" usługą, której być nie powinno. W moim przypadku nie odbierałem paczki osobiście i może dlatego wyszło jak wyszło. Było minęło. Dobrze, że płyta jest, teraz czekam jeszcze na "avansowe" dodatki 8)

edit:
znalazłem właśnie list przewozowy, w poniedziałek zadzwonie do DHL i dowiem co i jak, bo na samym liście nie ma wpisanego kosztu przesyłki :shock: . Może kurier dorabia :evil:

Anonymous - 09-11-2008, 09:35

przepraszam ze tak wyszlo ...nie zrobilem tego specjalnie bo nie mialem w tym zadnego interesu dawac zarobic dhl i usczuplac Twoj prywatny budzet , moje niedopatrzenie zapewne
tosztotomasz - 09-11-2008, 09:56

cuuube w żadnym wypadku :!: Zaznaczyłeś tylko, że płaci odbiorca, co jest logiczne, a cała reszta to już sprawa między mną a DHL - dokumenty wypełnia przecież kurier a nie nadawca. Daj spokój, przecież w żaden sposób nie sugerruję w tym Twojego udziału. Sprawę płyty załatwiłeś szybko i profesjonalnie, a ja już z DHL sobie sam porozmawiam :twisted: .
Powtarzam, żeby uniknąć złego zrozumienia cuuube nie ma żadnego związku z powstałym zamieszaniem :!:

akbi - 09-11-2008, 20:32

Opłaty w DHL nie są jednolite, ponieważ w ich przypadku (jako chyba jedyny kurier w PL) cena jest zależna od odległości między miejscem nadania a odbioru.
Dlatego też przesyłka od Cuuuba do Wrocławia będzie znacznie tańsza aniżeli do Rzeszowa

Anonymous - 09-11-2008, 23:48

akbi napisał/a:
Opłaty w DHL nie są jednolite,
z tym sie zgodze ale z tym
akbi napisał/a:
cena jest zależna od odległości między miejscem nadania a odbioru.
sie nie zgodze :!: mnie kurier powiedzial za pierwsza paczka ze nie odleglosc ma wplyw tylko waga i wymiar oraz zapakowanie(w kartonie mniej) oraz termin dostarczenia np przed poludniem nastepnego dnia dodatkowa oplata...
akbi napisał/a:
Dlatego też przesyłka od Cuuuba do Wrocławia będzie znacznie tańsza aniżeli do Rzeszowa
potwierdzeniem niech bedzie to co napisal Juice - 6 plyt Wroclaw oplata ok 50 zl , 1 plyta Rzeszow jak napisal mi dzis darul1 ok 38 :!: :!: :!: wiec tym wiekszy szok ze do Pulaw zaspiewali az 58 za jedna :!:
akbi - 10-11-2008, 09:37

cuuube napisał/a:
akbi napisał/a:
cena jest zależna od odległości między miejscem nadania a odbioru.
sie nie zgodze :!: mnie kurier powiedzial za pierwsza paczka ze nie odleglosc ma wplyw tylko waga i wymiar oraz zapakowanie(w kartonie mniej) oraz termin dostarczenia np przed poludniem nastepnego dnia dodatkowa oplata...

w Przypadku DHLa znaczenie ma:
- odległość
- waga
- gabaryt
- opakowanie (za całkowite owinięcie folią płaci się więcej)
- oznakowanie (szkło, góra itp)
dodatkowe opłaty są związane z takimi usługami jak:
- dostarczenie na konkretną godzinę (zakres czasowy godzinny czy 2-godzinny)
- pobranie
- zwrot dokumentów

... i pewnie jeszcze kilka rzeczy, o których nie pamiętam :P

tosztotomasz - 10-11-2008, 09:49

Rozmawiałem przed chwilą z DHL, pan powiedział, że odległość nie ma znaczenia (?), nie potrafił jednak wytłumaczyć dlaczego były takie różnice w cenie i zaproponował formularz reklamacji :x
W związku z powyższym mam prośbę do Was cuuube, Juiceman i darul1, jeśli macie jeszcze numery listów przewozowych prześlijcie mi na PW, żebym mógł dalej wyjaśniać sprawę.

akbi - 10-11-2008, 11:06

ok ...chyba trochę namotałem ...
Sprawdziłem i odległość ma znaczenie JEDYNIE w przesyłkach o wadze pow 31,5 kg

http://www.dhl.com.pl/pub...g_krajowych.pdf

Przepraszam za nieuściślone informacje.