To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Powrót do przeszłości

areksz121 - 08-09-2011, 06:24

Jacku, widzę, że w ostatnim czasie poczyniliśmy podobne kroki :D Z tym że ja sprężynki wymieniłem w kwietniu :P

U mnie w planie maska i błotniki przód na przyszły rok :wink:

A kod koloru to nie czasem G35 czy jakoś tak? :D Bo tak mi się widzi, że to samo co mój :mrgreen:

jacek11 - 08-09-2011, 18:12

areksz121 napisał/a:
A kod koloru to nie czasem G35 czy jakoś tak? :D Bo tak mi się widzi, że to samo co mój :mrgreen:

tabliczka tak mówi,ale lakier i tak jest dobierany pod klapkę :wink:

areksz121 - 09-09-2011, 08:13

U mnie gościu na puszce napisał że G35 a kodu koloru z auta mu nie dawałem, tylko właśnie klapkę :P Jest troszkę różnicy, bo co świeże to świeże, ale całkiem inaczej ta mordka wygląda :wink:
jacek11 - 12-10-2011, 22:26

Więc tak....mam pytanie...jakiś czas temu zamówiłem świece zapłonowe.w tym samym sklepie co zwykle.odebrałem,położyłem na półce,i tak leżały z miesiąc.popełniłem jednak błąd.nie sprawdziłem symbolu.zamiast K20,mam K16.na wymianę troszkę za późno,więc wkręciłem je,bo stare już się dawno prosiły o wymianę.ma ktoś pojęcie jaki wpływ na pracę silnika będą miały te świece?mam dziwne wrażenie,że zrobił się mułowaty. :roll:
areksz121 - 13-10-2011, 00:58

Pewnie beda roznic sie parametrami, a przede wszystkim cieplota...tak to sie chyba nazywalo...

Brak polskich znakow - w pracy :wink:

jacek11 - 14-10-2011, 21:46

Najbardziej mnie interesuje,jak to wpływa na silnik,i co się może popsuć :roll:
jacek11 - 18-10-2011, 17:20

I jak to zwykle bywa przed zimą,popsuło się ogrzewanie :wink: pierun coś słabo grzeje,a na wolnych obrotach,nie grzeje prawie wcale.wiem,że nie powinno tak być,ale jakoś nie mogę znaleźć przyczyny tego defektu.Nagrzewnica ma przepływ,płyn wpływa gorący,a powietrze wieje niespecjalnie gorące :roll: pojęcia nie mam co się mogło popsuć :(
Xsystoff - 18-10-2011, 18:15

Pewnie klapka mieszajaca/rozdzielajaca cieple i zimne powietrze sie zaciela w pozycji zimno.
jacek11 - 19-10-2011, 16:55

Jak pokręcam pokrętłem ciepłe-zimne,to reaguje.słychać,jak klapka się zamyka,ale czy do końca?tego nie wiem.jak znajdę chwilkę wolną,to odłączę parownik od gazowni,bo jest podłączony szeregowo,i obieg jest długi.może to coś pomoże :roll:
jacek11 - 06-11-2011, 10:41

Ogrzewanie nie zrobione,ale jest ciepło,więc na razie nie potrzebne :wink:
Natomiast mam większy problem.Przy ruszaniu auto bardzo szarpie.przedtem też tak było,ale w mniejszym stopniu.teraz nie da się ruszyć szybciej,i trzeba to robić tempem żółwia.Podejrzewam,że któraś poduszka padła,ale autem nie telepie,więc to troszkę dziwne. :roll:

areksz121 - 06-11-2011, 12:07

A czy przy ruszaniu na wyższych obrotach też szarpie? Mam na myśli na przykład 2k rpm i płynne puszczanie sprzęgła...Może to sprzęgło ma z tym coś wspólnego... W sumie prorokował nie będę :wink:
jacek11 - 06-11-2011, 21:40

Tak.szarpanie jest praktycznie w pełnym zakresie obrotów.normalnie można tylko ruszyć z niskich obrotów.
oglądałem dzisiaj poduszki,i wyglądają ok.silnik jest sztywno osadzony,i nie da się nim szarpnąć.problem raczej leży gdzie indziej....
areksz121 napisał/a:
...Może to sprzęgło ma z tym coś wspólnego...

:roll: :?:

Wszyc - 06-11-2011, 21:51

jak nie przednia poducha to ja się poddaje :roll:
jacek11 - 06-11-2011, 21:58

Cytat:
Nie poddawaj się nigdy bez względu na to co się dzieje, wierz w to co w sercu masz i w to czego Ty pragniesz!

Krzychu,miewasz amnezję czasami? :wink: :)

jacek11 - 06-11-2011, 22:12

A cha,po kilku testach,dochodzę do wniosku,że szarpie bardziej z prawej strony.Do sprawdzenia amortyzator :roll:
Luzów w zawieszeniu nie ma,przeguby są ciche.Przynajmniej te zewnętrzne.
kurcze no,a za dwa tysiące kilosów wymiana oliwy :roll: