To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer Sportback

jaca71 - 11-03-2009, 18:42

Hi hi, Widzę że i Tobie silnik odwrotnie wsadzili ;) To był dla mnie największy szok po zaglądnięciu pod maskę. Pierwszy rzut oka i coś jest nie tak. Dopiero po chwili dociera że silnik źle wsadzili ;)
Trik - 11-03-2009, 18:52

No i fajne tablice rejestracyjne dostałeś. Ile dałeś? :mrgreen:
Witam Sedecznie nowego kolegę mitsumaniaka.

PS. Ja też przesiadłem się z fiata.

filippoz - 11-03-2009, 19:00

Witamy

PunTomas napisał/a:
Tak na szybko sklecona galeryjka z fotkami nowego nabytku...
pozwolę sobie zapytać czym focisz :D ??

wszystkim z SB zazdroszczę przedniego zderzaka hehe :D

PunTomas - 11-03-2009, 19:02

filippoz napisał/a:
Witamy

PunTomas napisał/a:
Tak na szybko sklecona galeryjka z fotkami nowego nabytku...
pozwolę sobie zapytać czym focisz :D ??

wszystkim z SB zazdroszczę przedniego zderzaka hehe :D

Typ fotoapraraten idioten :D w profilu; znaczy że źle, czy vice versa wręcz odwrotnie przeciwnie? ;)

Uwex - 11-03-2009, 19:12

PunTomas - niech Ci się dobrze sprawuje :)
PunTomas - 11-03-2009, 19:46

Uwex napisał/a:
PunTomas - niech Ci się dobrze sprawuje :)

Ożeszku włoski... A ja od trzech lat do Nędzy/Szymocic z puntoklubem pojeżdżałem... :biggrin: :partyman:

filippoz - 11-03-2009, 19:46

PunTomas napisał/a:
Typ fotoapraraten idioten :D w profilu; znaczy że źle, czy vice versa wręcz odwrotnie przeciwnie? ;)

nie miałem zamiaru komentować zdjęć jeżeli chodzi o wykonanie/jakośc, chciałem się tylko zapytać czy focisz czymś ze szkłami wymiennymi czy po prostu jakimś automatem

Jakość dobra, pomysł i kadry ogólnie też :D eheh, ja mam na szybko zrobione więc są do bani ;) ale spoko spoko poprawię się ;)

szerokiej drogi życzę ;)

P.S. do zobaczenia na A2 :D

PunTomas - 11-03-2009, 19:56

filippoz napisał/a:
PunTomas napisał/a:

nie miałem zamiaru komentować zdjęć jeżeli chodzi o wykonanie/jakośc, chciałem się tylko zapytać czy focisz czymś ze szkłami wymiennymi czy po prostu jakimś automatem

Aha, to dobrze; bo już się bałem. Zawsze się boję, tam gdzie nowy jestem, że mnie za fotki co do jakości plus et cetera za inne sprawy ;) lokalesy fotoszpece zrypią jak dziada kościelnego za niewinność.... ;)

PS. Się wybieram w okolice Powidza

http://tinyurl.com/b9tjmo

W dniach 7 - 10 maja. Jakby co.

filippoz - 11-03-2009, 20:25

Do giewartowa :D jezioro powidzkie znam dobrze :D w dodatku z perspektywy dna także

nurkowałem tam zarówno z bazy w Powidzu jak i w Giewartowie ;) wieki już tam nie byłem

PunTomas - 11-03-2009, 20:31

filippoz napisał/a:
Do giewartowa :D jezioro powidzkie znam dobrze :D w dodatku z perspektywy dna także

nurkowałem tam zarówno z bazy w Powidzu jak i w Giewartowie ;) wieki już tam nie byłem

Ooo, blisko. ;) Mniej lub więcej blisko. Mam właśnie za soba płetwonurkowe intro na basenie. Kurs się planuje w przyszłości... :mrgreen: Chyba się polubimy... :biggrin: No chyba że mod wywali nas na śmietnik... ;)

filippoz - 11-03-2009, 20:32

ok :D przepraszam(y) za OT, idziemy na Priv :D
Anonymous - 11-03-2009, 20:42
Temat postu: [OT]
Nie wiem czy sie da zrobic na PRIV mala konferencje.. bo ja przez 20 lat mieszkalem 20km od Giewartowa
i znalem pare osob z bazy w Powidzu hihihi....

Pozdr
AK

BobBudowniczy35 - 19-03-2009, 18:22

Witam wszstkich
To mój pierwszy post na tym forum.
Od tygodnia jestem posiadaczem czerwonego, bordowego (niepotrzebne skreślić :) ) Sportbacka z motorem 1.8 w wersji Invite
Nie będę sie rozpisywał co do wad i zalet bo generalnie wszystko juz zostało napisane.
Poruszę tylko temat spalania jako ten najbardziej drażliwy.
Zatem: miejsce akcji Kraków i okolice, pierwsze 520 km z czego 120 autostradą, 50 Zakopianką do Myślenic, reszta Kraków (codzienne jazdy do i z pracy) i średnia według wyliczenia przy tankowaniu 9,5l/100km. Trochę byłem przerażony doświadczeniami innych, ale miło się rozczarowałem przy dystrybutorze. Oczywiście nie szarżuje jakoś specjalnie, trzymam się zaleceń ksiązki co do pierwszego 1000 km.

Pozdrawiam

PS ten komputer zawsze sie kasuje co do średniej spalania po 4h? :?

jaca71 - 19-03-2009, 19:33

BobBudowniczy35 napisał/a:
PS ten komputer zawsze sie kasuje co do średniej spalania po 4h? :?

W menu kompa (dostępnym tylko na postoju z zaciągniętym ręcznym) można wyciągnąć na zewnątrz manualny tryb który kasuje się tylko ręcznie. Ale po ponownym włączeniu silnika chowa się do menu :) Ale spokojnie sprawdza się od tankowania do tankowania...

BobBudowniczy35 - 19-03-2009, 20:44

Nie wiem czy zaskoczyłem :) ale po każdej jezdzie a przed wyłączeniem silnika mam przestawiac na "manual"? bo chyba po kazdym "starcie" przełącza sie w "automat".

Tak czy siak nie wiele ten "komp" ma z normalności :badgrin: