[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Światła do jazdy dziennej
10wojtek10 - 29-02-2012, 12:07
...
Ja mam zamontowane do sportbacka lampy p/m z ASX-a ze światłami dziennymi. Podłączone są do czujnika deszczu/światła i same się przełączają na mijania np. pod wiaduktem.
Wszysko wygląda mega profesionalnie.
Jak się popatrzy na samochód- wygląda jak oryginalne halogeny z lancerka. Nic innego - fabryka. Dopiero po włączeniu można się zorientować, że w halogenie są dwie żarówki.
Podobno jestem jedyny z takim oświetleniem w Europie (może i na świecie...)
A co do kolegi TOKYO- Polecam. Bo i nawigację mi montował, i alarm, i dodatkową blokadę, i kamerkę cofania, i wiele innych "rzeczy"...
roobku - 29-02-2012, 12:32
10wojtek10 jakie koszty przeróbki?
10wojtek10 - 01-03-2012, 21:15
...najwyższy koszt to lampy z ASXa. Mi udało się to zrobić na podmiankę więc pominąłem ten wydatek.
Montaż i podłączenia - z kolegą Tokyo myślę że bez problemu się dogadasz...
tyku - 02-03-2012, 10:01
Czy to są ledy? Jak nie to jakie żarówki w tych lampach ASX są? Przecież cały sens to jest jak najmniejszy pobór mocy i trwałość żarówek .
michaello - 02-03-2012, 11:53
10wojtek10 napisał/a: | Dopiero po włączeniu można się zorientować, że w halogenie są dwie żarówki |
Jak to? Takie rozwiazanie rozmija sie chyba z polskim prawem...
mozesz wrzucic fotki?
mjsystem - 02-03-2012, 18:35
michaello napisał/a: | 10wojtek10 napisał/a:
Dopiero po włączeniu można się zorientować, że w halogenie są dwie żarówki
Jak to? Takie rozwiazanie rozmija sie chyba z polskim prawem...
mozesz wrzucic fotki?
_________________ |
To jest orginalne rozwiążanie z ASX więc całkowicie zgodne z prawem
tyku - 02-03-2012, 19:35
"Dopiero po włączeniu można się zorientować, że w halogenie są dwie żarówki."
Jakie są te żarówki(oznaczenie,moc) ?
Trik - 02-03-2012, 19:59
tyku napisał/a: | Jak nie to jakie żarówki w tych lampach ASX są? | Orginalnie to są żaróweczki po 130 złociszy sztuka, ale ledy to chyba też po tyle samo.
michaello - 02-03-2012, 21:25
Zroznicowanie swiatła zapewnia zarowka z dwoma wloknami czy sa tam na pewno podwojne zarowki pod jednym kloszem?
Trik - 02-03-2012, 23:24
Tak. W lampach ASX są 2 odrębne żarówki. Jedna do obslugi świateł dziennych (dolna), druga do przeciwmgielnych (centralna), o ile dobrze pamiętam rozmieszczenie. W dziale ASX jest co nieco więcej na ten temat.
tyku - 03-03-2012, 12:35
Czy ktoś stosował takie rozwiązanie :
http://allegro.pl/zarowki...2178927475.html
http://allegro.pl/led-can...2178927307.html
Ciekawe jak to świeci w nocy?
A czy lancer ma MAGISTRALE CAN-BUS?
mjsystem - 03-03-2012, 12:46
W ten sposób pozbywasz się halogenów jako takich.
No i czy te z alle.... mają homologację?
Co z przeglądem auta? Jesli masz halogeny, to powinny być sprawne.
krzychu - 03-03-2012, 17:38
Zwykłe halogeny nie mają homologacji do jazdy dziennej więc możesz w skrajności dostać 2 mandaty i zostanie Ci odebrany dowód na miejscu. Pierwszy mandat za złe żarówki (nie homologowane), drugi za używanie halogenów bez świateł pozycyjnych.
piomic - 03-03-2012, 18:51
michaello napisał/a: |
 | Szczerze mówiąc z tych dwóch pierwszy chyba lepszy, drugi jak dla mnie trochę przedobrzony i widać, że to dwa oddzielne światła. Myślałem jeszcze o opcji wsadzenia po skosie jak na pierwszym ale trochę do środka, na bocznym obrysie wlotu powietrza. Chociaż chyba nie za bardzo jednak.
Oglądałem ostatnio ASXa na parkingu — on ma zawsze takie przechromolone te światła czy tylko w wersjach? Jakby siedziały jak w Lancerze to spoko ale takie wystająco-odblaskowe jakoś mi nie leżą.
tokyo - 05-03-2012, 12:39
Witam
Kazdy z Lancerkow jest przystosowany do jazdy z swiatlami dziennymi. Paradoks .
Wszystko,ale to wszystko jest rozwiazane przez soft.
Jezeli podniesicie maske i otworzycie przykrywke z bezpiecznikow, to sa na niej oznaczenia DRL. W wersji europejskiej sa puste piny lub gdy to jest lanc z innego rynku obsadzone lecz nie podlaczone.
Co rynek to inaczej: EU swiatla mijania , Ameryka - dlugie lekko przyciemnione- swiecenie na okolo 70% jasnosci. Jezeli dzienne to mozemy przerobic na ameryke i tez bedzie cool, ale bez LED.
Pozdrawiam
P.S.
Jezeli jest lanc z ameryki softem mozna uruchomic nawet przecimgielna tylna- to tak na marginesie. Bez wymiany przelacznika. Wszystko da sie zrobic
|
|
|