To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - spowiednik - czyli wszystko nt nowego lancera

krzychu - 15-04-2009, 21:09

Ach Ci golfiwarze....

Witam kolegę z BB będę wypatrywał.

Krzychu

Mati81 - 15-04-2009, 21:30

Odnośnie lakieru to rzeczywiście trzeba przyznać że miękki strasznie. Ostatnio lekko wózkiem marketowym żona zaledwie dotknęła samochód a tu już małe wgięcie na lakierze ehh... działa to normalnie jak rysa na sercu :( .
Co do rys to oblukałem preparat o nazwie NeoClean. Z opisów wynika że jest dobry, ciekawe czy rzeczywiście skutecznie usuwa zarysowania z lakieru. Miał ktoś może styczność z tym preparatem lub jakimś innym który może polecić ?

shalafi - 15-04-2009, 21:34

ja się przymierzam do T-CUT'a - z wątku o pielęgnacji zresztą podpatrzonego..
zamierzam na dniach kupić razem z zestawem wosków
bo niestety już mam 2 rysy ;/
ale jeszcze nie wiem na ile się to sprawdzi.. na pewno dam znać jak przetestuje ;)

a witam, co prawda ja po BB bardzo mało jeżdżę, głównie na trasie BB-Dąbrowa Górnicza
i muszę przyznać ze przez ostatnie miesiące liczbę spotkanych Lancerów mogę na palcach jednej ręki policzyć..

natomiast wystarczyło jak sie troche po BB pokręciłem to już parę widziałem

michaello - 16-04-2009, 09:57

Mati81 napisał/a:
Miał ktoś może styczność z tym preparatem lub jakimś innym który może polecić ?

Ja mam ten preparat i niestety zupelnie sie nie sprawdza. Zadnych rys nie usuwa (takich ktore widac golym okiem) jedynie tylko usunal mi zmatowienie po przytarciu na reflektorze.

Anonymous - 16-04-2009, 13:24

Musicie się liczyć z tym że czarny lakier ma to do siebie że każda ryska będzie widoczna z bliska, nic tego nie zmieni, mam już trzeci czarny samochód i trzeba się do tego przyzwyczaić. Dobry i gruby wosk może jedynie odsunąć trochę w czasie część z tych rys.
kugel - 21-04-2009, 15:39

Witam,
Od Listopada 2008 posiadam czarnego lancera 1,5. Auto całkiem udane, z dobrym wyposażeniem w tej cenie. Samochód mimo małego silnika jest dynamiczny i ekonomiczny. Jednak jest kilka rzeczy które mnie denerwują:
-bardzo głośny silnik w zakresie prędkości 110-130 (lepiej jechac powyżej 130km/h)
-słaby lakier (chlapacze , jeśli posiada się dzieci listwy progowe obowiązkowe)
-ciężko zamykające sie drzwi (mam przed oczami małego fiata)
-piszczące i strasznie brudzące przednie klocki hamulcowe
-bardzo głośne "cykanie" z nagrzanej osłony katalizatora (mam wrażenie że wybuchnie)
-bardzo luźna szyba pasażera po otworzeniu do połowy okna (pozostałe 3 w porządku)
-okropna szmata i brak szmaty w bagażniku

Natomiast bez zarzutu działa radio i mam jeszcz wszystkie zaślepki.

pozdrowienia
Włodek

basik - 21-04-2009, 18:33

shalafi napisał/a:
ja się przymierzam do T-CUT'a - z wątku o pielęgnacji zresztą podpatrzonego..
zamierzam na dniach kupić razem z zestawem wosków
bo niestety już mam 2 rysy ;/
ale jeszcze nie wiem na ile się to sprawdzi.. na pewno dam znać jak przetestuje ;)

a witam, co prawda ja po BB bardzo mało jeżdżę, głównie na trasie BB-Dąbrowa Górnicza
i muszę przyznać ze przez ostatnie miesiące liczbę spotkanych Lancerów mogę na palcach jednej ręki policzyć..

natomiast wystarczyło jak sie troche po BB pokręciłem to już parę widziałem

Co do T-CUT'a to ja jestem zawiedziony po jego zastosowaniu. Żadnych nawet drobnych rys nie usunął z auta, Nie wiem co jest grane wg niektórych działa dobrze. Jak dla mnie lipa.

Anonymous - 21-04-2009, 19:22

basik, może nie wystarczająco mocno się przyłożyłeś? ;) Bez mechanicznego wsparcia nie jest łatwo uzyskać zadowalający efekt. Oczywiście cudów nie ma i rysy do podkładu nie znikną, ale ja miałem okazję działać T-CUTem i powiem, że wrażenia mam pozytywne. Mała relacja zdjęciowa dla chętnych w tym wątku :)

Pozdrawiam

filippoz - 21-04-2009, 21:27

Grasshopper napisał/a:
basik, może nie wystarczająco mocno się przyłożyłeś? ;) Bez mechanicznego wsparcia nie jest łatwo uzyskać zadowalający efekt. Oczywiście cudów nie ma i rysy do podkładu nie znikną, ale ja miałem okazję działać T-CUTem i powiem, że wrażenia mam pozytywne. Mała relacja zdjęciowa dla chętnych w tym wątku :)

Pozdrawiam
skandal, rośnie mi konkurencja hehehe ;) fajny ten TyreGel ;)
Anonymous - 21-04-2009, 21:54

Nie konkurencja, tylko tłum uczniów :lol:

filippoz napisał/a:
fajny ten TyreGel ;)

To prawda - kiedy potraktowałem opony tym żelem od razu uśmiech na twarzy mi się malował :D Po dłuższym czasie stosowania mogę powiedzieć, że efekt jest bardzo długotrwały, nawet po deszczu wystarczy tylko przetrzeć szmatka opony i z powrotem są głęboko czarne :)

Co najbardziej mnie zdziwiło to to, że po umyciu samochodu sąsiadka z garażu obok w ogóle nie zapytała czego używam do karoserii, tylko jej uwagę zwrócił środek do opon właśnie :shock:

Pozdrawiam

basik - 21-04-2009, 22:29

Grasshopper napisał/a:

Pozdrawiam

Za pierwszym razem może i tak ale za drugim już się przyłożyłem. Nałożyłem pastę i czekałem dość długo ścierałem już suchą tak jak radził filippoz w wątku o pielęgnacji. Tarłem dość mocno niestety poza połyskiem innego efektu nie było. Jak wy to nakładacie, że rysy usuwa?

filippoz - 22-04-2009, 00:44

basik napisał/a:
Jak wy to nakładacie, że rysy usuwa?
hehe nie wiem jak mam to wytłumaczyć, zresztą należy rozróżnić rysy od zarysowań i rysek ;) z rysami do lakiernika z zarysowaniami i ryskami można sobie wmiarę poradzić w domowych warunkach :)

Jak mam być szczery to mimo ładnej pogody jeżdżę brudnym autem i mam to głęboko bo już ścierpieć nie mogę jak widzę pozostałości po czyjejś uprzejmości na moich tylnych drzwiach ... zabarwiłem rysę t-cutem ale jak się dobrze przyjrzeć to i tak widać, zamontuję kamerki w aucie i będę ścigał z maczeta tych co rysują mi auto hehe ;)

Zmieniając temat, chciałbym powiedzieć coś o klimatyzacji. Jestem z niej bardzo zadowolony, szybko mrozi atmosferę w rozgrzanym wnętrzu 8) ładnie utrzymuje temperaturę i póki co nie spowodowała bolącego gardła (w poprzednim aucie po 30 minutach mogłem Strepsils łykać garściami).

Aaaa czego mi brakuje, okna w dachu, tak wiem jest klima i otwierane okna ale osobiście lubie mieć w autku szyberdach ;) jakoś tak jaśniej wewnątrz.

Powoli zaczęło mnie dobijać to czarne wnętrze, jakoś tak brakuje mi tu życia w tej kolorystyce. Ma może ktoś wersję Lancera z jasną tapicerką co by mógł jakąś opinię lub co lepsze trochę światła na nią rzucić :wink:

A pytanko jedno, co to za wersja z zamkiem w tylnej klapie w sedanie? czy to wersja dla USA?

jaca71 - 22-04-2009, 01:17

filippoz napisał/a:
A pytanko jedno, co to za wersja z zamkiem w tylnej klapie w sedanie? czy to wersja dla USA?

Żaden nie ma zamka w tylnej klapie ;)
Wersja handsfree ma na tylnej klapie przycisk, który służy do zwolnienia rygla. Inaczej po podejściu do tyłu samochodu z kluczykiem w kieszeni jeździłbyś z otwartym kufrem ;)

filippoz - 22-04-2009, 14:30

jaca71 napisał/a:
Żaden nie ma zamka w tylnej klapie ;)
Wersja handsfree ma na tylnej klapie przycisk, który służy do zwolnienia rygla. Inaczej po podejściu do tyłu samochodu z kluczykiem w kieszeni jeździłbyś z otwartym kufrem ;)
Memory 5 i wszystko jasne :D
shalafi - 28-04-2009, 15:04

tak jako ciekawostkę to wrzuciłem fotki z ostatniej soboty ze szkolenia w Kraku:
http://forum.mitsumaniaki...p=483255#483255

w sensie jak ktoś chce zobaczyć jak wygląda wiele nowych Lancerków naraz w jednym miejscu 8)