To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - FRanka

sruba - 30-04-2009, 11:50

londolut napisał/a:
co co by mnie załamywało to ta drewnopodobna deska

faktycznie szczytem designu toto nie jest, na całe szczęście nie świeci się przynajmniej jak psu jajaca i po kilku dniach można się przyzwyczaić...

Matejko - 30-04-2009, 12:04

sruba czy indeks H to nie za malo ?? wiem, ze takich predkosci sie nie osiaga, do tego jest to indeks jaki opona musi wytrzymac przy nachyleniu pod jakimstam katem, ale lepiej chyba z zapasem, bo cena pewnie ta sama
sruba - 30-04-2009, 12:27

Matejko, fotka przedstawia Continentale, które dzisiaj mam zamiar wymienić na Micheliny. A na tych będzie indeks V (zdaje się) :wink:
Anonymous - 30-04-2009, 12:31

sruba napisał/a:
ja sobie dodatkowo zafundowałem dodatkowe odcięcie

w A6 mam pstryczek-elektryczek odcinajacy zaplon (ukryty), w A4 poszedlem na lenistwo i zamontowalem cos w rodzaju immo tj. karte ktora mam przy sobie i bez niej nie odpale samochodu.

akbi - 30-04-2009, 12:41

Krzyzak napisał/a:
Michelinach i po 8 latach zmienilem na Dayton i ten drugi przez 3-5 lat sprawowal sie podobnie,

Darku ...nie obraź się tylko proszę :D ...ale opona to nie tylko hałas i wygląd bieżnika ... większość osób nie jeździ tak wolno jak Ty i wymaga od opon czegoś więcej

Krzyzak - 30-04-2009, 13:59

londolut napisał/a:
jak deska rozdzielcza przypomina kredens?.

wiesz, tu bardziej chodzi o to, ze drewno szlachetne nie ulega takim znieksztalceniom pod wplywem temperatury (u nas od -30 do + 50) i nie bedzie skrzypiec po latach jak plastik
takie chyba bylo zalozenie :)

londolut napisał/a:
sruba napisał/a:
można coś kupić taniej, niemniej opony nabywam w naprawdę dobrej cenie, a postanowiłem tym razem trochę poszaleć i nie oszczędzać. Tym bardziej, że pod maską prawie 200 koni - pewnie nieczęsto będę te koniki w pełni wykorzystywał, ale jakby mi nagle przyszła ochota przejechać się trochę szybciej, to świadomość markowych butów jest całkiem przyjemna
Bardzo dobre podejście. Markowe gumy to jest jeden z czynników składających się na bezpieczeństwo więc nie ma co cudować z bieżnikowanymi lub jakimiś no name`mami.

tu nie mialem na mysli opon no-name, ale prosty przyklad do Colta:
Dayton - 128 zl
Firestone - 140 zl
Nokian - 180 zl
Michelin - 333 zl
(na wszystkie miedzy 32 a 36% rabatu, tylko na Nokian mniejszy; wszystkie w tym samym rozmiarze)
na wszystkich tych oponach troche jezdzilem i o ile miedzy Dayton a Firestone jest ogromna roznica w jakosci o tyle miedzy Firestone a Michelin juz nie tak wielka - a jaka cena, to kazdy widzi

akbi napisał/a:
Krzyzak napisał/a:
Michelinach i po 8 latach zmienilem na Dayton i ten drugi przez 3-5 lat sprawowal sie podobnie,

Darku ...nie obraź się tylko proszę :D ...ale opona to nie tylko hałas i wygląd bieżnika ... większość osób nie jeździ tak wolno jak Ty i wymaga od opon czegoś więcej

tak, wiem - ale ja akurat patrze glownie na te 2 rzeczy, na 3 miejscu jest jakosc i potem cena

Krzyzak - 30-04-2009, 14:02

londolut napisał/a:
sruba napisał/a:
można coś kupić taniej, niemniej opony nabywam w naprawdę dobrej cenie, a postanowiłem tym razem trochę poszaleć i nie oszczędzać. Tym bardziej, że pod maską prawie 200 koni - pewnie nieczęsto będę te koniki w pełni wykorzystywał, ale jakby mi nagle przyszła ochota przejechać się trochę szybciej, to świadomość markowych butów jest całkiem przyjemna
Bardzo dobre podejście. Markowe gumy to jest jeden z czynników składających się na bezpieczeństwo więc nie ma co cudować z bieżnikowanymi lub jakimiś no name`mami.

tu nie mialem na mysli opon no-name, ale prosty przyklad do Colta:
Dayton - 128 zl
Firestone - 140 zl
Nokian - 180 zl
Michelin - 333 zl
(na wszystkie miedzy 32 a 36% rabatu, tylko na Nokian mniejszy; wszystkie w tym samym rozmiarze)
na wszystkich tych oponach troche jezdzilem i o ile miedzy Dayton a Firestone jest ogromna roznica w jakosci o tyle miedzy Firestone a Michelin juz nie tak wielka - a jaka cena, to kazdy widzi

Krzyzak - 30-04-2009, 14:06

akbi napisał/a:
Krzyzak napisał/a:

tak, wiem - ale ja akurat patrze glownie na te 2 rzeczy, na 3 miejscu jest jakosc i potem cena

sruba - 30-04-2009, 14:58

Krzyzak napisał/a:
wszystkie w tym samym rozmiarze

:shock:
a o jaki rozmiar chodzi ?

londolut - 30-04-2009, 15:12

Krzyzak napisał/a:
wiesz, tu bardziej chodzi o to, ze drewno szlachetne nie ulega takim znieksztalceniom pod wplywem temperatury (u nas od -30 do + 50) i nie bedzie skrzypiec po latach jak plastik
Może i nie ale szczerze wątpię, że to drewno :)
Śrubek to decha czy plastix ;) ?

Cezar - 30-04-2009, 15:23

Tomek a podgrzewanie lusterek wlacza sie automatycznie razem z podgrzewaniem tylnej szyby czy jest jakis inny pstryk?

Smigalem dzis A4 (jazda probna :wink: ) tyle ze zwykle 1,8 i te bardziej fajniejsze 1,8T. Czarna jest za sedanem, mi bardziej pasi kombiak - bedzie dylemat :lol:

sruba - 30-04-2009, 16:08

londolut napisał/a:
Śrubek to decha czy plastix

na pewno toto jest niepolakierowane, ew. polakierowane jakimś matem, bo się nie świeci. w dotyku cięzko stwierdzić. jak wrócę do domu spróbuje dla testu nożem naruszyć :P

sruba - 30-04-2009, 16:12

Cezar napisał/a:
Tomek a podgrzewanie lusterek wlacza sie automatycznie razem z podgrzewaniem tylnej szyby czy jest jakis inny pstryk?

jeden. chyba. nietestowałem :P
tzn. nie wiem, czy mam podgrzewane lusterka, choć sądzę że tak. a przycisk jest jeden :D

Morfi - 30-04-2009, 17:39

Co do opon porównanie Daytonów a Michelin to bez sensowne to róznica 2 klas teraz mam Dayton D320 a wczesniej miałem Michelin Energy.
Daytony w swojej klasie cenowej napewno sa najlepszemoje kosztowały jedyne 157 za szt. z współczynnikiem predkosci V. Z mniejszym współczynnikiem były jeszcze 20 zł tańsze.
I mysle, że testy ADAC są jedne z najlepszych a oto wyniki:
http://www.autocentrum.pl..._476213434.html

sruba - 30-04-2009, 19:01

no dobra... nowe obuwie na samochodzie. kilka fotek, tak na szybko:

i...

to z dołu zniknie. niedługo.