To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer w prasie

Arczi89 - 27-02-2016, 22:44

Tylko takie opisy i tak są bardzo subiektywne. Co prawda jednostka 2.0 DID jest trochę demonizowana przez większość teoretyków. (na forum znalazłem tylko 1 przypadek aby coś się popsuło). Tematów o wadliwych łańcuchach w 1.8 czy wypalających się gniazdach, luzach zaworowych jest zdecydowanie więcej ;) Co do trzymania się auta na jezdni to trochę jest to przesadzone. Przy moim stylu jazdy doraźnie mi to przeszkadza, że muszę się martwić czy wyjdę z zakrętu. Jeździłem autami które lepiej się trzymają ;) (np. Passat B6). Ale artykuł poza tymi kilkoma drobnymi uwagami jest ok ;)
Robert_N - 28-02-2016, 00:01

Arczi89 napisał/a:
Co do trzymania się auta na jezdni to trochę jest to przesadzone. Przy moim stylu jazdy doraźnie mi to przeszkadza, że muszę się martwić czy wyjdę z zakrętu.

A mi się wydaje, że lancer całkiem dobrze trzyma się się w zakrętach szczególnie na 18". Jeżdżę Avensisem 1.8 benz z 2007 służbowym od nowości przebieg (uwaga 57 tys, i nawet nie podskoczy miśkowi i żony focusem 1,5, 2015, i też nie ma co porównywać z lancerkiem. Więc moim zdaniem lancer całkiem dobrze klei się do asfaltu.

marcink - 28-02-2016, 12:32

Pamiętajcie, że na przedniej ośce macie różnicę ok 100kg, więc obaj możecie mieć jednocześnie rację ;)