To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T

Hugo - 09-01-2010, 17:01

robertdg napisał/a:
Domysla sie ze chodzi o przednia poduszke od strony chłodnicy, opisałbys sposób regeneracji
Nie. Taki prostokątny klocek w ramce pod silnikiem.
Psikus - 10-01-2010, 10:13

Czyli taki ciężarek? u mnie wypadł...
Hugo - 10-01-2010, 16:56

Psikus napisał/a:
Czyli taki ciężarek?
Tak.
Psikus napisał/a:
u mnie wypadł...
U mnie urwał się z jednej strony i nie spełniał swojej roli.
Hugo - 13-01-2010, 00:33

Pojeździłem trochę i po wymianie tych zestawów naprawczych zacisków przednie zawieszenie stało się bezszelestne. Jak ja to uwielbiam :D .
Dzisiaj dopiero dotarły spryskiwacze mgłowe. Rzeczywiście "psikają" na postoju do połowy wysokości szyby, ale tak raczej się ich nie używa. Zobaczymy jutro podczas jazdy, ale ogólnie już jestem zadowolony z efektu. I ładnie wygladają.

Podczas jazdy spryskiwacze działają świetnie.
Niestety dzisiaj cos mnie zaniepokoiło. Mianowicie na wolnych obrotach słychać dość głośne buczenie z prawej strony z przodu. Znika po muśnięciu pedału gazu. Nie wiem dlaczego, ale tknęło mnie aby odkręcić górną osłonę paska rozrządu i zauważyłem, że pasek jest luźny na odcinku pomiędzy kołem na wałku rozrządu a rolką poniżej (ma ugięcie ok. 1 cm). Czy coś jest nie tak czy tak ma być?
Zauważyłem też, że osłona silnika za prawym kołem poluzowała się na plastikowym kołku i to ona mogła powodować takie buczenie wpadając w wibracje (niestety jeżdżę po takich drogach, że cały czas ciągnę podwozie w śniegu). Wcisnąłem pomiędzy osłonę a kołek kawałek gumy i już nie lata. Zobaczymy jutro.
Ponadto wydłubałem spory kawał lodu z przedniego zderzaka. W sumie też mógł powodować dziwne dźwięki.

Obniżony Galant=straszne problemy zimą podczas jazdy. W innych autach (każde było obniżone) takich problemów nie było.

Hugo - 17-01-2010, 00:38

No to zrobiłem na "cacy" podświetlenie tablicy rozdzielczej. Podczas montażu podświetlenia nawiewów przepaliła się żarówka podświetlająca przycisk awaryjnych. Została wymieniona. Do tego zaczęła się przepalać (raz paliła, raz nie) żarówka podświetlająca lewą część wyświetlacza klimatronika. Trzeba byłu puknać w wyświetlacz, aby się zapaliła. Po rozkręceniu go na części pierwsze i wymianie żarówki okazało się, że ta stara sprawna żarówka jest o wiele mocniejsza od nowej i musiałem wymienić obie. Efekt jest taki, że podświetlenie wyświetlacza po włączeniu świateł jest bardzo delikatne. Nawet dobrze, bo nie daje tak po oczach w nocy. Bez włączonych świateł świeci teraz tak jak po ich włączeniu na ori żarówkach. Ponadto zdjąłem niebieskie kapturki z żarówek podświetlających przyciski i uzyskałem podświetlenie w kolorze bursztynowym, które świetnie pasuje do podświetlenia radia, licznika, nawiewów i wszystkich pozostałych przycisków.
Wymieniłem również obie żarówki we włączniku świateł przeciwmgielnych. Od przednich padła na amen, a od tylnych raz działała, a raz nie.
Został zdjęty niebieski kapturek z żarówki podświetlającej regulator wysokości świateł i otrzymał on również podświetlenie bursztynowe.
Ponadto przy okazji demontażu konsoli centralnej i kratek nawiewu wyczyściłem kratki i kanały wewnatrz z kurzu i brudu (po montażu tam żarówek nieciekawie to wyglądało).
Całość operacji zajęła mi aż 4 godziny.

gigant87 - 17-01-2010, 01:32

pokaż foty jak to wygląda wszystko :)
Hugo - 17-01-2010, 13:53

No i kicha. W dzień nie widać prawie wcale podświetlenia wyświetlacza klimatronika (po włączeniu świateł). Muszę kupić mocniejsze żarówki tak jak ori. Niestety nie mam pojęcia jakie one mają oznaczenie (to w sumie nie jest tak ważne, bo wezmę starą na wzór), ale najważniejsze to jaką one mają mieć moc? (ori nie były opisane). Proszę o pomoc jak ktoś wie.
Hugo - 22-01-2010, 22:15

Co powiecie na te felunie? Coraz bardziej mi się podobają i są 7 km ode mnie :D
http://allegro.pl/item865...miniowe_17.html

Dzisiaj został wymieniony filtr powietrza na JAKOPARTS, ponieważ w Filtron'ie skurczyła się uszczelka naokoło filtra i nie uszczelniała obudowy czego efektem było głośne buczenie spod maski. Porażka ten filtron.

robertdg - 22-01-2010, 22:21

Hugo, już ładniejsze oryginalne od Sporta
Rafal_Szczecin - 22-01-2010, 22:26

dokladnie, te co pokazales, porazka
Hugo - 22-01-2010, 22:28

Kurde zaraz zrobię VT.
prelud - 22-01-2010, 22:36

kup alessio f1 i bedzie gitara.zobacz jak na moim galu wygladaja ;) Wedlug mnie tez ladniej wygladaja ori od sporta niz te co pokazales w linku,ale to kwestia gustu
Hugo - 22-01-2010, 22:46

Nie umiem zrobić VT. Ktoś zrobi to dla mnie? :wink:
prelud napisał/a:
kup alessio f1 i bedzie gitara
Chętnie tylko gdzie?
robertdg - 22-01-2010, 22:59

http://www.gumis.info.pl/felgi/ALESSIO_F1/
idas - 22-01-2010, 23:06

Hugo proszę:)