Nasze Miśki - Galant 2,5 V6 1998 by fj_mike
Psikus - 21-11-2010, 11:10
fj_mike, znajdzie się ktoś, kto doceni Twój samochód,nie ma co komuś prezenty robić i oddawać dobry samochód w cenie złomu.
Krzyzak - 21-11-2010, 15:40
Michu - a synowi powiedz, że skoro Wasz Galant lepszy, to u mnie w starym bordowym coś takiego jak rdzewiejące kielichy czy nadkola NIE WYSTĘPUJE se se se se
fj_mike - 21-11-2010, 15:50
robertdg ta kto odebrałem ale no hard feelings
Psikus napisał/a: | fj_mike, znajdzie się ktoś, kto doceni Twój samochód |
Już nie musi, ogłoszenie nieaktualne.
Rafal_Szczecin napisał/a: | bialas z Czapli sprzedany |
W dobre ręce trafił
Krzyzak napisał/a: | Michu - a synowi powiedz, że skoro Wasz Galant lepszy, to u mnie w starym bordowym coś takiego jak rdzewiejące kielichy czy nadkola NIE WYSTĘPUJE se se se se |
To prawda, jak dorośnie to zrozumie
Owczar - 21-11-2010, 16:23
Rafal_Szczecin napisał/a: | wlasnie pojechalim po brata dla Bandziora |
Rafał, tylko żeby Wam szpachla nie odpadła o której pisał kuzi.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=57424
A tak poważnie to zróbcie mu test czujnikiem, a fotorelację wrzućcie na forum, zabawimy się w pogromców mitów Tym razem kolejny mit Czapli
Piękna sztuka, pozazdrościć
robertdg - 21-11-2010, 20:42
fj_mike napisał/a: | robertdg ta kto odebrałem ale no hard feelings | odmówisz 10 brzmiących fałek i bedziesz rozgrzeszony
fj_mike - 21-11-2010, 20:43
robertdg napisał/a: | odmówisz 10 brzmiących fałek i bedziesz rozgrzeszony |
Już zacząłem
Żona się na mnie dziwnie patrzy
fj_mike - 25-12-2010, 13:55
Misiek w wersji liftback
swinks_UK - 25-12-2010, 14:05
fj_mike napisał/a: | Misiek w wersji liftback
|
Tęsknota za E3xx?
fj_mike - 25-12-2010, 14:07
swinks_UK napisał/a: | Tęsknota za E3xx? |
Nigdy nie miałem E3xx, ale przyznaję, że fajnie wygląda
swinks_UK - 25-12-2010, 14:39
E3 w liftbacku był pierwszym autem z 3 diamentami za którym się regularnie oglądałem na ulicy.
Rafal_Szczecin - 25-12-2010, 18:34
fakt,wyglada jak nowsza generacja E3
Wszyc - 25-12-2010, 21:14
eeee tam nie widziałeś mojego E5 w kombi niestety już odśnieżyłem
fj_mike - 15-01-2011, 17:27
Czas na feedback
Z ostatnich spraw do załatwienia było:
- wymiana tłoczka zacisku hamulcowego - delikatnie przepuszczał, wszystko zaczęło się po regeneracji. Tłoczek wymieniony w zeszłą sobotę. Nadal przecieka Dzwoniłem do Mateusza z Czapli i ma na zbyciu zacisk, wysyła w poniedziałek
- wymiana łożyska koła lewy przód. Tym razem zdecydowałem się na wymianę w warsztacie a nie samemu, przy użyciu imadła lub co gorzej młotka
Po wymianie ruszyłem do domu ale cały czas coś mi nie pasowało. Kiera przy skręcie w lewo coś lekko chodziła. Po 5km zjechałem na parking i sprawdziłem. Nie mogłem dojrzeć więc zrobiłem fotę telefonem
Od razu zadzwoniłem i ruszyłem z powrotem. po chwili zaczęło bić koło. Dojechałem trzydziestą. Mechanik już czekał z pneumatem i nakrętką.
Masakra, pozostaje ich
Po rozmowie z kierownikiem zrobił korektę i oczywiście przepraszał kilka razy.
Wymiana łożyska kosztowała 70zł a mogła kosztować miśka lub nawet moje życie
A miałem być dzisiaj w pracy i zostawić to do załatwienia żonie.
Z ciekawostek, w serwisie można było kupić taki oto preparat do plastików zewnętrznych
Przywraca połyk
Z innych ciekawostek, to zapaliła mi się kontrolka ABS przy wyjeździe z oblodzonego parkingu. Nie pojawiła się po kolejnym odpaleniu
Piwor - 15-01-2011, 17:32
fj_mike, aż trudno skomentować tą końcówkę. Boże kochany...
fj_mike - 15-01-2011, 17:35
Piwor, emocje już zeszły
Mechanik założył zwrotnicę na sworznie a resztę do kupy składał i skręcał jakiś młody. Ten pierwszy tylko złapał za koło sprawdził czy nie ma luzu. I nie było - sworzeń siedział w środku.
|
|
|