To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Legnum VR4 Krisa

swinks_UK - 04-05-2010, 20:44

Daj spokój Tomek, cały CVR4 jeździ na 0w-30 Amsoila.
Lepszej oliwy nie ma :D

jkrzysztof80 - 04-05-2010, 21:53

O właśnie Tomek dobrze to ujął :mrgreen: po za tym mój misiek dostaje to co najlepsze :mrgreen: mam też ciężką nogę nie da się ukryć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: więc misiek nie ma spokoju no chyba, że na trasie :D
kochajj - 05-05-2010, 06:16

swinks_UK napisał/a:

cvr4 nie jest dla mnie najlepszym wyznacznikiem... uważam że jest lepsza oliwa... duż lepsza... millers 3estrowy 20w60/15w60 i to jest najlepszy olej do upalania zwlaszcz do auta bez fabrycznej chłodnicy, ale ja sie nie znam :D :D :D

Bartek - 05-05-2010, 07:41

Nie sposób się z kochajjem nie zgodzić.

0W30 to olej wymyślony przez ekoterrorystów w spółce z producentami silników - zmiejsza opory w niskich temperaturach, natomiast w wysokich jest jak woda i ma łatwy do zerwania film olejowy. ekoterroryści się cieszą, bo mniej paliwa się spala, producenci silników, bo częsciej trzeba je wymieniać.

swinks_UK - 05-05-2010, 12:06

Tomek, Bartek... po pierwsze MMC zaleca do VR4 oleje z zakresu 0w-30 i 5w-30.
Z tego zestawu Amsoil SSO zrywa film powyżej 170C i jest najlepszy.

Po drugie, Tomek, to że banda wyspiarzy stosuje ten olej nie wynika z widzimisie, ale z współpracy z dwoma dostawcami oliw do grup rajdowuch: Performance Olis (patron od 2005) i Opie Oils (od zeszłego roku 2009), więc nie będę z tobą dyskutował czy lepiej czy gorzej, bo pozwolę sobie bazować na opiniach osób, które się znają na tym lepiej. :wink:

Hubeeert - 05-05-2010, 12:28

swinks_UK tak it easy or you'll have to face a warning.

Niech każdy robi co chce. OK koguciki?

jkrzysztof80 - 05-05-2010, 16:03

O widzę że niezła dyskusja się tu odbyła pod moją nieobecność :)
swinks_UK, my używamy to co MMC zaleca i według nas to jest najlepsze więc nie ma co się kłócić.
Jak kochajj, chce to niech używa tego co według niego jest najlepsze, chociaż z tego co śledzę w jego temacie to jego misiek ciągle stoi na klockach, więc praktycznie oleju na razie nie potrzebuje :mrgreen: (bez urazy). Ja zrobiłem prawie 20 tyś mil w ciągu roku, bo kupiłem go żeby cieszyć się jazdą a nie go przerabiać :D . Moje modyfikacje to głównie bajery których założenie zajmuje najwięcej 2 dni :)

kochajj - 05-05-2010, 20:55

swinks_UK napisał/a:

Byzydura :)

Bartek napisał/a:
Nie sposób się z kochajjem nie zgodzić.

0W30 to olej wymyślony przez ekoterrorystów w spółce z producentami silników - zmiejsza opory w niskich temperaturach, natomiast w wysokich jest jak woda i ma łatwy do zerwania film olejowy. ekoterroryści się cieszą, bo mniej paliwa się spala, producenci silników, bo częsciej trzeba je wymieniać.

:P :P , a często się nie zgadza z tym co pisze :) ...

swinks_UK napisał/a:
Tomek, Bartek... po pierwsze MMC zaleca do VR4 oleje z zakresu 0w-30 i 5w-30.
Z tego zestawu Amsoil SSO zrywa film powyżej 170C i jest najlepszy.

Po drugie, Tomek, to że banda wyspiarzy stosuje ten olej nie wynika z widzimisie, ale z współpracy z dwoma dostawcami oliw do grup rajdowuch: Performance Olis (patron od 2005) i Opie Oils (od zeszłego roku 2009), więc nie będę z tobą dyskutował czy lepiej czy gorzej, bo pozwolę sobie bazować na opiniach osób, które się znają na tym lepiej. :wink:

prosze czytać ze zrozumieniem... uważam że olej z parametrami 0w30 nie nadaje się do upalania i tyle... nigdzie nie napisałem że to zły olej... a że banda wyspiarzy stosuje ten olej ma być wyznacznikiem że jest to dobre rozwiazanie?

jkrzysztof80 napisał/a:

Jak kochajj, chce to niech używa tego co według niego jest najlepsze, chociaż z tego co śledzę w jego temacie to jego misiek ciągle stoi na klockach, więc praktycznie oleju na razie nie potrzebuje :mrgreen: (bez urazy). Ja zrobiłem prawie 20 tyś mil w ciągu roku, bo kupiłem go żeby cieszyć się jazdą a nie go przerabiać :D . Moje modyfikacje to głównie bajery których założenie zajmuje najwięcej 2 dni :)

do cieszenia się jazdą mam pozostałe 5 samochodów :D
:D

Bartek - 05-05-2010, 21:20

Z całym szacunkiem Tomkowie drodzy nie macie racji. Mam Ci ja Oryginalną instrukcję od VR-4 po japońsku i....... zalecanym olejem jest 10W30 przy temperaturach otoczenia -20 do ponad 40 st. C i 5W30 w zakresie mniej niż -30 do +40 st. C. (jest na to stosowny obrazek, wszystko reszta to krzaczki których nie ogarniam ;) ) O 0W30 nie ma wzmianki, jak również o bardziej gęstych oliwach takich jak 5W50 (której ja używam) czy wykrętach 20W60 ;)

Co do słuszności większości - przerzućmy się na jedzenie ryżu - ponad miliard chińczyków na pewno ma rację ;) - jest ostrzejsza wersja z muchami i skrementami, ale na warna nie mam ochoty :biggrin:

jkrzysztof80 - 05-05-2010, 23:18

kochajj napisał/a:
do cieszenia się jazdą mam pozostałe 5 samochodów :D

Ja wole jednego mocnego niż 5 maluchów :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bartek napisał/a:
zalecanym olejem jest 10W30 przy temperaturach otoczenia -20 do ponad 40 st. C i 5W30 w zakresie mniej niż -30 do +40 st. C

Bartek, to co według ciebie powinni stosować wyspiarze skoro u nas temperatury wahają się między -5 a +20?

jkrzysztof80 - 22-05-2010, 17:04

Po dwóch tygodniach oczekiwań, kabelek w końcu dotarł :)

Psikus - 22-05-2010, 20:36

A co to za ustrojstwo jest?
jkrzysztof80 - 22-05-2010, 21:14

Kabelek do flashowania ECU, usuwania błędów itp
jkrzysztof80 - 04-07-2010, 20:49

Kilka zdjęć z wczorajszej imprezki

i filmiki
http://www.youtube.com/watch?v=kEnkcOVMtm4
http://www.youtube.com/watch?v=L_Sy__Mm79o
http://www.youtube.com/watch?v=AULdirbso8I

white90 - 05-07-2010, 02:18

Jakie czasy ??
podaj jakies przyklady objechanych samochodow :)
Niezle sie tam bawicie :)
Pozdrawiam