Nasze Miśki - Legnum VR4 Krisa
swinks_UK - 04-05-2010, 20:44
Daj spokój Tomek, cały CVR4 jeździ na 0w-30 Amsoila.
Lepszej oliwy nie ma
jkrzysztof80 - 04-05-2010, 21:53
O właśnie Tomek dobrze to ujął po za tym mój misiek dostaje to co najlepsze mam też ciężką nogę nie da się ukryć więc misiek nie ma spokoju no chyba, że na trasie
kochajj - 05-05-2010, 06:16
swinks_UK napisał/a: | Daj spokój Tomek, cały CVR4 jeździ na 0w-30 Amsoila.
Lepszej oliwy nie ma |
cvr4 nie jest dla mnie najlepszym wyznacznikiem... uważam że jest lepsza oliwa... duż lepsza... millers 3estrowy 20w60/15w60 i to jest najlepszy olej do upalania zwlaszcz do auta bez fabrycznej chłodnicy, ale ja sie nie znam
Bartek - 05-05-2010, 07:41
Nie sposób się z kochajjem nie zgodzić.
0W30 to olej wymyślony przez ekoterrorystów w spółce z producentami silników - zmiejsza opory w niskich temperaturach, natomiast w wysokich jest jak woda i ma łatwy do zerwania film olejowy. ekoterroryści się cieszą, bo mniej paliwa się spala, producenci silników, bo częsciej trzeba je wymieniać.
swinks_UK - 05-05-2010, 12:06
Tomek, Bartek... po pierwsze MMC zaleca do VR4 oleje z zakresu 0w-30 i 5w-30.
Z tego zestawu Amsoil SSO zrywa film powyżej 170C i jest najlepszy.
Po drugie, Tomek, to że banda wyspiarzy stosuje ten olej nie wynika z widzimisie, ale z współpracy z dwoma dostawcami oliw do grup rajdowuch: Performance Olis (patron od 2005) i Opie Oils (od zeszłego roku 2009), więc nie będę z tobą dyskutował czy lepiej czy gorzej, bo pozwolę sobie bazować na opiniach osób, które się znają na tym lepiej.
Hubeeert - 05-05-2010, 12:28
swinks_UK tak it easy or you'll have to face a warning.
Niech każdy robi co chce. OK koguciki?
jkrzysztof80 - 05-05-2010, 16:03
O widzę że niezła dyskusja się tu odbyła pod moją nieobecność
swinks_UK, my używamy to co MMC zaleca i według nas to jest najlepsze więc nie ma co się kłócić.
Jak kochajj, chce to niech używa tego co według niego jest najlepsze, chociaż z tego co śledzę w jego temacie to jego misiek ciągle stoi na klockach, więc praktycznie oleju na razie nie potrzebuje (bez urazy). Ja zrobiłem prawie 20 tyś mil w ciągu roku, bo kupiłem go żeby cieszyć się jazdą a nie go przerabiać . Moje modyfikacje to głównie bajery których założenie zajmuje najwięcej 2 dni
kochajj - 05-05-2010, 20:55
swinks_UK napisał/a: | Daj spokój Tomek, cały CVR4 jeździ na 0w-30 Amsoila.
Lepszej oliwy nie ma |
Byzydura
Bartek napisał/a: | Nie sposób się z kochajjem nie zgodzić.
0W30 to olej wymyślony przez ekoterrorystów w spółce z producentami silników - zmiejsza opory w niskich temperaturach, natomiast w wysokich jest jak woda i ma łatwy do zerwania film olejowy. ekoterroryści się cieszą, bo mniej paliwa się spala, producenci silników, bo częsciej trzeba je wymieniać. |
, a często się nie zgadza z tym co pisze ...
swinks_UK napisał/a: | Tomek, Bartek... po pierwsze MMC zaleca do VR4 oleje z zakresu 0w-30 i 5w-30.
Z tego zestawu Amsoil SSO zrywa film powyżej 170C i jest najlepszy.
Po drugie, Tomek, to że banda wyspiarzy stosuje ten olej nie wynika z widzimisie, ale z współpracy z dwoma dostawcami oliw do grup rajdowuch: Performance Olis (patron od 2005) i Opie Oils (od zeszłego roku 2009), więc nie będę z tobą dyskutował czy lepiej czy gorzej, bo pozwolę sobie bazować na opiniach osób, które się znają na tym lepiej. |
prosze czytać ze zrozumieniem... uważam że olej z parametrami 0w30 nie nadaje się do upalania i tyle... nigdzie nie napisałem że to zły olej... a że banda wyspiarzy stosuje ten olej ma być wyznacznikiem że jest to dobre rozwiazanie?
jkrzysztof80 napisał/a: |
Jak kochajj, chce to niech używa tego co według niego jest najlepsze, chociaż z tego co śledzę w jego temacie to jego misiek ciągle stoi na klockach, więc praktycznie oleju na razie nie potrzebuje (bez urazy). Ja zrobiłem prawie 20 tyś mil w ciągu roku, bo kupiłem go żeby cieszyć się jazdą a nie go przerabiać . Moje modyfikacje to głównie bajery których założenie zajmuje najwięcej 2 dni |
do cieszenia się jazdą mam pozostałe 5 samochodów
Bartek - 05-05-2010, 21:20
Z całym szacunkiem Tomkowie drodzy nie macie racji. Mam Ci ja Oryginalną instrukcję od VR-4 po japońsku i....... zalecanym olejem jest 10W30 przy temperaturach otoczenia -20 do ponad 40 st. C i 5W30 w zakresie mniej niż -30 do +40 st. C. (jest na to stosowny obrazek, wszystko reszta to krzaczki których nie ogarniam ) O 0W30 nie ma wzmianki, jak również o bardziej gęstych oliwach takich jak 5W50 (której ja używam) czy wykrętach 20W60
Co do słuszności większości - przerzućmy się na jedzenie ryżu - ponad miliard chińczyków na pewno ma rację - jest ostrzejsza wersja z muchami i skrementami, ale na warna nie mam ochoty
jkrzysztof80 - 05-05-2010, 23:18
kochajj napisał/a: | do cieszenia się jazdą mam pozostałe 5 samochodów |
Ja wole jednego mocnego niż 5 maluchów
Bartek napisał/a: | zalecanym olejem jest 10W30 przy temperaturach otoczenia -20 do ponad 40 st. C i 5W30 w zakresie mniej niż -30 do +40 st. C |
Bartek, to co według ciebie powinni stosować wyspiarze skoro u nas temperatury wahają się między -5 a +20?
jkrzysztof80 - 22-05-2010, 17:04
Po dwóch tygodniach oczekiwań, kabelek w końcu dotarł
Psikus - 22-05-2010, 20:36
A co to za ustrojstwo jest?
jkrzysztof80 - 22-05-2010, 21:14
Kabelek do flashowania ECU, usuwania błędów itp
jkrzysztof80 - 04-07-2010, 20:49
Kilka zdjęć z wczorajszej imprezki
i filmiki
http://www.youtube.com/watch?v=kEnkcOVMtm4
http://www.youtube.com/watch?v=L_Sy__Mm79o
http://www.youtube.com/watch?v=AULdirbso8I