Nasze nieMiśki ;-) - CIVIC VTi EG9 B16A2 by pawela!
londolut - 28-02-2010, 17:16
rafamalk napisał/a: | w trasie | To znaczna różnica bo Karolowy GTI łyka tyle w mieście
JayChyl - 28-02-2010, 20:19
A mój łyka 5.07 jak jeżdze jak eko dziadek w trasie
Ale tu już się OT zaczyna
Wracając, ładnie to wygląda Pawela
jarekrk - 12-03-2010, 15:53
dużo łyka oleju ten silnik jak go pałujesz?
pawela - 12-03-2010, 19:02
poważnie to ja go nie pałuję, Civikiem jeździ częściej żona. Od ostatniej zmiany przybyło 1800km, na bagnecie NIC nie opadło. Jakby mój Civic łykał choć gram, to bym go nie kupił. Świece suche, kolor kawy z mlekiem, olej dalej lekko bursztynowy a nie czarny, nic na minus się z autem nie dzieje
Hugo - 12-03-2010, 19:38
pawela napisał/a: | Jakby mój Civic łykał choć gram, to bym go nie kupił | A jak byś to sprawdził?
pawela - 12-03-2010, 19:50
Hugo napisał/a: | A jak byś to sprawdził? |
tak jak sprawdzałem przy kupnie, na zimnym oglądanie wydechu, jeździe próbnej po całym zakresie obrotów jechał za mną kolega i obserwował (a uwierz, że jak oglądałem inne VTi to buchały na niebiesko) + to co pisałem wyżej - wygląd świec
Psikus - 12-03-2010, 21:13
No to dobrze trafione B16
pawela - 31-03-2010, 11:49
Nic tu nie piszę, bo Hania dzielnie pokonuje kolejne kilometry, kompletnie nic się nie psuje, oliwy nie ubywa, nic tylko kochać to autko
Kilka dni temu przypadkiem upolowałem dla niej komplet opon NOKIAN NRV, 195/55/15 (czyli jak fabryka każe), asymetryczne i kierunkowe, produkcja 03/07, 5mm bieżnika, za niebagatelne 100zł/kpl
Dziś była wymiana w zaprzyjaźnionym serwisie, na OEMowe alufelgi:
Potem kompletne mycie z podwoziem, wosk, sprzątanie środka i Hania gotowa lśnić na święta:
Długo myślałem nad robieniem z niej pięknego JDMa, ale z kilku powodów nie będe tego robił:
1: seryjne EG9 to niemal gatunek na wymarciu
2: a w takim stanie to już w ogóle
3: do modzenia jest Colt
kartomaniak gti - 31-03-2010, 12:47
pawela napisał/a: | Kilka dni temu przypadkiem upolowałem dla niej komplet opon |
niech zgadne.....hmmm znowu jakiś jeleń nie dopilnował aukcji ?
pawela - 31-03-2010, 12:55
kartomaniak gti napisał/a: | pawela napisał/a: | Kilka dni temu przypadkiem upolowałem dla niej komplet opon |
niech zgadne.....hmmm znowu jakiś jeleń nie dopilnował aukcji ? |
tak
Najlepsze jest to, że ja naprawdę na allegro zaglądam TYLKO jak mam potrzebę
mkm - 01-04-2010, 19:43
pawela napisał/a: | Długo myślałem nad robieniem z niej pięknego JDMa, ale z kilku powodów nie będe tego robił:
1: seryjne EG9 to niemal gatunek na wymarciu
2: a w takim stanie to już w ogóle
3: do modzenia jest Colt |
I bardzo dobrze, ze przestałes juz nad tym myslec !
Utrzymuj ori stan jak najdluzej. Jej w tej wersji naprawde nic dodawac nie trzeba
Rako86 - 01-04-2010, 21:38
Paweł proszę, jeden spojler metalowe skrzydło na klapę !!
a tak na serio, też tak myślę żeby zostać przy ori wyglądzie, zwłaszcza że to taki landrynek
Rafal_Szczecin - 01-04-2010, 21:47
czemu ladne felgi dales na zime,a ori na lato >? ja bym zrobil calkiem odwrotnie
pawela - 02-04-2010, 21:27
Rako86 napisał/a: | Paweł proszę, jeden spojler metalowe skrzydło na klapę !! |
może dokładkę z ZXa?
Rafal_Szczecin napisał/a: | czemu ladne felgi dales na zime,a ori na lato |
Rafi, fele Ultralite to już historia...
pawela - 03-05-2010, 11:51
to się wczoraj strachu najadłem... Wracając wczoraj z zakupów z żonką i bąblem dojeżdżam do skrzyżowania, naciskam na hamulec a on w podłogę i nic... Jechałem mniej niż 50 więc szybki wrzut 1 biegu i stopniowo ręczny i tak doturlałem się do domu.
Standardowo byłem przekonany, że pękł któryś przewód, rano pod lewym przednim kołem znalazłem lekko tłustą kałużę... Tiaaaa....
Jak się okazało, przewody całe, za to muszę zmienić mechanika, ze względu na dawne czasy nie napiszę którego. Gdy jakieś 2 tygodnie temu robiłem u niego reperaturki zacisków, prawą stronę robił on, lewą ktoś nowy, wcześniej go tam nie widziałem.
Śruba łącząca przewód z zaciskiem była tak luźna, że odkręciłem ją palcami... Za jaja powiesić to mało.
Wykręciłem, wyczyściłem, zalałem nowy płyn przy okazji, odpowietrzyłem, jazda próbna - wszystko znów bangla. Uffff!
|
|
|