To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Tłumik - układ wydechowy - Lancer CYxA

GrzesiekH - 21-04-2020, 06:07

Program robiony w electric-service w olsztynie, najpierw był usunięty "problem" z dpf a potem robiony program, raczej nie gotowiec, bo nie jest to przyrost standardowy dla stage 1, 2, 3 no i trochę krzywa jest źle zrobiona bo max momentu mocy jest przy 2 tys obrotów, jest strzał do 3 tys a potem już nic się nie dzieje, więc poprawić muszę jeszcze krzywą. Natomiast auto hamowane i na wykresie wypluło 190
matik0109 - 28-09-2020, 12:13
Temat postu: Układy wydechowy
Hej :)
Dawno mnie tu nie było, auto przekazałem siostrze ale mam pytanie
Lancer 1.8 143 '09 Sedan

Gdzie polecacie kupić cały wydech mniej więcej od kolektora do samego końca? przy środkowym i końcowym już rdza robi dziury i już nie nadają się na spawanie. Możliwe że gdzieś jeszcze dlatego wole wymienić w całości. Póki co się coś trzyma ale trzeba wymienić.
Na alledrogo jest jakiś za 700zł ale opinie ma beznadziejną...

zna ktoś producenta FennoSteel?

sorki jak zły dział :axe:

pazikko - 26-10-2020, 10:51

Ktoś powie jak się jeździ na ulterze? Aktualnie mam kwasówke od dr x hausta z Olsztyna i denerwuje mnie dźwięk jak przyspieszam. Szukam czegoś cichego. Normalnego.
mjelec - 02-12-2020, 09:18
Temat postu: Re: Układy wydechowy
matik0109 napisał/a:
Hej :)
Dawno mnie tu nie było, auto przekazałem siostrze ale mam pytanie
Lancer 1.8 143 '09 Sedan

Gdzie polecacie kupić cały wydech mniej więcej od kolektora do samego końca? przy środkowym i końcowym już rdza robi dziury i już nie nadają się na spawanie. Możliwe że gdzieś jeszcze dlatego wole wymienić w całości. Póki co się coś trzyma ale trzeba wymienić.
Na alledrogo jest jakiś za 700zł ale opinie ma beznadziejną...

zna ktoś producenta FennoSteel?

sorki jak zły dział :axe:

Podbijam pytanie, sam muszę coś zakupić (chociaż końcowy), a Ulter jak dla mnie za drogi.

apikus - 03-12-2020, 09:22

Na znanym portalu znajdziesz.
mjelec - 03-12-2020, 09:27

apikus napisał/a:
Na znanym portalu znajdziesz.

Znalazłem, kupiłem. Pewnie poszczególne ogłoszenia nie różnią się od siebie, zobaczymy co to będzie :) Na facebookowej grupie ludzie piszą, że mogą być (trochę głośniejsze od fabrycznych), ale dam znać jak sam przetestuję ;)

apikus - 03-12-2020, 13:10

Nie zauwqżyłem, żeby było głośniej. A nawet trochę ciszej według mnie, może dlatego, że stary juz był głośny :-) , Ja mam silnik 1,5.
michaello - 04-12-2020, 14:57

mjelec napisał/a:
[Znalazłem, kupiłem.

Ciekawy jestem którą wersję, 2008/9 miał tłumik płaski praktycznie niewidoczny zza zderzaka, poźniej niestety go zmienili na poprzeczny, ohydnie wystawał wisząc nad asfaltem.

2008

2010

Kamil4496 - 17-01-2021, 12:07
Temat postu: Tłumik końcowy .
Witam potrzebuje nabyć tłumik końcowy do Lancera Sportback 1.8 invite benzyna, 2009r. Przeglądam Internet i głównie znajduje tłumiki firmy Ulter. Zależy mi na tym aby tłumik nie był głośny A to jednak sportowy więc mam obawy. Jakieś opinie o ulterach ? Może.wiecie gdzie szukać nie sportowych bo przyznam ,że ciężko mi to idzie. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Bizi78 - 17-01-2021, 14:24

Kamil4496, poniżej masz temat tłumików :wink: .
:arrow: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=44417&start=0

lortek - 10-02-2021, 17:58

Udało się komuś zamontować tylni zderzak oraz wydech 2 rurki od Ralliart w "zwykłym" sedanie ? Mam taki zestaw i właśnie wróciłem od speca, u którego zostawiłem auto i mówi że nie ma jak zamontować tłumika, bo będzie bardzo nisko i będzie słabo wyglądało.

Przerabiał ktoś temat ?

qba82 - 14-04-2021, 14:27

Cześć, zdaje się, że wszyscy już powymieniali swoje tłumiki, bo gdzie nie szukam, to już nigdzie nie mogę znaleźć elementów układu wydechowego do Lancera 1.8 VIII Sedan 143KM, ma ktoś może jakieś namiary, gdzie o to pytać? Bo rury mi już zerdzewiały :(
MAthew2000x - 13-06-2021, 18:17
Temat postu: Wydech tłumik środkowy plus końcowy. Lancer 1.8 2009 4b10
Witam,
Przerdzewiał mi kołnierz na łączeniu środkowego i końcowego tłumika. Nie ma rady rok przejechałem na prowizorce teraz czas wymienić na nowe.
Problem w tym, że dostępność jest praktycznie zerowa. Czy ktoś ma namiary na dobrej jakości i w miarę tanie części. Konkretnie środkowy plus końcowy wydech?

grumens - 18-06-2021, 13:18
Temat postu: Układ wydechowy
Też miałem problem z tłumikiem. Udało mi się zakupić środkowy i końcowy FennoSteel w firmie z Krakowa. Drugi rok juz jeżdżę i jest w porządku. W wyszukiwarce łatwo znaleźć. FennoSteel + Kraków - pierwszy link.
Robert_N - 21-06-2021, 07:54

Ja trzy lata temu też miałem taką sytuację z tłumikiem, podjechałem do chłopaków na Radzikowskiego (Kraków) odcięli kołnierz z kawałkiem rury wspawali nowy i do tej działa bez zarzutów. Koszt 100 zł.