Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R
robertdg - 24-02-2010, 20:35
Kleju, podeślij PW z namiarem do tego tapicera, siedzeniami skórzanymi tez się zajmuje
Schemat na biegi nie mógł Ci wytłoczyć
Kleju - 24-02-2010, 20:49
robertdg napisał/a: | Kleju, podeślij PW z namiarem do tego tapicera, |
poszło
robertdg napisał/a: | siedzeniami skórzanymi tez się zajmuje |
Mam lepszego tapicera do tego Ten co mi poprawiał siedzenia z mirage, jest bardzo dobry i tani (co nie często się zdarza).
Reasumując mam jednego tapicera od siedzeń i innego od gałki i kierownicy jakby był potrzebny
Cytat: | Schemat na biegi nie mógł Ci wytłoczyć |
No właśnie nie zajmuję się tym...
robertdg - 24-02-2010, 20:59
A gdzie taki bajerek mozna sypnąć aby było wytłoczenie na biegi słyszałem ze to się robi na skórze tuz przed obszyciem, prasa wytłacza taki grawer, jeżeli mozna to tak nazwać
Kleju - 24-02-2010, 21:08
Cytat: | A gdzie taki bajerek mozna sypnąć aby było wytłoczenie na biegi... |
Ja nie będę tego wytłaczał. Mam znajomego który się zajmuje grawerką, wypalaniem laserem itp. Muszę tylko zrobić w programie wektorowym wzór jak to ma wyglądać, on to "wklepuje" do maszyny i tylko zamocować gałke i maszyna numerycznie działa
Tak mniej więcej mam nadzieje że będzie to wyglądać
Kleju - 01-03-2010, 14:39
Miałem to sam wymienić, ale korzystając ze znajomości w jednej firmie, zawiozłem chłopakom ECU żeby wymienili kondensatory, co profesjonalizm, to profesjonalizm
Wpakowali jakieś niby lepsze (nie wiem w czym one są lepsze) ale nie są najtansze z elektronicznego, do tego wyczyścili całą płytke
Wiosna już tuż, tuż a poszukiwania zdrowej budy trwają... Te co oglądałem teraz to szroty...
kartomaniak gti - 01-03-2010, 16:40
Kleju napisał/a: | poszukiwania zdrowej budy trwają | wiesz, że będzie ciężko
Kleju - 01-03-2010, 19:30
kartomaniak gti napisał/a: | Kleju napisał/a: | poszukiwania zdrowej budy trwają | wiesz, że będzie ciężko |
Wyjdzie na to, że łatwiej jest kupić cyborga niż zdrowego glxi
mkm - 01-03-2010, 20:41
Kleju napisał/a: |
Wyjdzie na to, że łatwiej jest kupić cyborga niż zdrowego glxi |
Taka prawda niestety... A najgorsze, ze znaczna wiekszosc nieudolnie remontowana...
londolut - 01-03-2010, 20:55
Kleju napisał/a: | Wpakowali jakieś niby lepsze | Pewnie tantalowe.
zubrin - 01-03-2010, 21:07
Kleju napisał/a: | Wyjdzie na to, że łatwiej jest kupić cyborga niż zdrowego glxi |
poszukaj we Wloszech tam na oczy nie widzieli soli. ewentualnie Hiszpania
Kleju - 06-03-2010, 17:59
Auto odpalilo po wymianie kondków
Pogrzebałem też trochę w kabelkach.
Okazało się że jest jakiś alarm nie seryjny: TOAD A100Plus.
W necie prawie nic o nim niema. Jest podłączony pod stacyjke (4 kable) i pod siłownik zamka centralnego od strony kierowcy. Po odłączeniu zasialania z centralki auto odpala, wszystko jest ok. Ale jeszcze go nie wywalam, poczekam
Ogólnie niechlujnie jest założony ten alarm... kable poskręcane i owinięte taśmą izolacyjną
Z ciekawostek w drzwiach kierowcy był umieszczony:
W necie po nr seryjnym znalazłem że jest to "EVO DOOR CONTROL - MB801356"
I co ciekawe, że po odpaleniu auta po jakiś 5sek zamki w aucie się ryglują
Wyłącze auto, automatycznie zamki się otwierają... Wcześniej tego nie było, albo nie zauważyłem
Ściągnąłem też jedną felge, aby zobaczyć jaki jest producent. Okazało się że jakaś firma JIL chyba włosi ale nie jestem piewien bo nigdzie nie znalazłem tego modelu... Po oznaczeniach z felgi też nic nie da się znaleźć, jakiś egzotyk
koło waży niecałe 14kg...
Dlatego pójdzie na sprzedaż
mkm - 06-03-2010, 21:36
Kleju napisał/a: | Okazało się że jakaś firma JIL |
Toz to potentat w dziedzinie felg aluminiowych
Kleju - 06-03-2010, 22:27
Hehe już wiem co to znaczy JIL (Japan Institute of Labour)
Czyli jednak felgi są bezimienne czyli nie żadnej wzmianki kto je wyprodukował...
robertdg - 06-03-2010, 22:42
Kleju, może rozchodzi się o JWL
pawela - 07-03-2010, 00:53
ten wzór JIL jest i na moich kołach, był też na starych BBSach
|
|
|