Wielkopolskie - Polecane i nie polecane warsztaty w Wielkopolsce
kubus - 20-06-2012, 18:00
W Swarzedzu na Kornickiej tez calkiem spoko
wojtas - 20-06-2012, 18:28
Tylko nie daj wcisnąć sobie najtańszego syfu, przed montażem spytaj się o podzespoły jakie mają zamiar montować. Czasami warto dopłacić kilka stówek i mieć święty spokój. Zapytaj w dziale Galanta jakie podzespoły warto zamontować.
radamanthys132 - 20-06-2012, 19:57
wojtas021180 napisał/a: | Tylko nie daj wcisnąć sobie najtańszego syfu, przed montażem spytaj się o podzespoły jakie mają zamiar montować. Czasami warto dopłacić kilka stówek i mieć święty spokój. Zapytaj w dziale Galanta jakie podzespoły warto zamontować. |
Swięta prawda! Odradzam AG Centrum! lepiej dopłacic do lepszej listwy i miec spokoj! Nie dajcie sobie wsadzic valtekow!!! Wiem bo mam oba
eremita - 20-06-2012, 21:01
miałem gala najbardziej polecana instalacja to Stag 300 plus wtryski hana:)
A jeśli chodzi o estetykę to wlew pod klapką a kontrolka z światełkami wsadzona w schowek na kluczyk pod kierownica przy drzwiach kierowcy
Zresztą teraz do fiesty żony chce włożyć ten sam zestaw:) jak już zagazować to na dobrym sprzęcie i u dobrego fachowca.
AAA jeśli masz kombi wywal te schowki w podłodze i wsadź większą butle ja zostawiłem i co 300 km musiałem jechać na stacje troche mnie to irytowało.
huli88 - 24-07-2012, 14:05
Szukam dobrego blacharza - lakiernika, który zrobi tylne nadkola w galancie.
Najlepiej gdzieś w Poznaniu lub okolicy.
Autko kupiłem nie cały miesiąc temu, poprzedni właściciel zapewnił mnie że były robione 2 lata temu. Niestety już zaczyna pojawiać się na nich "ruda".
Jeżeli ktoś już robił to u siebie i jest zadowolony to proszę o podanie namiarów.
Z góry dzięki za pomoc.
radamanthys132 - 25-07-2012, 10:48
Spytaj Wojtka o numer do syna Pana Zenka od sigmy. Słyszałem dobre opini o nim i po bełchatowie tyz mu mojego odstawie
wojtas - 25-07-2012, 11:50
Znam tylko nr do Pana Zenka (601231061), zapewne odpowie na wszelkie pytania. Z tego co się orientuję to w grę wchodzi tylko blacharka. Odnośnie opinii, widziałem tylko jak Marcin wyprowadził Sigmę swojego taty i jak walczy z innymi zabytkami stojącymi na podwórku (garbus, capri...)
Jeśli km nie stanowią przeszkody mam dobrego blacharza, lakiernika w Gnieźnie.
huli88 - 02-10-2012, 21:04
Witam.
W moim galu niestety odezwała się skrzynia biegów. Nie wiem co to, ale po wduszeniu sprzęgła jest cisza, a gdy jest wyduszone to trzeszczy. Od razu podpowiem że jest zamontowane nowe sprzęgło (cały komplet). Czy macie może kogoś dobrego od manualnych skrzyń biegów??
radamanthys132 - 03-10-2012, 08:42
Łożyska w skrzyni poleciały...norma 4 łozyska w Albeco na plewiskach ok 160zł japonskie komplet (o ile dobrze pamiętam) ze wzgledu na brak miejscówki nie mam gdzie robic. Ale nie jest to strasznie trudne.
carismax - 27-10-2012, 10:33
Witajcie. Podajcie mi namiary na jakiegoś dobrego elektromechanika z poznania (najlepiej północna część miasta). Mam problemy, chyba z immo i czas się za to zabrać.
radamanthys132 - 19-11-2012, 19:17 Temat postu: LPG uwaga oszust!!!! Wpis z lpg forum pod którym się podpisuje obiema rekami i nogami.
Walczę z gazem i jak się okazuje w miarę nabywania wiedzy zostałem porobiony przez gościa. za mały reduktor, kiepskie wtryski, o golnie maniana. montaż druciarstwo do potęgi po ok roku auto jakoś jeździ ale tylko dzięki temu ze sam się nauczyłem to i owo.
Cytat: | P.H.U. DERMAR
62-051 Wiry, ul. Komornicka 127 3
Oto adres.
Na początek napiszę o obsłudze klienta... która jest na bardzo niskim poziomie, facet - ten senior pan Z. to kompletny czereśniak. Szukałem wielu określeń, które mogło by do niego pasować, ale to jednak najtrafniej oddaje całość.
Nerwowy facet, zupełnie nieelastyczny, nie potrafi odpowiedzieć na proste pytania, dlaczego np ten zestaw a nie inny?"Bo my taki montujemy i tyle" taka była odpowiedź. Nie trzyma nerwów na wodzy, no ogólnie niesympatyczny w odbiorze, i co do złotówki wyciśnie z klienta, pazerny typ.
Co do mechaników... to może i potrafią montować lpg, ale jeśli widzę gościa z utaplanymi łapami od silnika, słowem brudnymi i w brudnej odzieży roboczej i wsiada do jasnego wnętrza X5,które ktoś podstawił na montaż... to coś tu jest nie halo. Nawet moje Galaxy w środku było pobrudzone. Od razu kołkom zwróciłem uwagę, a ich szef na to... "No mają rękawice, pastę, ale nie używają, a ja nic nie mogę"... No brudasy pomyślałem... a co z niego za szef, skoro nic nie może na pracowników...
nie szef.
Większość osób jest taka, że skoro idzie i płaci, sądzi, że usługa będzie wykonana w 100% elegancko. Ja lubię patrzeć na ręce i lubię zadawać pytania, a dla Mnie ktoś, kto siedzi w biznesie LPG i nie potrafi odpwiedzieć na fundamentalne pytania , to albo pomylił branże, albo udaje durnia.
Podczas rozmowy montażu lpg, umówieni byliśmy na reduktor do 240KM, w domyśle Artic, okazało się, że mam wstawione At 09 alaska, który nie daje rady. Bardzo chciałem magic jet-y pojedynczo wpinane, a wetknęli mi czerwone valtki. Co do reduktora, to że niby pomyłka zaszła... jasne... A kiedy dzwoniłem do tego Pana Z. nie przedstawiając się, i mówię, że mam zamontowany z mały reduktor, a on na to " Ahha... to Pan od tej Renówki dzwoni? A ja mówię, że nie... I ładują gościa i mówię, też francuskie auto, ale inna marka, a on, to Pan od Partnera?"... dotarło do Mnie, że mój za mały reduktor to raczej nie pomyłka, tylko celowy zabieg. Ponadto w specyfikacji nie było napisane jaki to jest reduktor, tylko po tabliczce znamionowej i po zdjęciach musiałem dojść co to za reduktor, przy pomocy technika z AG Centrum z Radomia.
W Wirach chlopaki mają taką politykę : przyciąć jak najwięcej, zrobić aby aby, powymieniac wszystkie świece i może kable, skroić klienta jak najawięcej, zamontować zestaw taki na styk, a dalej to niech się kolunio męczy. W razie reklamacji, to przecież my ją odrzucimy, bo napiszemy, że gaz był zły, albo, że przebieg auta za duży i tyle...
Nie polecam nikomu... nawet tam nie zajeżdzajcie. W Poznaniu można znaleźć inne warsztaty, które wykonają usługę w podobnej cenie.
Polecam jednak odwiedzic kilka wrasztatów i pogadać solidnie z gazownikami...
I tyle co mam do napisania...
Jeśli ktoś również miał przyjemność w firmie Auto gazy wiry, to niech się wypowie. |
EDIT: Nie przeklinamy!
eremita - 23-11-2012, 13:57
hehe faktycznie facet jest ciężki do rozmowy ale ja słyszałem że dobrze montuje instalacje.
radamanthys132 - 26-11-2012, 11:34
Hmmm wiesz jesli o mnie chodzi to reduktor za mały (faktycznie do 100KM) najgorsze wtryski Valtek syf pod maska a i [sorki ] wypowiedz na to ze auto gasnie w mroz (bo powietrze oplywajace motor wystudza wtryski i tak sie dzieje moze to pan jakos zabuduje?) na co sie spytałem czy zamontował mi letni gaz to nie było odpowiedzi.
Edit:Wulgaryzm.
Krystian99 - 26-11-2012, 16:40
Piotrek rozumiem twoją zdenerwowanie, ale tutaj nie piszemy wulgaryzmów!
Pozdrawiam
eremita - 26-11-2012, 21:27
to faktycznie przegięcie!!!
ja właśnie jestem po założeniu gazociągu na szczęście u mnie wszystko gra. dobrze że pojechałem do innej firmy
|
|
|