To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Wymiana głośnikow tył przod

imanot - 16-07-2013, 23:31

rafaloGLS napisał/a:
@Picakus dzięki, ale już zakupiłem sprzęt. Mam jeszcze pytanie jakie dystanse z mdf'u będa najlepiej pasować do drzwi do głośników Hertz DSK 165mm? Chodzi mi o grubość, może są dedykowane do Galanta?

@edit Głośniki wstawione, trochę musiałem przerobić plastikowe uchwyty na głośniki, ale nie było z tym większego problemu. Od razu mówię, że głośniki Hertz DSK 165.3 pasują w drzwiach bez dystansów i nie przeszkadzają dla szyby.

Jakieś opinie? Dobrze Ci grają? Mam też do wymiany w tylnych i przednich drzwiach w swoim kombiaku a cena tych hertz jest przyzwoita.

rafaloGLS - 17-07-2013, 08:49

W mojej opinii te głośniki naprawdę dają radę. Na CA nie znam się jakoś wybitnie, ale tutaj ważną kwestie pełni również dobry wzmacniacz. Bez niego i najlepsze głośniki będą grać przeciętnie. Zdecydowanie polecam ten zestaw. Piszesz, że chcesz wymienić również tylne, ale zamierzasz wstawić tył z gwizdkami?

@oprócz tego polecam przerobić zaślepki przy lusterkach tak aby zmieścić tam gwizdki. Naprawdę fajnie to się prezentuje no i jest to dobra lokalizacja dla tych głośników.

imanot - 17-07-2013, 23:20

rafaloGLS napisał/a:
W mojej opinii te głośniki naprawdę dają radę. Na CA nie znam się jakoś wybitnie, ale tutaj ważną kwestie pełni również dobry wzmacniacz. Bez niego i najlepsze głośniki będą grać przeciętnie. Zdecydowanie polecam ten zestaw. Piszesz, że chcesz wymienić również tylne, ale zamierzasz wstawić tył z gwizdkami?

@oprócz tego polecam przerobić zaślepki przy lusterkach tak aby zmieścić tam gwizdki. Naprawdę fajnie to się prezentuje no i jest to dobra lokalizacja dla tych głośników.

Nie chcę montować wzmacniacza. Oryginalne głośniki jak dla mnie to grały wyśmienicie ale niestety dwa prawe zaczęły tzw. charczeć i jestem zmuszony je wymienić. Chcę zachować oryginalność wyglądu więc gwizdków na przodzie nie założę a i na tyle tylko basowe. Moim zdaniem za dużo gwizdków może zepsuć przyjemność słuchania. Dlatego też pytam czy te nie są gorsze od oryginalnych.

Picakus - 18-07-2013, 09:02

imanot napisał/a:
rafaloGLS napisał/a:

Nie chcę montować wzmacniacza. Oryginalne głośniki jak dla mnie to grały wyśmienicie ale niestety dwa prawe zaczęły tzw. charczeć i jestem zmuszony je wymienić. Chcę zachować oryginalność wyglądu więc gwizdków na przodzie nie założę a i na tyle tylko basowe. Moim zdaniem za dużo gwizdków może zepsuć przyjemność słuchania. Dlatego też pytam czy te nie są gorsze od oryginalnych.

Ja miałem Morel Tempo 6 w oryginalnych miejscach na przodzie. Nie odróżniłbyś od orginału, bo wszystko pod seryjnymi maskownicami, ale taki zestaw po prostu nie gra pod samym radiem, bez wzmaka nie ma żadnego efektu.

Remington - 12-09-2013, 18:19

Jaki dokładnie rozmiar mają przednie i tylne głośniki ?
kaleto1233 - 13-09-2013, 12:41

165mm
Remington - 13-09-2013, 19:14

kaleto1233 napisał/a:
165mm

165mm mają chyba przednie, a tylne są chyba troszkę większe :)

Łysy88 - 13-09-2013, 20:14

Remington napisał/a:
Jaki dokładnie rozmiar mają przednie i tylne głośniki ?

u mnie 13 cm przód i 16,5 tył.

kaleto1233 - 15-09-2013, 12:15

Hmm u mnie i przód i tył ma po 16.5cm a jak wyciągałem ori głośniki z zniszczonego galanta sedana było tak samo przód i tył po 16.5:D
m6riano - 18-09-2013, 14:10

dziwne że u wszystkich są 165mm a u mnie bez rzeźby weszły 170 bo poprzednie 165 to musiałem jeszcze blaszkami "dociągać"
Remington - 08-10-2013, 17:24

Jak zrobić z przodu przerobić koszyki żeby weszły głębsze głośniki ? Np te oryginalne tylne, dać na przód?
booohal - 08-10-2013, 21:31

Remington,
eremita - 18-11-2014, 14:46

odgrzeje kotleta :lol:

Jakie grube dystanse wejdą w przednie drzwi? mam dystanse o grubości 4cm nie wiem czy podejdą czy są za grube?

Ewcia80 - 12-08-2016, 21:41

Hejka.Czy takie uszkodzenie tej wtyczki da sie naprawić poprzez lutowanie?
http://www.fotosik.pl/zdjecie/037aa830d3bbe698

DanielBogusz - 13-08-2016, 01:29

Kwasem trzeba potraktować i się "przyklei" :)