Nasze Miśki - Pajęcza sieć na Mitsu by SPIDER-ek
Hugo - 28-10-2011, 22:44
Osłony pod silnik fajna sprawa, ale u mnie byłyby na jeden wyjazd z domu i musiałbym je zbierać w drodze powrotnej.
Anonymous - 28-10-2011, 22:49
SPIDER-ek napisał/a: | Grubość [mm] : 24 |
myślałem że u Ciebie już 26mm siedzi.
a co do boscha to mam teraz i czasem zapiszczy przy końcowym etapie zatrzymywania, miałem wcześniej trw piszczało zawsze przy końcówce i do tego były spękane po 15 tys przebiegu, ogólnie boscha kichą bym nie nazwał raczej dobre tarcze i klocki robią.
nie chce być złym prorokiem ale sądzę że teraz Ci nie piszczy bo jeszcze wszystko świeżo przesmarowane smar się wymyje i będzie piiiii
m6riano - 29-10-2011, 00:12
SPIDER-ek napisał/a: | klocki Boscha |
bosza to do kosza...;-)
robertdg napisał/a: | Przegiąłeś wskazówke tankowaniem |
ta...12v podłączył...;-)
areksz121 - 29-10-2011, 06:59
m6riano napisał/a: | ta...12v podłączył...;-) |
Albo raczej ma zwarcie do masy Sam próbowałem
robertdg - 29-10-2011, 09:39
Viagry dosypał do zbiornika, co by mu pędu/popędu dodać
SPIDER-ek - 29-10-2011, 11:33
Panowie przypominam jak ktoś już zapomniał, iż wskazówka jest od PB i oznacza że samochód dostał jedzenia czyli został zatankowany do pełna:) Wiem, wiem że u Was to rzadki widok bo jeździcie na LPG i nie możecie się pocieszyć że wskazówka jest na maxa:) Ale ten kto ma kompa UKP ten już też się cieszy że ma wskaźnik:)
Ponadto ~400km przejechane.
Klocki i tarcze z każdym kilometrem coraz lepsze. Teraz mogę oficjalnie powiedzieć że to co było a to co jest, to niebo a ziemia. Bosch to był naprawdę syf.
Cichutko wszystko śmiga i hamuje jak trzeba. Oczywiście na początku ostrożnie, a z każdym kilometrem staram się je stopniowo docierać.
Osłonka też się spisała, i na autostradzie nie wyfruneła przy prędkości:)
Panowie z serwisu się spisali.
SPIDER-ek - 30-10-2011, 17:13
Wchodzę dzisiaj do samochodu patrzę, a zegarek w firmowym radiu Mitsubishi, samo się przestawiło:) bez włączania:)
k@rol - 30-10-2011, 17:19
fajny kolorek, ogólnie ładnie się prezentuje, bezawaryjności życzę
SPIDER-ek - 31-10-2011, 19:10
Dzięki k@rol.
Tak sobie planuję co jeszcze do zrobienia przy galancie, i coraz mniej rzeczy do roboty I co ja później będę robił , będzie trzeba kupić następny samochód
k@rol - 31-10-2011, 19:33
SPIDER-ek napisał/a: | I co ja później będę robił |
ja ostatnio wiele rzeczy muszę odłożyć(wymagających nakładów finansowych) ale też ciężko mi przy aucie nic nie robić więc zawsze sobie coś wymyślę np jak ostatnio "ulepszanie" wnętrza, ale fakt jak nie ma co robić to trochę tak smętnie się robi
SPIDER-ek - 01-11-2011, 20:57
W nawiązaniu do wskazań Deejay, z między tankowaniem PB95 poniższe wartości.
Czy aby napewno obecnie stosowany downsizing silników jest potrzebny, V6 też potrafią spalić mało, a małe z turbo spalić dużo. Brak mi słów co to robią z silnikami niby ekologia.

SPIDER-ek - 02-11-2011, 09:42
Od wymiany tarcz i klocków na Zimmermanna Sport, mineło 800km i mogę jedno powiedzieć, są wyśmienite. Jedyne co zauważyłem że klocki są miękkie chyba że to moje subiektywne wrażenie bo średnio pylą tam samo jak poprzednie czyli wogóle a raczej bardzo malutko. Więc jest git, jak na 800km to nie trzeba myć felg:) bo sa jeszcze srebrne.
Nie mam porównania do innych po zatym co miałem, więc nie wiem czy są lepsze czy gorsze od firm TRW, ATE , Lukas , Brembo , Ferrodo , Kashiyama , ROAD HOUSE itd.
Ogólnie to na chwilę obecną mogę stwierdzić że 671zł (klocki i tarcze) zostały dobrze wydane.
Torp12 - 02-11-2011, 09:53
Spiderek skoro nie pylą to są twarde :]
Owczar - 02-11-2011, 09:56
Cytat: | Spiderek skoro nie pylą to są twarde :] |
Właśnie odwrotnie
SPIDER-ek - 02-11-2011, 09:58
Ale co mnie zaciekawiło to na klockach napis: SAXID, co to jest? w pudełku Zimmermanna.
|
|
|