To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer CYxA - tuning optyczny.

Mateusz Purgał - 07-10-2013, 09:03

Planuję zrobić trochę zmian u siebie: przyciemnione szyby, plastidip na chromowaną listwę i chcę kupić plastidip i zmienić kolor moich standardowych 16' felg. Co o tym myślicie? Auto jest białe. Zastanawiam się zatem nad pomarańczowym i żółtym. Może mielibyście jakieś propozycje... z góry dzięki za radę :mrgreen: - tylko nie piszcie kwestia gustu - tylko powiedzcie jaki macie gust! :D

ps. jakoś w tym tygodniu będę też ciągnąć plastidipem chromowaną listwę "grillu" - wrzucę foty.

ps2. jakie szybki byście wzieli - w grę wchodzi też przód. Myślałem o lajtowej wersji tył 50% przód jakieś 15%, ale może do białego trzeba tył bardziej przyciemnić??

lukas1 - 07-10-2013, 16:16

ja mam tylko szyby przyciemnione, jakis czas temu mialem zajawke na obnizenie lancera i zabawe plastidipem, ale po namysle stwierdzilem ze nie bede robil z siebie choinki wyscigowki bo lancer 1.8 taki nie jest, co z tego ze bedzie fajnie wygladal , ale na tym sie skonczy. tak jak niektoere 316 czy 318 Mpower. i na drodze duzo, duzo aut zobaczymy z tylu :(
Gdyby to byl ralliart to juz inna gadka bo wyglad idzie blizej z osiagami. taka moja opinia

prosto - 16-10-2013, 16:00

witam Panowie :) dzisiaj w koncu bylem okleic grill (i boczne slupki) mojego Lancer. Niestety jakos sie z gosciem nie zrozumielismy i nie okleił chromowanej ramki, a chciałem zeby ona tez byla oklejona. Ale jak na to patrze to sam juz teraz nie wiem czy ją oklejac... i dlatego czekam na wasze opinie :

oklejać ramke, czy nie ?

Uploaded with ImageShack.us

wiewioor - 16-10-2013, 17:19

Ja bym okleił. Aczkolwiek pamiętaj że jeśli masz po boku również listwę chromowaną to ten grill z chromem może tworzyć całość.
Robert_N - 16-10-2013, 19:24

Oklejaj bo wygląda co najmniej dziwnie :rolleyes:
Wojti75 - 16-10-2013, 21:47

prosto napisał/a:

oklejać ramke, czy nie ?

Moim skromnym zdaniem - to oczywiście okleić ramkę lub zakupić czarną taką od zwykłej wersji Inform. Takiego samego tak oklejonego z owiewkami na przednim i tylnym zderzaku o nadwoziu w kolorze srebrnym widziałem w Kijowie na Ukrainie. Do tego miał felgi 17" dawniej oferowane jako dod.akcesoria do Lancerów oraz ASX-ów nawet znalazłem w starym katalogu jako MME31778. Super się prezentował - bajka.
Więc u Ciebie będzie bardzo podobnie.

prosto - 20-10-2013, 01:13

no wiec oklejenie skonczone. porównanie trzech wersji czyli pierwsza - seria bez zmian, potem bez oklejonej ramki no i calosc...opinie bardzo rozne co do tego ktora opcja najlepsza, na szczescie wg mnie najlepszy efekt koncowy :)

Uploaded with ImageShack.us

Arczi89 - 20-10-2013, 10:58

Dla mnie bomba ostatnie zdjęcie.
Sam u siebie myślę by ramkę chromowaną pomalować w MAT ;) (w SportBacku)

.swat. - 20-10-2013, 16:46

W realu na pewno wygląda to dużo lepiej, bo na fotce jakby coś w przodzie zostało zdemontowane. Przyznam, że w białych modelach wygląda to bardzo fajnie, robi wrażenie nie przymierając jak wóz Sandtrooperów ze Star Wars. Czy w przypadku innych kolorów, np. czarnym byłoby tak samo widowiskowe? Chyba już nie :P

Sam nosiłem się z takim zamiarem, ale po przemyśleniu doszedłem do wniosku, że może wyglądać to trochę śmiesznie, mocy mu nie przybędzie i Evo czy nawet Ralliart to na pewno nie będzie.

Robert_N - 20-10-2013, 17:53

Teraz wygląda elegancko jakby komuś dwie górne jedynki wybili :D
prosto - 20-10-2013, 19:10

no tu nie chodzilo o zrobienie efektu "+10KM" tylko czystwo wizualne kwestie ;)

na zywo zdecydowanie lepiej, zdjecie nie dosc ze robione telefonem, to jeszcze w pochmurny , i na 'dziwnym' tle (asfalt i kamienie zlewające sie z czernią przodu)

chociaz jak zawsze to oczywiscie kwestia gustu - wiekszosc znajomych ocenila na plus, a dziewczyna na zdecydowany duzy minus :P

Leszkomis - 20-10-2013, 19:41

Super efekt.

Wyklejałeś to sam czy gdzieś oddałeś?

prosto - 21-10-2013, 00:28

Oklejenie było w firmie (nazwy chyba tu wymienić nie mogę) - koszt 350zł ALE oklajałem przód - co widać - i dodatkowo boczne słupki drzwi (łącznie x4) . Pytałem w kilku firmach - wszędzie chcieli za to 500zł. Potem przypadkowo się okazało że 5km obok jest profesionalna firma co zajmuje się oklejaniem a jak widziałem że oklejali luksusowe samochody to stwierdziłem że też się skuszę mimo podejrzanie niższej ceny. Chociaż sądze że i tak drogo - przecież to tylko kawałek bezwartościowej folii i 4 godziny roboty to zajęło jednej osobie...
Uwex - 21-10-2013, 11:18

prosto napisał/a:
...boczne słupki drzwi ...

czy do tego demontowali uszczelki ?

prosto - 21-10-2013, 15:49

jeśli chodzi o te dolne, twarde, w podszybiu to tak (to ma chyba jakąs inną nazwe? )