To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna Sigma :))

t0m3k - 06-08-2012, 11:14

dobra :) bede musiał to posprawdzac :)
t0m3k - 06-08-2012, 16:57

kurcze... profesor Wojtas znów miałracje :) pobawiłem sie troche kluczykiem i otwieralem i zamykalem drzwi, wniosek ? i drzwi kierowcy i pasazera uzbrajająETACS.... niestety tylko drzwi pasażera go rozbrajają ... u kierowcy mam cos walnięte. za chwile umyje sigme a potem bede działał.

a druga sprawa... dodatkowy alarm, by otwierał drzwi z pilota musi byc gdzies podpięty pod ETACS nie ? bo przez niego musi isc sygnał tak ?

wojtas - 06-08-2012, 17:17

Albo gdzieś przy ETACS-ie, albo gdzieś przy panelu sterowania szybami w drzwiach kierowcy.
Tutaj masz chyba wszystko co wiemy na ten temat:
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

zbyszek05 - 06-08-2012, 18:44

Wracając do kabli WN - bosh'a do 24V mozna kupić za ok 300 zł.z przesyłką a ngk do 24V za 245 zł. + przesyłka . Do 12 zaworowej jednostki będzie cena podobna z tym że trzeba doliczyć kasę na palec rozdzielacza oraz kopułke :roll:
t0m3k - 06-08-2012, 19:02

no coz... duza ilość kasy ... trzeba będzie uzbierac ;/
t0m3k - 06-08-2012, 21:18

wywalilem ten alarm który byl w sigmie :) zauwazylem ze sterowanie centralnym miał podpięte kablami aż do kostki od sterowania szybami i lusterkami w drzwiach kierowcy :) moze kiedys kupie jakis uniwersalny i sobie podlącze :)

na te czujniki od ETACS przy zamku patrzyłem ale dla mnie to zbyt skomplikowana technologia chyba :) na początek musze zobaczyc czy ta blaszka odpowiednio dociska czujnik :) zrobilo sie ciemno na polu a przy lampie mi sie robic nie chce :) moze jutro sie uda :)

t0m3k - 07-08-2012, 21:59

ETACS działa w 100% :) chyba blaszki nie wciskały odpowiednio czujnika przy otwieraniu zamka :) teraz wszystko działa wyśmienicie :)

ten ETACS to taki ' odstraszacz ' a nie alarm :) choć pewnie dałoby sięz niego zrobić jakos wyjscie przez jakiś przekaźnik tak aby odcinał np. pompę paliwa :)

t0m3k - 18-08-2012, 19:51

Koledzy ratujcie !! świeci mi sie lampka od ładowania i od yyy kurde zapomnialem.. po prawej u góry, taki objaw jakby alternator padł, problem w tym ze te lampki tak delikatnie mrygają, czasem mocniej, czasem słabiej... ładowanie jest... wiecie może co to może byc ? chyba ze moze puścił mi któryś lut między prostownikiem a uzwojeniem w alternatorze, bo robiłem z nim jakiś czas temu.

Druga rzecz jest głupia i sam sie wstydze... brakowało mi oleju we wspomaganiu kierownicy, bagnecik był suchutki. Dolałem jakies 250 ml w sumie u juz mam nawet za duzo, niestety cośmi ' rzęzi' pod maskąi nie wiem czy nie jest to pompa od wspomagania... miała prawo się zatrzeć? i czy wystarczy wymienić łożysko czy cała pompa do wymiany ?

m6riano - 18-08-2012, 20:21

t0m3k napisał/a:
bagnecik był suchutki.

t0m3k napisał/a:
miała prawo się zatrzeć?

miała..

mazda10000 - 19-08-2012, 01:32

Na 100% pompa, w 12v sam przerabiałem. Zresztą teraz w 24 też mi trochę zaczyna hałasować i będę musiał wymienić.
t0m3k - 25-08-2012, 22:13

Padła decyzja ze pod koniec wrzesnia Sigmusia dostanie nowy lakierek plus polerke :) a że z kieszeni włąsnej wykłądać nie muszę to dlaczego nie ? :) Czarny z lekką ilościąperły nie zaszkodzi nie? tylko mam pytanie... potrzebuje 'zrobic' nowe chromowane paski które są w zderzakach... da sie takie kupic lub ewentualnei z czegos zrobic? widzialem kiedys na allegro takie taśmy samoprzylepne... ktos to testował ? :D
wojtas - 26-08-2012, 00:58

Mam takie listwy od roku na zderzakach i jak na razie nic złego się z nimi nie dzieje.
t0m3k - 26-08-2012, 09:07

czyli kupic taką w rolce z allegro i sie nie martwic co ? :)
wojtas - 26-08-2012, 11:20

Możesz z alledrogo, czasami spotykam takie taśmy w sklepach z kosmetyką samochodową. Jeśli mnie pamięć nie myli, to 10mm pasują idealnie.
mazda10000 - 26-08-2012, 15:46

Lakierujesz też felce? Pewnie Cię pytałem na pw, ale nie pamiętam, robisz to w komorze? I takie pytanie the best of ( o ile nie jest to tajemnicą ) za ile? :D Pytam bo jestem ciekaw czy jest spora różnica w cenie, zależnie od tego gdzie się lakieruje. Liczę na fotki z przebiegu prac :)