To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - "EVO byłem, ale przytyłem - Wasiowe O1T

Rafal_Szczecin - 05-02-2015, 21:23

dajesz czadu :D

czekam na montaż i wykresy

W@sio - 05-02-2015, 21:55

Aj tam czadu od razu ;) o turbinie i wałkach póki co nie myślę... dam znaki dymne gdy ogarnę wszystko... a schodzi się z tym długo... $$ na wszystko trzeba odkładać ;)
Rafal_Szczecin - 06-02-2015, 00:13

W@sio napisał/a:
$$ na wszystko trzeba odkładać

znam ten bol :D

W@sio - 06-02-2015, 16:53

Graty dzisiaj do mnie dotarły... ale strojenie najwcześniej za dwa tygodnie, bo kolejka :/
staszq2 - 06-02-2015, 20:23

No to czekamy... aż "potwór" wyjedzie na ulice :mrgreen:
W@sio - 19-08-2015, 07:57

Pół roku nic w temacie się nie dzieje... Misiek śmiga aż miło i na Pb i na LPG... niedawno stuknęło mu 150 tys km, czyli 60 tys km ze mną za kierownicą...

Mimo niekończących się problemów z dobraniem terminu strojenia miśka (wciąż wtryskiwacze i pompa paliwa EVO VIII czekają w pudełku) dzięki modom jakby lepiej jeździł... Pawela stwierdził, że albo to moje auto jedzie jakby lepiej, albo jego E46 330i gorzej, bo niegdyś odjeżdżał mi i to sporo, teraz jedziemy niemal równo. Myślę, że mógłby to potwierdzić :D Nie mniej jednak będę naciskał w ProChip'ie by ogarnąć owo strojenie jeszcze przed Pogorzelicą :D

Z nowości - jakiś miesiąc temu wymieniłem gumki przedniego staba - coś się tłukło jakby w przednim zawieszeniu... wymiana nie pomogła, szarpaki wykazały absolutny brak luzów w przednim zawieszeniu, więc szukałem dalej... Zdjęcie zderzaka i wszystko jasne - obijała się rurka IC o podłużnicę :D - szybka naprawa i jest o niebo lepiej, choć czasem jeszcze gdzieś stuknie... prawdopodobnie jutro wymiana oleju i filtra - muszę odebrać od dostawcy graty...

Kurier dzisiaj przywiózł nowe opony letnie Falken FK453 225/50/17 98Y, będę musiał ustawić geometrię zawieszenia po montażu, bo poprzednie strasznie zjadło na brzegach i coś mi się zdaje, że deko jest zawiecha rozjechana...

Co będzie dalej z miśkiem? Stay tuned :D

mjsystem - 19-08-2015, 10:59

W@sio napisał/a:
Co będzie dalej z miśkiem? Stay tuned

:thumbleft: Obaczymy na zlocie 8)

W@sio - 26-08-2015, 08:47

Opony zamontowane od kilku dni, próba ostawienia zbieżności tylnej osi ujawniła zapieczone na amen mimośrodowe śruby regulacyjne... oraz luz na drążkach reakcyjnych - chcąc ustawić geometrię zawieszenia jak również dbając o stan opon, jak i perfekcję stanu mojego auta - wczoraj wymieniłem drążki wraz ze śrubami... do tego korekta geometrii w MotoPlex i można jechać na Zlot! :D

W zeszłym tygodniu wymieniłem olej z filtrem... tym razem zalałem... Motula 300V Competition 15W50 - taaaaak to ten sam co ostatnio :D tym razem jednak dodałem do niego odrobinę dwusiarczku molibdenu - substancji (konkretnie soli) poprawiającej właściwości smarne oleju - Polecone przez GGarage (firma, która serwisuje auta driftowe BudMat RB Team).

Coś mnie w kościach łamie, że w tym roku Misiek nie wygra najładniejszego SUVa na Zlocie, bo po przejechaniu 800km nie będzie wyglądał zbyt atrakcyjnie... Chociaż... Kto wie? :D

mjsystem - 26-08-2015, 08:54

W@sio napisał/a:
Coś mnie w kościach łamie, że w tym roku Misiek nie wygra najładniejszego SUVa na Zlocie, bo po przejechaniu 800km nie będzie wyglądał zbyt atrakcyjnie... Chociaż... Kto wie?
Masz konkurenta w postaci Endeavora. Żadnych innych przeszkód :P
Fragu - 26-08-2015, 10:28

W@sio, a jak będziesz wracał to przypadkiem nie w okolicy Bydgoszczy? Bo z chęcią bym zamienił słów kilka i pooglądał Twojego turbiaka :D
W@sio - 26-08-2015, 11:28

W zasadzie będę w obie strony jechał przez Toruń i Człuchów, toteż i do Bydgoszczu mógłbym zajechać :D
Fragu - 26-08-2015, 12:59

No to zajrzyjcie np z EMDŻEJEM :P Zrobimy mini spota, zjemy jakąś rybke czy coś :D
W@sio - 26-08-2015, 13:19

Sie pomyśli, pogada :P A Ty nie będziesz w Pogo? Toż widzialem Cię na liście chętnych?
Fragu - 26-08-2015, 14:04

Miałem być...ale plany się rypły i nie będę. Mam nadzieję, że w przyszłym roku się uda, wypada się zjawić w końcu bo Wilkasy były dawno temu.
Paput - 26-08-2015, 21:38

W@sio napisał/a:
Obrazek

Poskładane ze zderzakiem włącznie :)

bardzo fajnie wygląda, ehh szkoda że nie mam turbo :D