To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Wszyc i jego V6 czyli kolejna reaktywacja

fj_mike - 28-07-2014, 21:05

Wszyc napisał/a:
I Misiek znów unieruchomiony mały głuchy huk i woda na skrzyni biegów z głośnym syczeniem ehh jutro sie sprawdzi co to

Ciągnij go motorem :mrgreen:

kaczka81s - 29-07-2014, 20:17

Wszyc napisał/a:
Misiek znów unieruchomiony

Oj jaka szkoda :( Podejrzewam jakiś wąż, albo obudowa termostatu jeśli na skrzynie poszło.

Wszyc - 30-07-2014, 18:22

kaczka81s napisał/a:
Podejrzewam jakiś wąż, albo obudowa termostatu jeśli na skrzynie poszło.

.... a ja podejżewam że Wszyc jest turbo retardem i zapomniał o wymianie wody z kranu na płyn chłodzący jak mkm mówił wymień :mrgreen: i ciśnienie gdzieś musiało w końcu uciec :P

Ja ostatnio mam za dużo rzeczy na głowie odkąd awans dostałem :mrgreen: i teraz wszystko przejże powymieniam i znów zaleje wode dla sprawdzenia szczelności ale tym razem nie zapomne tego gówna zlać z ukłądu xD

Wszyc - 30-07-2014, 19:48

Ok dziurawy przewód znaleziony... dodatkowo okazało sie że pod rurą idącą z termostatu do tylnej głowicy brak uszczelki czy też silikonu więc prawie pewne żę sobie tam ciekł po cichu... Wszystkie przewody gumowe zostaną jutro zakupione + zlikwidowany obieg wody na przepustnice
szpala85 - 30-07-2014, 22:33

moze masz tam gdzieś jakąś kunę co ci przewody podgryza :mrgreen:
kaczka81s - 31-07-2014, 21:08

szpala85 napisał/a:
moze masz tam gdzieś jakąś kunę co ci przewody podgryza :mrgreen:

Wszyc a może jednak :wink: :wink: :wink: :wink: mój poprzednik na kuny takie ANTY wstawił :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Na lince od gazu jak by ktoś nie dopatrzył :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Wszyc - 31-07-2014, 21:17

Hahaha umarłem nie u mnie nie ma nic z tego typu zwierząt :P jedynie dziki w nocy chodzą i sie ocierają o galanta :P
Wszyc - 08-08-2014, 17:42

Dziś niestety przewód hamulcowy przy ostrym hamowaniu wybuchł :? wyglądał bardzo dobrze jak go ostatnio lukałem :? ale cóż rano o 5 jak leciałem obwodnicą coś drobnego wpadło pod koła i usłyszałem głuchy huk pod pedałem sprzęgła. Nie wykluczone że ten bliżej nie zidentyfikowany obiekt uszkodził przewód :? 12km drogi do domu bez hamulców 10km/h :?
rosomak1983 - 08-08-2014, 18:40

Jak bez hamulców a reczny ??? :P
Wszyc - 08-08-2014, 18:46

Gdyby nie ręczny to bym się nie wybrał 12km do domu jeszcze :P

Przejrzałem stan całego układu i mym oczom ukazało się jak zbędny gadżet na układzie hamulcowym w postaci srebrnej dużej kostki tylko na układzie kół przednich jak się pewnie domyślam ta kostka to od TCLu :P ehh bzdety bzdety same nikomu nie potrzebne bzdety w tym aucie :P

rosomak1983 - 08-08-2014, 18:50

No wiec nie wracałes bez hamulców, a jeszcze przeciez miałes hamulec czterotłokowy a soryy szesciotłoczkowy... na przekładni zebatej :wink: . Albo na Flinstona w galancie ponoc czasem jest taka opcja :P
fj_mike - 08-08-2014, 18:50

Dobrze, że nic się Tobie nie stało.
Wszyc - 08-08-2014, 21:26

Chciałem jutro wymienić ale niestety grubsza sprawa... nakrętki na końcówkach przewodów zajechane stwierdziłem że utnę przewody i Misiek dostanie nowe przewody od pompy absu prosto na koła + końcówki w stalowym oplocie.

Nowe fotele też czekają z podłogą na montaż pewnie jak przyjadę na zlot to będę zdeka kolorowy bo nie zdążę zrobić wszystkiego w środku

I od razu żywicą zalepię te dziurę w nadkolu żeby mi tam bardziej nie płukało nadkola po deszczu na na zime sie wytnie wszystko i pospawa teraz no time...

Myśle nad wywaleniem instalacji LPG... Misiek i tak non stop jeździ na 98 nie używam tego gazu

londolut - 09-08-2014, 08:34

Cytat:
do domu bez hamulców 10km/h :?
Na FB chwaliłeś się inaczej :P
Wszyc - 09-08-2014, 09:40

Ciiiiii... to forum... you know :P