Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)
polaff - 12-11-2014, 15:13
sveno, mi bardziej chodziło o gniazdo a nie wtyk na normalne USB bo możesz zawsze mozesz wpiąć przewód z odpowiednią końcówką- będzie bardziej uniwersalnie...
eremita - 12-11-2014, 20:41
Fotka z trasy szkoda ze tylko telefonem
eremita - 19-11-2014, 10:19
W końcu znalazłem chwilę i miejsce by założyć nowe żaróweczki,
Zrobiłem fotki co prawda miejsce się zmieniło przed i po założeniu bo mi światła zapalili w pierwszej miejscówce ale odstęp od ściany jest w miarę taki sam 14 kroków
dzienne
długie
Postojowe kupiłem ze złą końcówką W5W do scenica się przydadzą chyba że gdzieś w galu takie podejdą?
sveno - 19-11-2014, 10:40
eremita napisał/a: | chyba że gdzieś w galu takie podejdą? | światełka w boczkach drzwi
predatorix - 19-11-2014, 13:05
Witam a co to za zaróweczki ? bo świecą super !
eremita - 19-11-2014, 13:54
predatorix napisał/a: | Witam a co to za zaróweczki ? bo świecą super ! |
tungsram megalight +90
a do tego w porównaniu do philips czy osram maja dobrą cenę
Hugo - 19-11-2014, 21:51
sveno napisał/a: | światełka w boczkach drzwi | I podświetlenie tablicy rejestracyjnej
eremita - 19-11-2014, 21:53
sveno napisał/a: | eremita napisał/a: | chyba że gdzieś w galu takie podejdą? | światełka w boczkach drzwi |
To będą w drzwiach ledy
A skoro mowa o tych lampkach; wydaje mi się że w poprzednim galu te lampki były czerwono białe a w tym aktualnym są całe czerwone, faktycznie były montowane raz takie raz takie czy tylko mi się wydaje?
Tak mnie te lampki zaciekawiły że przeglądałem zdjęcia starego Gala z sentymentem ale nie znalazłem żadnych na którym by były te lampki
A skoro o nim mowa
eremita - 19-11-2014, 21:55
Hugo napisał/a: | I podświetlenie tablicy rejestracyjnej |
To dobrze że kupiłem 4 by mieć zapas, tablice też oświetlą ledy
Fragu - 19-11-2014, 21:55
Wcześniej były biało-czerwone, później czerwone
Hugo - 19-11-2014, 21:57
eremita napisał/a: | wydaje mi się że w poprzednim galu te lampki były czerwono białe a w tym aktualnym są całe czerwone | Całe czerwone były po II lifcie (od marca 2000 r.).
eremita - 22-11-2014, 20:23
Ostatni zabieg przed zimą popsikałem uszczelki silikonem
Dzisiaj gala umyłem i zacząłem żałować że sprawiłem sobie ori felunek ma ktoś jakiś sposób czym czyścić te felgi? pędzelkiem, czy jakąś szczoteczką? bo gąbka ciężko tam wchodzi w te szczelinki aż mnie paluchy bolały a przy samym wentylku to już przegięcie
Przy okazji machnąłem kilka fotek przed śniegami
inq - 22-11-2014, 20:55
eremita, przede wszystkim kup sobie dobry psiuwax do czyszczenia felg. Ja mam MOJEAUTO i idealnie wypala syf. Do tego kupiłem kiedyś w markecie szczotkę do felg taką coś a'la do butelek i dawało radę. Tam w okolicach wentyla i w tych węższych szczelinach nie było lekko i trzeba było czasem poklęczeć z szczoteczką do zębów. No i najważniejsze nie dopuszczać do dużego syfu
MichciuGT - 22-11-2014, 22:34
mam jedną uwagę, te żarówki co teraz zamontowałeś mają światło dosyć rozproszone (przynajmniej tak na zdjęciu wygląda) pojedź na stacje diagnostyczną i niech ktoś sprawdzi czy nie będą oślepiać innych w nocy...
jedno to dobry płyn do czyszczenia alufelg - ja polecam sonaxa do alufelg (ma efekt krwawienia alufelg ) - bardzo dobrze usuwa bród (u mnie przez cały rok nie czyszczone i większość zmyło oprócz wżerów...), no i drugie to dobrze mieć pędzelek żeby po minucie rozprowadzić dokładnie ten płyn we wszystkie miejsca
Marcino - 23-11-2014, 09:02
W5w z lidla fo felg daje rade.
|
|
|