Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
inq - 05-11-2012, 13:48
Torp12 napisał/a: | Ja nie czaje czemu macie takie parcie na te skóry... Poza tym że ładnie wygląda - jeśli jest w dobrym stanie to same minusy :
-wiadomo w lato parzy, w zimie mrozi
-slizga sie tyłek
-no i jak peknie albo zachaczysz to wiekszy koszt naprawy
Dla mnie skóra na fotelach to pomyłka... |
Ja też nie czaiłem dopóki nie posiadłem skór właśnie.
- w lecie parzy przez 5 sek, w zimie mrozi przez 5 sek(na lato można kocyk zarzucać )
- mi się nic nie ślizga, fakt,
- jak mam liczyć co by było gdyby to bym jeździł MPK
Jeśli chodzi o plusy to:
+ wygląd
+ łatwość utrzymania czystości
+ prestiż
+ luksus
Hugo - 05-11-2012, 13:54
Torp12 napisał/a: | -wiadomo w lato parzy, w zimie mrozi
-slizga sie tyłek
-no i jak peknie albo zachaczysz to wiekszy koszt naprawy | Mam to gdzieś, bo Torp12 napisał/a: | ładnie wygląda | Krzyzak napisał/a: | opona po takiej akcji jest do wyrzucenia - w środku robi się glut, który kompletnie zmienia możliwości jej sensownego wyważenia | Coś takiego, napewno? Na opakowaniach piszą zupełnie coś innego.
Hugo - 05-11-2012, 13:58
inq napisał/a: | Jeśli chodzi o plusy to:
+ wygląd
+ łatwość utrzymania czystości
+ prestiż
+ luksus | Otóż to! Włożyłem kiedyś skóry do Mazdy 626 i miałem wrażenie jakbym całe auto zmienił. Od razu zakochałem się w nim na nowo i jak miałem do niego wsiąść to przechodziły mnie za kazdym razem dreszcze
Tomek - 05-11-2012, 14:44
Hugo napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | opona po takiej akcji jest do wyrzucenia - w środku robi się glut, który kompletnie zmienia możliwości jej sensownego wyważenia | Coś takiego, napewno? Na opakowaniach piszą zupełnie coś innego. |
zależy o czym mowa
bo rzeczywiście większość środków jest taka, że żaden wulkanizator nie chce potem tknąć takiej opony
z wielu źródeł słyszałem, że SLIME jest jedynym dobrym tego typu środkiem, w pełni usuwalnym
Cytat: | + prestiż
+ luksus |
nie jestem przeciwnikiem skóry, wręcz przeciwnie
ale tutaj to żeś kolego poleciał po bandzie
aż czuję się jak pospólstwo
inq - 05-11-2012, 14:57
tomek84 napisał/a: | nie jestem przeciwnikiem skóry, wręcz przeciwnie
ale tutaj to żeś kolego poleciał po bandzie
aż czuję się jak pospólstwo |
Taka prawda
Hugo - 05-11-2012, 15:24
tomek84 napisał/a: | aż czuję się jak pospólstwo | Za bardzo wziąłeś to do siebie
jacekxx - 05-11-2012, 15:24
Gratulacje. Po przeczytaniu tematu o Twoim galancie widzę, że jesteś bardzo cierpliwym człowiekiem a to bardzo potrzebne przy małym dziecku.
Matejko - 05-11-2012, 15:39
Krzyzak napisał/a: | Hugo napisał/a: | Jeszcze kupię przy okazji tą piankę do wulkanizacji koła na miejscu | opona po takiej akcji jest do wyrzucenia - w środku robi się glut, który kompletnie zmienia możliwości jej sensownego wyważenia
odradzam |
Darku sa srodki do wyplukiwania gluta
aczkolwiek kazdy kto jej uzyl wie do czego ona sie nadaje ...
Hugo - 05-11-2012, 17:40
Matejko, Ty pracujesz przy oponach przecież. Faktycznie opona jest na nic po tym spray'u?
Cezar - 05-11-2012, 18:31
Hugo, gratuluje malego MM
Matejko - 05-11-2012, 18:52
Hugo napisał/a: | Faktycznie opona jest na nic po tym spray'u? |
niee, normalnie sie naprawia, ciezkosc zadania wynika tylko z widzimisie wulkanizatora - przyslowiowe "uoooo panie"
a naprawia sie wtedy jak jest cos widocznego w oponie, bo tak jak glut zaklei to sie jezdzi poki znowu nie pusci
komarsnk - 05-11-2012, 21:46
Hugo, zdrówko za Twojego Mitsumaniaka
Chociaż z drugiej strony troszkę współczuję totalnej zmiany codzienności (i conocności ). Wiem, bo od 9 miesięcy to przerabiam
Pozdro
Ja na wózek nakleiłem naklejkę MAŁY MITSUMANIAK
Się ludki dziwnie patrzą
Krzyzak - 05-11-2012, 22:03
i zapach - zależnie od utrzymania, bo moje czarne pachną niesamowicie a beżowe już wcale...
do tego śliskość to plus, bo ja lubię się wslizgiwać do auta
Tomek - 06-11-2012, 08:30
Hugo napisał/a: | tomek84 napisał/a: | aż czuję się jak pospólstwo | Za bardzo wziąłeś to do siebie |
spoko
przecież żartuje sobie
akurat skóra w Galu mnie nie tyka, bo poza boczkami drzwi, jest uszyta nijak, bez rewelacji znaczy się
żeby nie było szmaciaki są takie same, a tapicerka Avance jest tragiczna w jakości
Hugo - 06-11-2012, 11:40
tomek84 napisał/a: | spoko
przecież żartuje sobie | Wiem. tomek84 napisał/a: | jest uszyta nijak, bez rewelacji znaczy się | Czyli typowo dla tego auta tomek84 napisał/a: | tapicerka Avance jest tragiczna w jakości | Fakt, jest wyjątkowo nietrwała, widziałem nieraz zarżnięte siedziska. Ohyda. Co ciekawe tapicerka z SE jest niezniszczalna, nawet po kilkuset tysiącach km nie ma śladów użytkowania.
|
|
|