Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
Krzyzak - 21-11-2012, 11:19
pewnie jakaś śrubka się znajdzie
Hugo - 21-11-2012, 15:12
Autko niezbyt trwałe, jeździ się sporo, to się wymienia co chwilę coś.
m6riano - 21-11-2012, 15:23
Hugo napisał/a: | Autko niezbyt trwałe, jeździ się sporo, to się wymienia co chwilę coś. |
chyba tylko olej..;-)
bbandi - 21-11-2012, 17:36
Hugo napisał/a: | Autko niezbyt trwałe, jeździ się sporo, to się wymienia co chwilę coś. |
To chyba taki egzemplarz trafiłeś, ja odkąd kupiłem auto to na zawieszenie wydałem 150zł.
robertdg - 21-11-2012, 18:36
Hugo napisał/a: | I byłaby to dobra wiadomość gdyby nie to, że tuleje te tylko widnieją w katalogach, fizycznie niestety nie są dostępne w żadnej z większych hurtowni w Polsce (przynajmniej w tych, z którymi współpracuje sklep, w którym kupowałem wahacze, a jest ich sporo z całego kraju). Dziwne... | Nie dziw się jest koniec roku, więc nikt sobie nie robi zbędnych stanów magazynowych
Hugo - 21-11-2012, 18:53
robertdg napisał/a: | Nie dziw się jest koniec roku, więc nikt sobie nie robi zbędnych stanów magazynowych | O tym nie pomyślałem, ale żeby nikt nie miał... bbandi napisał/a: | To chyba taki egzemplarz trafiłeś, ja odkąd kupiłem auto to na zawieszenie wydałem 150zł | Po jakim przebiegu i po jakich drogach?
bbandi - 21-11-2012, 21:31
Hugo napisał/a: | Po jakim przebiegu i po jakich drogach? |
On (niemiec) pewnie grubo ponad 300k zrobił, a po jakich drogach to nie wiem, ja z 12k, z czego po wertepach też zdarza mi się jeździć.
Hugo - 21-11-2012, 21:59
bbandi napisał/a: | ja z 12k | Ma to się nijak do moich 130 000 km i 50% po drogach gruntowych.
A przy okazji, tak mi się zarąbiście jeździ na zimówkach Kumho, że dzisiaj kupiłem je również na tył. Jutro powinny być, więc pewnie w sobotę montaż
wyderka - 21-11-2012, 22:08
Nie szumią Ci czasem?
Hugo - 22-11-2012, 07:53
wyderka napisał/a: | Nie szumią Ci czasem? | No wiesz, na niektórych nawierzchniach coś tam słychać, ale na normalnym, gładkim asfalcie kompletnie nic nie słychać. Są naprawdę świetne i kosztują tyle co Dębica Frigo
sveno - 22-11-2012, 09:11
Hugo, a jak trakcja? Jak się zachowują na mokrym?
Hugo - 28-11-2012, 14:40
sveno napisał/a: | Hugo, a jak trakcja? Jak się zachowują na mokrym? | Nie mialem jeszcze okazji jechać po kałużach, ale po mokrym asfalcie tak i nie ma różnicy suchy czy mokry. Pewnie i stabilnie. Hamowałem już na nich dość ostro i to zjeżdżając z asfaltu na piaszczyste pobocze i nie włączył sie ABS, co mnie strasznie zdziwiło. Już myślałem, że awaria ale nie. ABS działa. Po prostu na starych oponach już dawno by terkotał.
EDIT:
Wymienione przednie górne wahacze TRW. Wcześniej ich tuleje odpowiednio dokręcone zgodnie z manualem. Co zauważyłem: sworzeń lewego wahacza (555) montowany ok. 0,5 roku temu szmelc-lekki luz . Po montażu wahaczy lżej kręci się kierownicą, „na oko” koła są w mniejszym negatywie. Muszę teraz podjechać na zbieżność i zobaczymy jak z kątami pochylenia kół.
Dzisiaj mnie coś wzięło na montaż ksenonów (nie wiem czy słusznie). Oczywiście biorę pod uwagę tylko jedną barwę, czyli 4300K, czy taki zestaw warto kupić czy lepiej jeździć na dobrych żarówkach?
http://allegro.pl/zestaw-...2784572814.html
Rafal_Szczecin - 28-11-2012, 14:58
co do xenonow, to decyzja tylko jedna - bierz .
sam osobiscie jezdze na innym zestawie (tez 4300, z tym, ze moje kosztowaly cos ok 150 ) ale ten tez powinien byc ok, ew mozesz poszukac takiego z przetwornicami slim.
najwazniejsze, to dobrze je ustawic, i nie ma opcji, bys kogokolwiek oslepial, mi przez caly czas uzytkowania nikt nie zwrocil uwagi, ze go oslepiam
ostatnio Dominik zamontowal w Alfie hidy 5000k i kolosalna poprawa swiecenia .
Hugo - 28-11-2012, 15:22
Rafal_Szczecin napisał/a: | przetwornicami slim | A co to takiego?
Anonymous - 28-11-2012, 15:41
Hugo, przetwornica slim to po prostu mniejsza przetwornica którą łatwiej schować gdziekolwiek, polecam Ci sprzedawcę od którego brałem swój obecny zestaw, wszystko zgodne z zamówieniem i szybka przesyłka, a do tego cena naprawdę jedna z lepszych na allegro..
http://allegro.pl/xenony-...2794701838.html
co do barwy to zastanawiałem się nad 4300k kontra 5000k i przejrzałem wiele porównań na necie pod tym względem, 5000k jest barwą która daje najwięcej światła, przy tym nadal jest najbardziej biała, co prawda przy rozpalaniu i rozgrzewaniu palników jest niebieska poświata ale to trwa max 30 sekund. Jak masz dobrze ustawione soczewki to polecam.
|
|
|