Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
Hugo - 28-11-2012, 16:58
Soczewki świecą doskonale. Nie wiem, muszę to przemyśleć.
m6riano - 28-11-2012, 20:27
Rafal_Szczecin napisał/a: | z przetwornicami slim. |
bierz tylko takie..są mniej awaryjne..;-)
Fragu - 28-11-2012, 20:45
Zdecydowanie zakładaj! Do soczewek bomba, wystarczy dobrze ustawić i dbać o czysty reflektor!
Hugo - 28-11-2012, 20:59
Jeszcze z 2 takie posty i naprawdę kupię
major - 28-11-2012, 21:03
mam hida 5000k w soczewkach i jest bajka
Hugo - 28-11-2012, 21:30
major napisał/a: | mam hida 5000k w soczewkach i jest bajka | Żadnych problemów z "niebieskimi"?
Krzyzak - 28-11-2012, 21:56
ok, łyżka dziegciu
kombi - zwykłe lampy, żarówki h7 philips premium +30%, polerowale klosze i odbłyśniki - światło spoko - widać daleko
sedan - soczewki z Mercedesa ML, palniki D2S ok. 10 letnie, 5000K - świecą niemal tak samo jak te w kombi, lepiej oświetlają pobocze, ale nic poza tym; za to w deszczu - tragedia... bez dobrych wycieraczek lepiej nie jechać... prawie nic nie widać...
na pewno w sedanie się już soczewki przykurzyły, na pewno światło z palnika wygląda świetnie, ale niestety świeci to już dość słabo... jak na mój gust
Anonymous - 28-11-2012, 22:35
Krzyzak napisał/a: | palniki D2S ok. 10 letnie, 5000K |
zainwestuj 2 stówki w nowe palniki a zobaczysz różnicę, po 10 latach mimo że świecą to już nie to samo.... do tego raczej masz barwę 4300k bo 10 lat temu takie produkowali...
major - 28-11-2012, 23:21
Hugo napisał/a: | Żadnych problemów z "niebieskimi"? |
Miałem raz kontrole przez to, ze coś nie łączyło i nie świeciła jedna lampa. Podczas kontroli ruszyłem kablami i zadzialała.
Policjant przyglądał się lampom, kazał pokazać wszystkie światła po kolei i powiedział, że wszystko Ok i mogę jechać tylko żebym sobie na spokojnie zobaczył co tam mi nie łączy Ani słowa o hidach
Hugo - 28-11-2012, 23:54
major napisał/a: | Policjant przyglądał się lampom, kazał pokazać wszystkie światła po kolei i powiedział, że wszystko Ok i mogę jechać tylko żebym sobie na spokojnie zobaczył co tam mi nie łączy Ani słowa o hidach | No to miałeś fuksa
Krzyzak - 29-11-2012, 08:48
Derpin napisał/a: | zainwestuj 2 stówki w nowe palniki a zobaczysz różnicę | wiesz - myślałem tak samo i to nie problem w kasie, ale w tym, czy faktycznie będzie różnica
chodzi o to, że wszędzie odnośnie palników piszą, że "nie tracą właściwości z upływem czasu" i dlatego obawiam się wyrzucenia 200 stówek w błoto
możliwe, że mam 4300 - światło jest białe, nie niebieskie
edit: spojrzałem na wiki i tam piszą, że z czasem świecą coraz słabiej... może faktycznie czas na nowe palniki...
Rafik - masz jakieś konkretne na uwadze? - bo na Alle są od 80 (tych za 12 zł nie liczę, bo chcę by poświeciły dłużej niż tydzień) do 200 zł
Fragu - 29-11-2012, 09:30
Hugo napisał/a: | Żadnych problemów z "niebieskimi"? |
Kupujesz wlasnie slimy ladnie je montujesz, ustawiasz odpowiednio swiatla i jest super. Mysle ze do Gala nikt nie powinien sie czepiac.
Zawsze dodatkowo mozesz sobie zalozyc spryskiwacze lamp.
Hugo - 29-11-2012, 10:52
Krzyzak napisał/a: | wszędzie odnośnie palników piszą, że "nie tracą właściwości z upływem czasu" | Nie wierz w to co ludzie piszą Fragu napisał/a: | Zawsze dodatkowo mozesz sobie zalozyc spryskiwacze lamp | Haha, dzisiaj caly dzień chodzi mi to po głowie tymbardziej, że latem gdy będę całego lakierował, to chciałbym zdjąć przedni zderzak. Napewno nie zamontuję tych oryginalnych, bo wyglądają jak krowie rogi. Horror. Nie wiem, nie wiem. Myślę o zamontowaniu takich mgłowych spryskiwaczy szyby od Citroena C3 na rancnie zderzaka przed soczewką. I do tego jakiś ładny osobny włącznik bezstopniowy na desce rozdzielczej. W sumie temat prosty...
major - 29-11-2012, 11:32
Nie jestem pewien czy mgłowy spryskiwacz będzie spełniał swoją funkcję. to musi być dość mocny strumień żeby spłukać brud z reflektora
Trzeba by było przetestować
Jak ten z C3 nie da rady to może któryś z zestawów dostępnych na allegro podejdzie. Faktycznie oryginalne spryski są okropne
Fragu - 29-11-2012, 11:37
Hugo, działaj działaj, napewno będziesz zadowolony, i fajnie to wygląda i świeci super.
|
|
|