To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T

Hugo - 28-11-2012, 16:58

Soczewki świecą doskonale. Nie wiem, muszę to przemyśleć.
m6riano - 28-11-2012, 20:27

Rafal_Szczecin napisał/a:
z przetwornicami slim.

bierz tylko takie..są mniej awaryjne..;-)

Fragu - 28-11-2012, 20:45

Zdecydowanie zakładaj! Do soczewek bomba, wystarczy dobrze ustawić i dbać o czysty reflektor!
Hugo - 28-11-2012, 20:59

Jeszcze z 2 takie posty i naprawdę kupię :mrgreen:
major - 28-11-2012, 21:03

mam hida 5000k w soczewkach i jest bajka :mrgreen:
Hugo - 28-11-2012, 21:30

major napisał/a:
mam hida 5000k w soczewkach i jest bajka
Żadnych problemów z "niebieskimi"?
Krzyzak - 28-11-2012, 21:56

ok, łyżka dziegciu
kombi - zwykłe lampy, żarówki h7 philips premium +30%, polerowale klosze i odbłyśniki - światło spoko - widać daleko
sedan - soczewki z Mercedesa ML, palniki D2S ok. 10 letnie, 5000K - świecą niemal tak samo jak te w kombi, lepiej oświetlają pobocze, ale nic poza tym; za to w deszczu - tragedia... bez dobrych wycieraczek lepiej nie jechać... prawie nic nie widać...

na pewno w sedanie się już soczewki przykurzyły, na pewno światło z palnika wygląda świetnie, ale niestety świeci to już dość słabo... jak na mój gust

Anonymous - 28-11-2012, 22:35

Krzyzak napisał/a:
palniki D2S ok. 10 letnie, 5000K

zainwestuj 2 stówki w nowe palniki a zobaczysz różnicę, po 10 latach mimo że świecą to już nie to samo.... do tego raczej masz barwę 4300k bo 10 lat temu takie produkowali...

major - 28-11-2012, 23:21

Hugo napisał/a:

Miałem raz kontrole przez to, ze coś nie łączyło i nie świeciła jedna lampa. Podczas kontroli ruszyłem kablami i zadzialała.
Policjant przyglądał się lampom, kazał pokazać wszystkie światła po kolei i powiedział, że wszystko Ok i mogę jechać tylko żebym sobie na spokojnie zobaczył co tam mi nie łączy :D Ani słowa o hidach :mrgreen:

Hugo - 28-11-2012, 23:54

major napisał/a:
Policjant przyglądał się lampom, kazał pokazać wszystkie światła po kolei i powiedział, że wszystko Ok i mogę jechać tylko żebym sobie na spokojnie zobaczył co tam mi nie łączy Ani słowa o hidach
No to miałeś fuksa :wink:
Krzyzak - 29-11-2012, 08:48

Derpin napisał/a:
zainwestuj 2 stówki w nowe palniki a zobaczysz różnicę
wiesz - myślałem tak samo i to nie problem w kasie, ale w tym, czy faktycznie będzie różnica
chodzi o to, że wszędzie odnośnie palników piszą, że "nie tracą właściwości z upływem czasu" i dlatego obawiam się wyrzucenia 200 stówek w błoto
możliwe, że mam 4300 - światło jest białe, nie niebieskie

edit: spojrzałem na wiki i tam piszą, że z czasem świecą coraz słabiej... może faktycznie czas na nowe palniki...
Rafik - masz jakieś konkretne na uwadze? - bo na Alle są od 80 (tych za 12 zł nie liczę, bo chcę by poświeciły dłużej niż tydzień) do 200 zł

Fragu - 29-11-2012, 09:30

Hugo napisał/a:

Kupujesz wlasnie slimy ladnie je montujesz, ustawiasz odpowiednio swiatla i jest super. Mysle ze do Gala nikt nie powinien sie czepiac.

Zawsze dodatkowo mozesz sobie zalozyc spryskiwacze lamp.

Hugo - 29-11-2012, 10:52

Krzyzak napisał/a:
wszędzie odnośnie palników piszą, że "nie tracą właściwości z upływem czasu"
Nie wierz w to co ludzie piszą :wink:
Fragu napisał/a:
Zawsze dodatkowo mozesz sobie zalozyc spryskiwacze lamp
Haha, dzisiaj caly dzień chodzi mi to po głowie :mrgreen: tymbardziej, że latem gdy będę całego lakierował, to chciałbym zdjąć przedni zderzak. Napewno nie zamontuję tych oryginalnych, bo wyglądają jak krowie rogi. Horror. Nie wiem, nie wiem. Myślę o zamontowaniu takich mgłowych spryskiwaczy szyby od Citroena C3 na rancnie zderzaka przed soczewką. I do tego jakiś ładny osobny włącznik bezstopniowy na desce rozdzielczej. W sumie temat prosty...
major - 29-11-2012, 11:32

Nie jestem pewien czy mgłowy spryskiwacz będzie spełniał swoją funkcję. to musi być dość mocny strumień żeby spłukać brud z reflektora :wink:
Trzeba by było przetestować :)

Jak ten z C3 nie da rady to może któryś z zestawów dostępnych na allegro podejdzie. Faktycznie oryginalne spryski są okropne :evil:

Fragu - 29-11-2012, 11:37

Hugo, działaj działaj, napewno będziesz zadowolony, i fajnie to wygląda i świeci super.