Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
Rafal_Szczecin - 29-11-2012, 12:06
Krzyzak napisał/a: |
Rafik - masz jakieś konkretne na uwadze? - bo na Alle są od 80 (tych za 12 zł nie liczę, bo chcę by poświeciły dłużej niż tydzień) do 200 zł |
ogarnij najpierw czy masz d2sy czy moze hidy w postaci np h7
tresorex - 29-11-2012, 12:28
Hugo napisał/a: | Haha, dzisiaj caly dzień chodzi mi to po głowie tymbardziej, że latem gdy będę całego lakierował, to chciałbym zdjąć przedni zderzak. Napewno nie zamontuję tych oryginalnych, bo wyglądają jak krowie rogi. Horror. Nie wiem, nie wiem. Myślę o zamontowaniu takich mgłowych spryskiwaczy szyby od Citroena C3 na rancnie zderzaka przed soczewką. I do tego jakiś ładny osobny włącznik bezstopniowy na desce rozdzielczej. W sumie temat prosty... |
Musiałbyś dorwać zbiorniczek od wersji ze spryskami lamp albo od kombiaka żeby mieć dodatkową pompkę. Może i tak lepiej byłoby podpiąć je pod spryskiwacz szyby bo skoro szyba jest brudna to lampy też. Czyściłyby się na raz, a tak to byś musiał spryskiwać szybę i pamiętać o lampach
major napisał/a: | Faktycznie oryginalne spryski są okropne |
A mnie się podobają, mam i nie oddam
Tomek - 29-11-2012, 13:00
tresorex napisał/a: |
Musiałbyś dorwać zbiorniczek od wersji ze spryskami lamp albo od kombiaka żeby mieć dodatkową pompkę. Może i tak lepiej byłoby podpiąć je pod spryskiwacz szyby bo skoro szyba jest brudna to lampy też. Czyściłyby się na raz, a tak to byś musiał spryskiwać szybę i pamiętać o lampach
|
albo / albo
pompka do lamp jest dużo większa
IMO takie spryski mgłowe do lamp się nie nadają
za mały strumień i przepływ, za cienkie toto
żeby to miało ręce i nogi, to tylko i wyłącznie pompka duża, do spryskiwaczy lamp,
jakbyś taką pompkę podpiął do małych mgłowych, to ciśnienie wyrwie wężyk
także tylko normalne spryski do lamp
Krzyzak - 29-11-2012, 13:12
Rafal_Szczecin napisał/a: | ogarnij najpierw czy masz d2sy | przecież wiesz, że TommeK robił wszystko profi i nie zamontował by żadnych kitów
jest D2S na 100%
te za 80 zł są wyprzedażą staroci z magazynu, nowe D2S zaczynają się od 120-130 zł - nie wiem, czy aż tyle różni się nowa generacja, że warto dawać tą prawie 100-kę (za komplet) więcej
Rafal_Szczecin - 29-11-2012, 13:25
Darku , http://allegro.pl/ksenon-...2795948639.html
ta na staroc z magazynu nie wyglada
nie odpowiem, czym rozni sie nowa generacja od starej ( i czy w ogole byla jakas zmiana ) , poniewaz nie mam pojecia
Krzyzak - 29-11-2012, 13:37
spoko - ja Ci tylko powiem tak:
tu na aukcji http://allegro.pl/d2s-xen...2757492322.html
jest opis (kopiuję, bo wygaśnie):
Cytat: | SPRZEDAWANE NA TEJ AUKCJI PALNIKI XENONOWE SĄ NOWE, NIEUŻYWANE, ODKUPIONE Z RYNKU.
UDZIELAMY GWARANCJI NASZEGO SERWISU.
KAŻDA ŻARÓWKA ZAPAKOWANA W PUDEŁKO SERWISOWE.
PRODUKT NOWY - PEŁNOWARTOŚCIOWY. |
ten sam sprzedawca ma te same palniki po 125 zł i pisze:
http://allegro.pl/ksenon-...2823173430.html
Cytat: | SPRZEDAWANE NA TEJ AUKCJI PALNIKI XENONOWE SĄ NOWE, NIEUŻYWANE, NAJNOWSZA PRODUKCJA.
UDZIELAMY 12 MIESIĘCZNEJ GWARANCJI NASZEGO SERWISU.
KAŻDA ŻARÓWKA ZAPAKOWANA W PUDEŁKO.
PRODUKT NOWY - PEŁNOWARTOŚCIOWY. |
jak mają świecić tak samo, to spoko
ponadto philips.pl - tam są już takie palniki, jakich nie ma na Allegro (oznaczeniami się różnią) - oczywiście z serii D2S
Hugo - 29-11-2012, 15:15
I nadal brakuje jednego głosu na TAK...
m6riano - 29-11-2012, 19:53
Derpin napisał/a: | 2 stówki w nowe palniki |
nie wiem jak u was ale u mnie nowe żarniki to koszt ok12zł..;-)
tommyc1 - 29-11-2012, 20:44
Przepraszam za może głupie pytanie, ale nie interesowałem się tematem wcześniej: czy te zestawy HID na H1 i H7 to do standardowego klosza lampy Galanta sie wpina czy mówicie o podłączeniach do kloszy z soczewkami?
Krzyzak - 29-11-2012, 21:30
m6riano napisał/a: | ok12zł..;-) | a 2 tygodnie da radę na nich przejeździć?
tak na poważnie - jakoś philips mnie przekonuje - te co mam D2S, mają 10 lat i wciąż świecą
Hugo - 29-11-2012, 21:41
tommyc1 napisał/a: | czy te zestawy HID na H1 i H7 to do standardowego klosza lampy Galanta sie wpina czy mówicie o podłączeniach do kloszy z soczewkami? | Można i tu i tu, ale bez soczewki będziesz oślepiał.
major - 29-11-2012, 23:42
Krzyzak napisał/a: | a 2 tygodnie da radę na nich przejeździć? |
u mnie działają ponad rok
m6riano - 30-11-2012, 00:55
Krzyzak napisał/a: | a 2 tygodnie da radę na nich przejeździć? |
Ja na slimach i na hidach latam juz ponad rok..;-)
Krzyzak - 30-11-2012, 08:51
m6riano napisał/a: | na hidach latam juz ponad rok | tych za 13 zł?
btw. - zamówiłem wczoraj 2x D2S philipsa - takie, jak mam obecnie
Anonymous - 30-11-2012, 12:17
m6riano napisał/a: | ale u mnie nowe żarniki to koszt ok12zł..;-) |
przy HIDach tak, przy D2S takie jak są u Darka już nie.
wczoraj leciałem z poznania późnym wieczorem w straszny deszcz miejscami śnieżycę, droga pięknie oświetlona i wszystko super widoczne, jadąc na zwykłych żarówkach nie miałbym takiego komfortu.....
tommyc1 napisał/a: | czy te zestawy HID na H1 i H7 to do standardowego klosza lampy Galanta sie wpina czy mówicie o podłączeniach do kloszy z soczewkami? |
tylko i wyłącznie do reflektora z soczewką.
|
|
|