Nasze nieMiśki ;-) - CamperWagen Ducato L4H3
Marcino - 10-05-2022, 07:44
Krzyzak napisał/a: | chętnie obejrzę na żywo. |
I ja i ja, weźcie mnie
Fajnie to wyglada. Na podłoge nie myslałeś o winylach zamiast panele?
Tomek - 10-05-2022, 09:44
Marcino napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | chętnie obejrzę na żywo. |
I ja i ja, weźcie mnie
Fajnie to wyglada. Na podłoge nie myslałeś o winylach zamiast panele? |
myślałem,
ale winyli nigdy nie układałem, ani nawet w rękach nie trzymałem (w papierowych panelach też specjalistą nie jestem)
winyle też lekkie nie są
a jak te się rozlecą (co jest prawdopodobne), to koszt niewielki, 70 zł paczka średniej jakości paneli powinna starczyć na raz, to mogę wymieniać co rok
Marcino - 10-05-2022, 12:04
Ja bym takie cienkie nawet 2mm polożył lub przykleił. tniesz to nożykiem do tapet
Tomek - 10-05-2022, 13:18
Marcino napisał/a: | Ja bym takie cienkie nawet 2mm polożył lub przykleił. tniesz to nożykiem do tapet |
za późno, już po robocie
Tomek - 11-05-2022, 11:25
jacek11 napisał/a: | Na zdjęciach, to wygląda jak by to był co najmniej autobus |
niestety nie jest to autobus
miejsca w środku jest naprawdę niewiele, ale przy 4 fotelach inaczej być nie może
swoją drogą kolejnego zrobiłbym właśnie na autobusie
może nie na pełnowymiarowej Setrze, ale np. takie Iveco: https://www.otomoto.pl/of...c-ID6E1Hbv.html
albo Mago, albo jakiś mały VDL
Krzyzak napisał/a: | Jakbyś jechał nad morze to mój adres znasz - chętnie obejrzę na żywo. |
wybrałbym się bardzo chętnie, nawet dzisiaj
ale jak sobie pomyślę co mam w planach na ten rok, to nie wiem kiedy zdążę z tym wszystkim
chciałem zrobić C i C+E, a nawet nie zacząłem
myślałem, żeby na zlot MM pojechać Ducatem, bo nie byłem na zlocie od 2014
ale gdzieś wyczytałem, że nie można na terenie zlotu spać w aucie i się obraziłem
Krzyzak - 12-05-2022, 07:43
Tomek napisał/a: | że nie można na terenie zlotu spać w aucie i się obraziłem | ale już 2 metry obok to chyba można?
Marcino - 12-05-2022, 09:18
Tomek napisał/a: | chciałem zrobić C i C+E, a nawet nie zacząłem |
A mnie w pracy wysyłali na prawko na autobus D a ja nie pociągnałem tematu i tylko C+E zrobiłem.
Juiceman - 14-05-2022, 07:26
Zacny kamper!:)
Tomek - 17-05-2022, 10:53
Marcino napisał/a: | Tomek napisał/a: | chciałem zrobić C i C+E, a nawet nie zacząłem |
A mnie w pracy wysyłali na prawko na autobus D a ja nie pociągnałem tematu i tylko C+E zrobiłem. |
D jest jakby do niczego niepotrzebne, dopóki nie chcesz robić faktycznie w przewozie osób, a wtedy musisz jeszcze kwalifikacje zawodowe robić
ew. możesz jeździć sam autobusem, jeżeli tak lubisz
C+E jest już bardzo fajne, bo zastępuje B+E, jeżeli masz B
Bzyk_R1 - 18-05-2022, 17:41
W niektórych "firmach" D jest potrzebne nawet bez kwalifikacji na przewóz osób. Np w czasie konfliktu zbrojnego do transportu uchodźców.
Tomek - 18-05-2022, 18:03
Bzyk_R1 napisał/a: | W niektórych "firmach" D jest potrzebne nawet bez kwalifikacji na przewóz osób. Np w czasie konfliktu zbrojnego do transportu uchodźców. |
no to może nie "potrzebne" a "przydatne"
niemniej jednak, dla mnie, zwykłego zjadacza chleba nijak niepotrzebne, choć prawdopodobnie gdyby ktoś mi chciał zasponsorować, to bym nie odmówił
Tomek - 25-05-2022, 16:43
Upgrade warty każdych pieniędzy
fabrycznie nowe siedzisko
jak widać tapicerka nie pod kolor, ale mój komfort jest ważniejszy niż estetyka, której nie widać jak na niej siedzę
Tomek - 10-06-2022, 23:01
Już nie mam pewności co wrzucałem a co nie.
W każdym razie robota prawie skończona*
Poniżej: szafki górne skończone, fronty zamontowane.
Zamontowane siłowniki frontów podnoszonych.
Drzwi do łazienki zamontowane, jeszcze tylko jakaś klamka/uchwyt by się przydała.
Wykonałem sobie takie dwie "skrzynki" w bagażniku na różne przydasie.
Zdecydowanie lepsze to niż wożenie potrzebnych rzeczy w kartonach.
Zrobiłem sobie taką zaślepkę akumulatorów. Głównie po to, żeby nie uszkodzić akumulatorów i żeby przewody nie były narażone na ekspozycję.
Po tej stronie jeżdżą rowery, więc ryzyko zawsze jest.
No i przy okazji nie jest na wierzchu i wygląda lepiej.
Zostawiłem u góry mały otwór wentylacyjny, choć te alumulatory nie grzeją się w ogóle.
Panel sterowania nad drzwiami bocznymi podłączony w 100%.
Wszystko działa.
Zamówiłem jeszcze "panel sterowania" jak poniżej (lokalizacja nad blatem kuchennym, pomiędzy kuchnią a sypialnią).
W czwartek pierwszy wyjazd w tym roku. Długi weekend na Węgrzech.
*jak widać jeszcze zostało dokończyć sufit, ale i na to przyjdzie czas.
Krzyzak - 13-06-2022, 09:25
Tomek napisał/a: | Długi weekend na Węgrzech |
https://www.google.com/ma...13.96z?hl=pl-PL
(tanie paliwo kusi?)
Tomek - 13-06-2022, 11:17
już nie kusi, bo podnieśli dla obcych
a przy obecnych cenach to u nas taniej jak tam
w dwie strony spokojnie obrócę na baku
|
|
|