To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zmiana tapicerki na: skóra + elktryka

larelijux - 26-01-2017, 19:55

Hugo, na Allegro, do skutku :lol:
muka997 - 27-01-2017, 16:27

larelijux napisał/a:
muka997, na allegro zazwyczaj jest padło z porwaną skórą, a sprzedający je cenią jakby były ze złota

raz są w lepszym stanie a raz w gorszym, częstsze zjawisko niż to że skóra jest porwana to to że im tańsza kierownica tym jaśniejszy odcień drewna a co za tym idzie konieczna jego konserwacja.
Cena jak to zwykle bywa, jest tego mało a chętnych mimo wszystko sporo to i cena wyższa

Michaszysz - 09-02-2017, 12:33

A czy skórzane fotele w angliku będą takie same jak normalne? chodzi mi o mocowania i regulacje siedziska i oparcia.
Hugo - 09-02-2017, 12:52

Michaszysz napisał/a:
A czy skórzane fotele w angliku będą takie same jak normalne? chodzi mi o mocowania i regulacje siedziska i oparcia.
Tak, są identyczne.
larelijux - 09-02-2017, 14:11

Hugo, chwila, a fotel kierowcy nie ma dodatkowo regulowanej wysokości?
Michaszysz - 09-02-2017, 14:13

No właśnie, to mnie zastanawia.
Hugo - 09-02-2017, 14:20

Jeśli pytanie dotyczy ELEKTRYCZNIE regulowanych foteli to z tego co kojarzę oba mają te same zakresy regulacji chociaż ręki sobie nie dam uciąć :wink: Nie sprawdzałem, ale skoro przyciski są takie same w obu fotelach to...
Michaszysz - 09-02-2017, 14:33

Hugo napisał/a:
Nie sprawdzałem, ale skoro przyciski są takie same w obu fotelach to...

Racja :D

larelijux - 09-02-2017, 14:43

Kiedyś interesowałem się tematem i coś mi się na forum obiło o uszy, że z anglika nie ma co brać właśnie przez regulację wysokości siedziska... Ale ręki sobie nie dam uciąć, bo nie potrafię teraz przywołać tej wypowiedzi
Hugo - 09-02-2017, 15:08

larelijux napisał/a:
Kiedyś interesowałem się tematem i coś mi się na forum obiło o uszy, że z anglika nie ma co brać właśnie przez regulację wysokości siedziska...
Z anglika nie ma co brać, bo każdy anglik ze skórzanymi fotelami miał manualną regulację foteli i wtedy owszem kierowca u nas nie miałby regulacji wysokości siedziska (fotela). Poza tym wzór tapicerki i szycie są zupełnie inne.
Marcino - 09-02-2017, 19:48

A już sie napalałem ze zmienię kierowcy.. ale raz nie pasuje a dwa 400zl chciał
larelijux - 09-02-2017, 21:06

Marcino, 400 złotych? Jak za 1000 można kupić komplet razem z boczkami :lol:
Marcino - 10-02-2017, 11:27

no tez go olalem. Kusi mnie nowa kierownica i gałka No z mojej gałki zeszła skóra. Jakie ceny są za kurte Momo do galanta? .
Sunderland86 - 10-02-2017, 13:34

Hugo napisał/a:
larelijux napisał/a:
Kiedyś interesowałem się tematem i coś mi się na forum obiło o uszy, że z anglika nie ma co brać właśnie przez regulację wysokości siedziska...
Z anglika nie ma co brać, bo każdy anglik ze skórzanymi fotelami miał manualną regulację foteli i wtedy owszem kierowca u nas nie miałby regulacji wysokości siedziska (fotela). Poza tym wzór tapicerki i szycie są zupełnie inne.

Ja mam fotel z anglika (elektryczny) i jest identyczny jak te kontynentalne, ma pełen zakres regulacji. W anglikach były co najmniej dwa wzory skór.

Michaszysz - 10-02-2017, 14:22

Czyli jak kupie angielskie fotele regulowane elektrycznie, to oba będą miał takie same zakresy ustawienia fotela i wszystko będzie pasować?