Nasze Miśki - 2-gi Maćkowy Galancior
Tomek - 23-03-2012, 14:24
Derpin napisał/a: |
a ile wg Ciebie powinieneś zrobić zanim będziesz musiał je po raz kolejny wymienić ?
|
a skąd mam wiedzieć??
są dobre, nie wymagają wymiany na dzień dzisiejszy
a kiedy padną to nie wiem
Derpin napisał/a: | ciągłe narzekania na sprawdzone marki stają się już lekko mówiąc nudne |
jakby wierzyć we wszystkie narzekania, to byś nie założył żadnej części
eg. pasek sun zły, pasek gates zły, conti zły
stary alfer napisał/a: | omek, polecam używanie emotek. Ułatwiają zrozumienie intencji piszącego |
bez emotek to jest dopiero jazda
Maciek - 23-03-2012, 14:46
Panowie sie pojeździ sie zobaczy Faktycznie to chyba tylko oryginały by dłużej podziałały. Tak czy owak poprzednie (555) zmieniałem chyba jesienią 2008 przetrwały około 40-50k km więc bardzo długo. Niech te przetrwają 1/2 dystansu a będę zadowolony. I mam nadzieję że Darkowe krakanie nie spełni się a jeśli tak to wiem kto za rychły zgon jest odpowiedzialny
Hugo - 23-03-2012, 15:16
Derpin napisał/a: | po prostu ciągłe narzekania zazwyczaj Darka , na sprawdzone marki stają się już lekko mówiąc nudne | Ale są prawdziwe
stary alfer - 23-03-2012, 17:20
Hugo, no jak Cię lubię tak muszę zacytować to co napisałeś w 2009 roku:
Cytat: | Dużo jeżdże po fatalnej jakości drogach gminnych, a do tego 50% po "szutrach". Więc nie da rady. |
No nie ma siły żeby części miały tą samą wytrzymałość w warunkach w jakich Ty je eksploatujesz, a w jakich np. ja, Maciek, Rafał, Dominik
Maciek - 23-03-2012, 17:58
No u mnie też szału nie ma Do domu mam około 700m strasznie wybitym brukiem. Od tej jazdy w zeszłym roku świerszcze w tapicerce się pojawiły a letnie kapciochy 45 też nie pomagają. Jest jak jest i na lepsze drogi się nie zapowiada więc trzeba klamoty co jakiś czas wymieniać.
Matejko - 23-03-2012, 19:13
Derpin napisał/a: | ale na co to już nie |
a bo dla niego japanez specjalnie jc brand pakuje w lepsze opakowania i sprzedaje na 2* marzy
Krzyzak - 23-03-2012, 20:46
Derpin napisał/a: | jakie on założył u siebie teraz tylne łączniki i ten jeden drążek z przodu? | z tyłu CTR a z przodu oryginał - po przebiegu 150 tkm ze srebrnego rekina był jak nowy
końcówki kierownicze zakładałem 555 w srebrnym, tak samo sworznie podkowy
a jedna końcówka do kombi poszła też oryginalna - też ze srebrnego po przebiegu 150 tkm i była w idealnym stanie - tylko uszkodzoną gumę zmieniłem
a delphi miałem okazję wyrzucać z aut znajomych - każdy mówił, że "to na pewno nie stuka, bo jest nowe"
a potem były takie oczy
albo amortyzatory delphi u Firka - po 2 latach miały 0 sprawności
Anonymous - 23-03-2012, 22:03
czekaj ja nie rozumiem, ładujesz do kombi używane graty ze srebrnego, bo w kombi się zużyły, a do srebrnego pakujesz "szajsowate" 555 ?
po co ta podwójna robota ?
m6riano - 24-03-2012, 00:26
tomek84 napisał/a: | Derpin napisał/a: |
widocznie w szczecinie naprawdę mamy jakiś lepszy sort części |
albo niskie oczekiwania |
albo za każdym razem wskakują na niemieckie obwodnice...i wychodzi na to że tylko 15% przebiegów robią na polskich drogach...;-)
Krzyzak - 24-03-2012, 23:16
Derpin napisał/a: | czekaj ja nie rozumiem, ładujesz do kombi używane graty ze srebrnego, bo w kombi się zużyły, a do srebrnego pakujesz "szajsowate" 555 ?
po co ta podwójna robota ? |
1. 555 nie jest szajsem - to obecnie najlepsze zamienniki zawieszenia
2. pakuję używane, dobre części - zmieniam w sedanie na wyrost, zostawiając sobie tylko 100% sprawne części a jeśli okaże się, że ta sama część w kombi jest gorsza, to zamieniam - to chyba nic złego, skoro do tej pory sedan na niej jeździł i pewnie kolejne 50 tkm by na niej bez problemu zrobił...
3. nie martw się - chyba znasz mnie na tyle, że wiesz, że byle czego nie montuję... kombi wożę syna a wkrótce dwóch synów - nic mam nic cenniejszego nad nich, więc uwierz - wiem, co robię
Anonymous - 25-03-2012, 00:22
Krzyzak napisał/a: | 1. 555 nie jest szajsem - to obecnie najlepsze zamienniki zawieszenia |
nie chce mi się grzebać po postach ale wydaje mi się że gdzieś narzekałeś na 555... nie ważne, przyjmijmy to co piszesz teraz.
a co do reszty to dla mnie jest to po prostu podwójna robota, musisz wymontować z sedana, żeby zamontować w kombi a potem zamontować coś nowego w sedanie, każdy robi to co lubi ale mi by było szkoda czasu....
tak btw na gumach cukierkach yamato w bananach zrobiłem już 5 tysi ile jeszcze pociągną :> ?
fj_mike - 25-03-2012, 12:54
Derpin napisał/a: | tak btw na gumach cukierkach yamato w bananach zrobiłem już 5 tysi ile jeszcze pociągną :> ? |
U mnie po roku (jakieś 11tys km) na obu guma zaczęła się odklejać od płaskownika. Teraz mam ori wahacze Mitsu po regeneracji
Krzyzak - 25-03-2012, 20:59
Derpin napisał/a: | musisz wymontować z sedana, żeby zamontować w kombi a potem zamontować coś nowego w sedanie | kolejność jest dokładnie odwrotna - montuję nowe części do sedana, stare dobre chowam "na wszelki wypadek" a potem czasami sprawdzam coś w kombi i jeśli mam taką część w idealnym stanie, ale używaną, to montuję
Krzyzak - 25-03-2012, 21:01
Derpin napisał/a: | wydaje mi się że gdzieś narzekałeś na 555 |
musiałbyś znaleźć, bo nie pamiętam... nie wykluczam także
kiedyś wychwalałem yamato, teraz wolę chińczyki - jakość ta sama a cena 3x niższa
Hugo - 25-03-2012, 22:41
Derpin napisał/a: | tak btw na gumach cukierkach yamato w bananach zrobiłem już 5 tysi ile jeszcze pociągną :> ? | Hmm, z 40 000-50 000 km, oczywiście guma odspoi sie od płaskownika duuużo szybciej, ale po w/w przebiegu dopiero usłyszysz stuki
|
|
|