Pajero Ogólne - * * * WITAM WSZYSTKICH * * *
Angelod - 27-01-2011, 16:43
Witam wszystkich, mam na imię Piotr i jestem z Lubina (dolnośląskie) właśnie nabyłem Pajero II 3.5 24V 208 HP, z 98 roku z poszerzonymi błotnikami, wersja GLX, skóra, klima elektryka, tempomat, SuperSelect, skrzynia automat, 7 miejsc, zagazowany, granatowy metalik, auto z Warszawy. Rama i spód zdrowiutkie bo przed kupnem dokładnie obejżałem go od spodu. Napędy działają we wszystkich konfiguracjach łącznie z blokadą dyfra, silniczek pięknie bulgocze, równiutko pracuje i ciągnie jak szalony. Są jednak i wady, po zapięciu 2H mruga przednia oś, nie działa regulacja lusterek, ogrzewanie tylnej szyby też nie działa,poci się pod deklami na silniku przykrywającymi zawory, łyse pony, pozatym wygląda że reszta ok. Co z tymi mrugającymi przednimi kołami, jakiś czujnik, ile kosztuje ? Pozdrawiam.
gołąb - 27-01-2011, 19:06
Angelod napisał/a: | łyse pony | to chyba jedyny problem większej wagi...reszta to błachostki....
Myślę że winę za miganie ponosi jakiś czujnik lub jakieś połączenie z nim...(bo rozumiem, że napę działa...?). Poszperaj na forum, było sporo o czujnikach, ogółem z tymi czujnikami w pajero dzieją się cuda standartowo, więc luz.
Witaj na forum.
Swoją drogą ładna bryka
Angelod - 28-01-2011, 08:32
Napędy działają we wszystkich konfiguracjach (sprawdzałem na śnieżno lodowej nawierzchni) tylko to miganie jest denerwujące ale myślę z czasem przy pomocy m.in. tego forum dojdę co jest jego przyczyną i naprawię. Na razie faktycznie największym problemem jest koszt nowych opon. Bardzo mile zaskoczony jestem spalaniem przynajmniej na trasie. Jadąc do domu - w dużej części autostradą spaliłem 12,0 l. gazu na 100 km (średnio 110 km/h). Zobaczę jak będzie dalej po mieście ale ta podróż kosztowała mnie 31 zł/100 km co jest niewiele droższe od biletu PKS. Udało mi się rozbujać auto na gazie do 195 km/h ale to tylko przez chwilę żeby sprawdzić jak idzie. Teraz muszę przenieść się na dział techniczny forum bo mam parę pytań więc w dziale "WITAM WSZYSTKICH" jeszcze raz witam wszystkich.
anarch - 28-01-2011, 21:21
Jak przystało witam się,
przed zarzuceniem stu pytań do Właścicieli Pajero - użytkowników tego forum.
Witam i pozdrawiam wszystkich.
taoma - 08-02-2011, 15:58
jak przystalo witam uzytkownikow
jestem na etapie poszukiwania Pajero III wiec jak znajde bede tu goscil czesciej
a co tam jak nie znajde to takze, w koncy mam sporo pytan do zadania a widze po dotychczasowej lekturze ze odpowiedzi uzyskac mozna latwo i bez grymasow
pawel z krakowa
Ryżak - 27-04-2011, 21:02
Jako że się właśnie pojawiłem na tym forum, więc wypada się przywitać . A więc witam!Jestem Krzysiek z Koszalina i jestem posiadaczem pajero drugiej generacji o pojemności 2.8 Tdi z roku 96. Posiadam również miśka Colta 1.3 z 92 roku, wiec będę chciał zebrać jak najwięcej informacji na temat tych autek i liczę na Waszą pomoc. Z góry dzięki wielkie!
RaDoSZ - 11-08-2011, 09:07
Witam wszystkich
Jako osoba nowa na tym forum wypadałoby sie przedstawić.
A więc z tej strony pisze do was Radek z okolic Piaseczna.
Ahoj!
Jak dobrze pójdzie wsobote będę pełnoprawnym członkiem forum z pajero
batarki - 30-08-2011, 11:32
Witam
Nazywam się arek, mieszkam w Łomży i jestem świeżym posiadaczem Montero V6 pierwszej generacji
Niestety już po tygodniu auto znieruchomiało, więc mam nadzieję, że z Waszą pomocą przywrócę go do życia, gdyż ten tydzień wystarczył bym go polubił
Pozdrawiam Serdecznie
arek
JJK - 18-09-2011, 22:24
Witam kolegę a imnie wypada się przywitać po długiej nieobecności, witam wszystkich serdecznie.
Rander - 04-11-2011, 22:54
Witam wszystkich!
Aktualnie jeżdżę Freelanderkiem TD4, ale rozglądam się za czymś lepszym, stąd też tu się znalazłem
Pozdrowionka!
wieli - 17-12-2011, 17:38
Witam witam wszystkich jak narazie zepsuło mi sie wszystko chyba co mogło ale może będzie lepiej
empi - 24-02-2012, 21:38
Witam wzsystkich Pajero.
Co prawda przywitałem się już na ogólnym Mitsubishi, ale widzę, że powinienem też to zrobić tutaj. Swięzy nabytek Pajero Pinin 2,0 GDI może wywoływać co u niektórych uśmiech na twarzy , no ale zawsze to Pajero. To już mój n-ty samochód, obecnie trzeci w stajni, ale pierwszy japończyk . Zawsze była Europa, od kilku lat Amerykanin w którym jestem zakochany. Czy Japończyk to zmieni czas pokaże. Przegladając podforum Pnina zauważyłem mały ruch. Stąd banalne pytanie: czy tak mało jest tu Pininowców, czy też ten model jest tak niezawodny ze nie ma poprostu problemów i nie ma o czym pisać?
gołąb - 25-02-2012, 08:43
Cześ i czołem
mstrucz - 27-02-2012, 10:11
empi napisał/a: | Witam wzsystkich Pajero.
Co prawda przywitałem się już na ogólnym Mitsubishi, ale widzę, że powinienem też to zrobić tutaj. Swięzy nabytek Pajero Pinin 2,0 GDI może wywoływać co u niektórych uśmiech na twarzy , no ale zawsze to Pajero. To już mój n-ty samochód, obecnie trzeci w stajni, ale pierwszy japończyk . Zawsze była Europa, od kilku lat Amerykanin w którym jestem zakochany. Czy Japończyk to zmieni czas pokaże. Przegladając podforum Pnina zauważyłem mały ruch. Stąd banalne pytanie: czy tak mało jest tu Pininowców, czy też ten model jest tak niezawodny ze nie ma poprostu problemów i nie ma o czym pisać? |
To drugie
prymuswwl - 04-03-2012, 15:46
Witajcie MitsuManiacy.
Zafascynowany swoim Mitsubishi Shogunem 3.0 V6 181KM postanowiłem dołączyć do was. Więcej o moim aucie dowiecie się w Postach. Jeszcze raz Witam i Pozdrawiam.
|
|
|