To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Płyta - osłona pod silnik do EA

Anonymous - 10-11-2008, 11:33

Ja za 6 plyt wyslanych do Warszawy, zaplacilem przy odbiorze 43,81zl.
Anonymous - 10-11-2008, 11:47

akbi napisał/a:
Przepraszam za nieuściślone informacje.
spoko wszystko sie wyjasnilo chociaz wychodza niezle jaja...
axg napisał/a:
6 plyt wyslanych do Warszawy, zaplacilem przy odbiorze 43,81zl

dziwne maja ceny :!: :!: :!: zastanawiam sie czy to faktycznie caly czas ta sama firma bo yaro1976 z Aleksandrowa Łódzkiego zapalcil za jedna 48 zl a darul1 z Rzeszowa 38 zl o co tu biega

roguhd - 10-11-2008, 12:44

rowniez dopisuje sie do tych dokladek do plyty pod zderzak od avance

1. cuuube
2. yaro - jeżeli będą "robiły" pod SE - tbc
3. akbi
4. tomekrvf
5.piotrbe - jeśli spasuja do wersji przed liftem(zdj płyty zrobię, jak sprzątne garaż... )
6. a.m.o.s
7. Wiktor
8. roguhd

Juiceman - 10-11-2008, 12:58

Panowie cena jest różna bo odległość w KM jest różna na przykład płyta od Cuuube do mnie to jest odległość Poznań -Wrocław - miejsce docelowe. ( przy czym wliczana jest Waga i Gabaryty). W zaokrągleniu 190km.

Poznań-Puławy-miejsce docelowe ok 440km - 58zł 1szt.
Poznań-Rzeszów-miejsce docelowe ok 530km - 37zł 1szt.

Paradoks

Kurier mógł policzyć drożej jeśli płyta była dostarczona w weekend. (sobota-niedziela). Kiedy były zaznaczone dodatkowe opcje tzn doręczenie do godziny, przesyłka zwrotna, przepakowanie, nadgodziny gr 1 i 2. Jeśli nic takiego nie było zaznaczone (co widać na "liście przewozowym" - nie wiem jak to się nazywa) to jest podstawa aby powalczyć o ową różnice.

tosztotomasz - 10-11-2008, 20:25

Juiceman, właśnie o brak różnic chodzi. Spodziewam się, że cuuube wysyłał wszystkie płyty w ten sam sposób - żadne weekendy, czy specjalne godziny. Jedyne co zapewne wystąpiło w każdym przypadku to "niestandardowe" ale to powinno być w każdym przypadku bo przedmiot był taki sam. Właśnie dlatego będę wyjaśniał z dhl dlaczego sobie lecą w ptaka. Jak sam z resztą widzisz odległość nie ma tu znaczenia bo dłuższy dystans (Rzeszów) kosztował mniej nież krótszy (Puławy).
Anonymous - 15-11-2008, 10:26

wczoraj mialem telefon poznym popoludniem w sprawie dokladek od producenta mam wrazenie ze facet jest zawiedziony tym ze towar(plyty) schodzi mu chyba tylko dzieki mnie choc przeciez i tak na tym zarabia :!: bo cene dokladek wywalil na 50 zlotych :evil: (chyba go pogielo pomyslalem ) myslalem ze cena za nie bedzie ok 30 no max 40 zlociszy... z bolami po ok 10 minutach rozmowy zszedl do 40(za komplet 2 szt) co i tak wydaje mi sie troche duzo za tak male skrawki plastiku.
czekam teraz za odzewem ze sa gotowe

DaleCooper napisał/a:
Spodziewam się, że cuuube wysyłał wszystkie płyty w ten sam sposób - żadne weekendy, czy specjalne godziny.
plyty zwykle byly wysylane na poczatku tyg wiec dostarczenie w weekendy odpadaja a godzin tez krotkich nie ustalalem (typu przed poludniem nastepnego dnia lub poznymi wieczorami)
napisz czy wyjasnilo sie juz cos w tej kwestii ???

tosztotomasz - 15-11-2008, 12:17

Jeszcze nie miałem czasu się tym zająć, myślę że w przyszłym tygodniu z tym zawalczę. Rozważam nawet "Dzwonię do Pana / Panie w bardzo nietypowej sprawie" :twisted:
xor - 17-11-2008, 09:42

Na dokładki

1. cuuube
3. akbi
4. tomekrvf
5.piotrbe - jeśli spasuja do wersji przed liftem(zdj płyty zrobię, jak sprzątne garaż... )
6. a.m.o.s
7. Wiktor
8. roguhd
9. xor

akbi - 17-11-2008, 09:44

cuuube, przyznam szczerze, że myślałem, że będzie znacznie drożej ... 70-80 pln

40pln/kpl to chyba dobra cena ... ja oczywiście się na nie piszę :)

yaro1976 - 17-11-2008, 09:48

brnę w to dalej, proszę kontynuować... :)
tosztotomasz - 17-11-2008, 14:58

Żeby nie było wątpliwości poprawiłem co było trzeba :wink:
1. cuuube
3. akbi
4. tomekrvf
6. DaleCooper
7. Wiktor
8. roguhd
9. xor

Anonymous - 18-11-2008, 00:01

1. cuuube
3. akbi
4. tomekrvf
6. DaleCooper
7. Wiktor
8. roguhd
9. xor
10. yaro1976
11. biti
12. Waldek H.O.T

mysle ze moze pod koniec tygodnia beda informacje o tym ze sa juz gotowe

motyl - 18-11-2008, 00:30

Cześć wszystkim:)Cuuube czy ja załapie się jeszcze na tez rzut płyt???Też bym chciał po ostatnim incydencie:P W piątek dopiero będę mógł się z tobą skontaktować by dokonać odpowiedniego przelewu:)
Anonymous - 18-11-2008, 00:39

taaa :) juz wysylam dane do przelewu

[ Dodano: 18-11-2008, 12:58 ]
dzis wkoncu zamontowalem plyte do swojego Misia ...jeszcze tylko konserwa podwozia i nic go nie ruszy :twisted:

Anonymous - 18-11-2008, 13:51

Cuuube gdzie udało Ci się dostać te kołki plastikowe?