[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Światła do jazdy dziennej
mjsystem - 05-03-2012, 12:44
tokyo napisał/a: | Co rynek to inaczej: EU swiatla mijania , Ameryka - dlugie lekko przyciemnione- swiecenie na okolo 70% jasnosci. Jezeli dzienne to mozemy przerobic na ameryke i tez bedzie cool, ale bez LED.
Pozdrawiam |
Bez dodatkowych modułów?
capelush - 05-03-2012, 13:39
tokyo napisał/a: |
P.S.
Jezeli jest lanc z ameryki softem mozna uruchomic nawet przecimgielna tylna- to tak na marginesie. Bez wymiany przelacznika. Wszystko da sie zrobic |
hehe- skad to znam- wszystko pieknie funkcjonuje w evo
krzychu - 05-03-2012, 17:39
tokyo napisał/a: | Jezeli dzienne to mozemy przerobic na ameryke |
Znaczy w europejskim odpalić te krótki lub drogowe na mniejszej mocy?
tokyo napisał/a: | mozna uruchomic nawet przecimgielna tylna- to tak na marginesie. Bez wymiany przelacznika. Wszystko da sie zrobic |
Ale tam nie ma przeciwmgielnej, ale jest instalacja? A pisząc bez wymiany przełącznika masz na myśli dopalanie tylnych przeciwmgielnych przełącznikiem od przednich halogenów?
jaca71 - 05-03-2012, 18:50
krzychu napisał/a: | Ale tam nie ma przeciwmgielnej, ale jest instalacja? |
Jak kombinowałem z wykorzystaniem lampy cofania jako wstecznego i przeglądałem schemat z manuala od amerykańca to wyszła lipa. bo do lampy lewej jest kabel wychodzący z magistrali CAN Czyli teoretycznie można jej przypisać dowolna funkcję nawet światła drogowego
krzychu napisał/a: | A pisząc bez wymiany przełącznika masz na myśli dopalanie tylnych przeciwmgielnych przełącznikiem od przednich halogenów? |
Tu był u mnie problem bo nie mam na manetce migaczy nie mam żadnego przełącznika
Skończyło się na czerwonych ledach w kloszu i przełączniku na desce z pomarańczowym podświetlaniem. 3 lata temu nie było magików znających lancera. przynajmniej w promieniu 50km od Krakowa.
tokyo - 05-03-2012, 19:56
Witam
Odp mjsystem
W przypadku aut europejskich wymagany jest modul (dostepny na allegro~180zł) podlaczenie od strony kabiny. Niektore lance maja polowiczna instalacje tzn polowy brak.
Odp Krzychu
1. długie jako dzienne 70% za pomoca modułu
2.tak przelacznikiem od halogenow przednich i pociagnac 1 kabel z komputera
przelacznik z przeciwmgielna 1 lub 2 to pic na wode
odp jaca71
kolega capelush ma kupiona lampke z europy i pociagniety kabel oraz zaprogramowany komputer
Pozdrawiam
jaca71 - 05-03-2012, 20:04
tokyo, to jeszcze pytanie o częstotliwości europejskie i AF w amerykańcu z firmowym radiem - tym podstawowym. Jest już rozwiązanie?
tokyo - 05-03-2012, 20:44
Z tym nie robilem zadnych eksperymentow, poniewaz nie musialem lub nie mialem na czym eksperymentowac.
Klient przyjezdzal zglaszal problem lub nie bo na slasku czesc stacji odbiera poprawnie.
Znam kilku wlascicieli amerykancow outlandery,lance x, ale nikt jakos nie powiedzial mi przerob mi to.
Pozdrawiam
P.S.
Takie info dla jaca71
W jednym z postow pisales o zderzaku. Roznice sa w wzmocnieniu pod zderzakiem z zewnatrz jest wszystko to samo. Amerykany maja inna specyfikacje bezpieczenstwa. EVO od capelush-a ma pod tylnim zderzakiem belke a EVO z europy nie lub jakas "popierduche".
JCH - 05-03-2012, 20:55
tokyo napisał/a: | .... wymagany jest modul
Odp Krzychu
..... za pomoca modułu
.... i pociagnac 1 kabel z komputera
odp jaca71
.... i pociagniety kabel |
Hm....
Cytat: | Kazdy z Lancerkow jest przystosowany do jazdy z swiatlami dziennymi. Paradoks .
Wszystko,ale to wszystko jest rozwiazane przez soft | Jakoś tak spodziewałem się, że skoro piszesz "soft" to coś tam pogmerasz w środku i będzie hulać A tu okazuje się, że jednak kable trzeba ciągnąć
tokyo - 05-03-2012, 21:13
Tak trzeba ciagnac poniewaz czesc kabli idzie do polowy auta pozniej te kable sie koncza i znow sie gdzies tam zaczynaja.
Tak samo jak z systemem ROCKFORD wszystko mozna zrobic tylko brakuje kilku kabelkow
Softem realizowana jest elektronika zal i wyl poszczegolnych funkcji.
Funkcje dla aut z ameryki i europy tak do konca nie pokrywaja sie
P.S.
Jeden kabel lub jeden modul to nie problem. Problemem jest to kiedy zaczynasz cos tam modzic w aucie a tu , a w przypadku lanca,outka i asx czasami tak bywa.
Jak klient cos sobie zapragnie to musisz mu zrobic wszystko tak aby zagralo.
BO INACZEJ SZEF
capelush - 05-03-2012, 21:33
Panowie może ktos da pomuka dla kolegi tokyo.mysle ze troche pomógł.mi nie wypada bo pomaga cały czas.
jaca71 - 06-03-2012, 05:55
Z radiem jest tak że nie wszystko odbiera. W Kraku np. z trójka jest problem - łapie albo ze śląska albo jeszcze z innego miejsca. Nie mam Eski Rock i lipa.
A AF (Alternative Frequency) przydaje się jak jedziesz trochę dalej niż 50km od miejsca zamieszkania. Jak do tego dodasz niepełne pasmo FM to wycieczka nad morze = audiobooki
capelush, Z pomaganiem jest taki problem, że może to zrobić tylko autor wątku...
Co nie zmienia faktu że taka osoba jak tokyo na forum to skarb
krzychu - 06-03-2012, 07:13
jaca71 napisał/a: |
capelush, Z pomaganiem jest taki problem, że może to zrobić tylko autor wątku...
|
A to moderator już nie potrafi?
jaca71 - 06-03-2012, 07:19
krzychu napisał/a: | A to moderator już nie potrafi? |
Był pomysł żeby mógł naciskać na życzenie uszczęśliwionej osoby, ale nic z tego nie wyszło. nie pamiętam argumentów. generalnie chodziło o nie nadużywanie. Podobnie zakazane jest naciskanie pomógł w przypadku pomocy poza forum. Chodzi o to by wyróżnić wpisy wartościowe.
dzus1 - 06-03-2012, 08:27
[ Dodano: 06-03-2012, 08:35 ]
tokyo, miałeś wrzucić jakieś foty dotyczy świateł dziennych do lancera
tokyo - 06-03-2012, 10:00
Witam
dzius1 mam robic swiatla w sb jak zrobie to wstawie.
Pozdrawiam
[ Dodano: 06-03-2012, 10:03 ]
jaca71 jak bedziesz potrzebowal radio z europy to daj znac. Podmienimy radio i zobaczymy czy radio ma czestotliwosci zakodowane czy komp lanca wysyla info o regionie.
Navi z europy te ktore montowalem do lancow i outkow z ameryki chodza poprawnie
[ Dodano: 06-03-2012, 10:08 ]
jeszcze jedno w ktoryms z postow o alarmie gemini macie info jak je kodowac na uzbrajanie ciche i glosne
|
|
|