To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Wycieraczki szyby przedniej.

tyku - 15-03-2014, 12:56

cabaniarz napisał/a:
Ciekawe, czy już zaczęli robić na rynek wtórny?

http://www.iparts.pl/auto...645-100133.html

Wymieniłem wczoraj na pióro wycieraczki BOSCH - Kod produktu: 3397011433,długość [mm]: 350. Nie miałem okazji sprawdzić jak działa. Wymiana bardzo prosta, zajmuje 15 sekund.

pablo diablo - 15-03-2014, 17:59

mam Bosch-a juz od pół roku polecam naprawdę dobre wycieraczki
wiewioor - 15-03-2014, 18:04

Również ostatnio kupiłem wycieraczki Bosch`a i puki co jestem zadowolony. Ale poczekamy na długi dystans - wtedy dam znać.
Bizi78 - 15-03-2014, 18:09

Może ktoś z Boscha poczytał trochę negatywnych opinii o swoich produktach i poszli w końcu w jakość :mrgreen: .
Hishi - 17-03-2014, 18:22

Lucas123w napisał/a:
Hishi, Denso hybrydowe są dostępne w internecie w naszych rozmiarach. Moim leci drugi sezon i zbierają jak nowe, nie piszczą, nie mażą, nie przeskakują idealnie przylegają do szyby.

Dziś je założyłem. Akurat prawie cały dzień mniej lub bardziej leje, więc można się zorientować jak pracują. Są naprawdę dobre. I jeszcze to napiszę, że ... wiecie co się rzuca w oczy ? Zmiana wyglądu samochodu od przodu. Jakoś tak "wyszlachetniał" :wink: . Aż se postałem i se popatrzyłem kilka minut na przednią szybę :lol: Jednak te szkieletowe wycieraczki psują trochę wizerunek. Przynajmniej teraz jest takie moje odczucie.

krzychu - 17-03-2014, 18:26

Hishi napisał/a:
Jednak te szkieletowe wycieraczki psują trochę wizerunek.

Znaczy te hybrydowe zaliczasz do szkieletowych czy nie?

[ Dodano: 17-03-2014, 18:28 ]
wiewioor napisał/a:
Również ostatnio kupiłem wycieraczki Bosch`a i puki co jestem zadowolony. Ale poczekamy na długi dystans - wtedy dam znać.

AeroTwin szkieletowe? Ja je chciałem oddać na niezgodność towaru z umową po pierwszy użyciu. Kupione w IC więc żadne podróbki...

Hishi - 17-03-2014, 21:23

krzychu napisał/a:

Znaczy te hybrydowe zaliczasz do szkieletowych czy nie?

Może źle się wyraziłem.
Pisząc szkieletowe chodziło mi o to, że te które kupiłem mają zabudowaną konstrukcję, a poprzednie miały wszystko "na wierzchu" (mocowanie gumek itp).
W końcu wszystkie one mają jakiś szkielet :)

jaca87 - 17-03-2014, 21:25

Kupiłem dziś wycieraczki Alca Super Flat 600 + 450 mm

Pasują idealnie, banalne w montażu, wyglądają dużo lepiej niż oryginalne, zbierają równo i cicho z maksymalnej powierzchni szyby. Za rok postaram się ocenić ich trwałość.

Osobiście uważam że płacenie ponad 100 zł za wycieraczki to przesada. Myślę że Alca super flat mają dobry stosunek jakości do ceny.

Cena 18 zł sztuka sklep Tesco Ekstra

berladi - 22-03-2014, 16:48

Witam.
Ogólnie to tylko Denso hybrydowe dają radę w deszczu przy prędkości powyżej 120 km/h. Pozostałe (szkieletowe Alca, Motgum, Champion)to góra do 110.Na Alcach jest nawet uwaga że spełniają swoją rolę do 120km/h. Jeżeli ktoś buja się głównie po mieście to spokojnie wystarczy, ale na autostradzie i drogach "szybkiego ruchu" bida. Wydatek 100 zł. raz na rok lub półtora można przeżyć.

mazin - 27-03-2014, 10:33

berladi napisał/a:
Witam.
Ogólnie to tylko Denso hybrydowe dają radę w deszczu przy prędkości powyżej 120 km/h. Pozostałe (szkieletowe Alca, Motgum, Champion)to góra do 110.Na Alcach jest nawet uwaga że spełniają swoją rolę do 120km/h. Jeżeli ktoś buja się głównie po mieście to spokojnie wystarczy, ale na autostradzie i drogach "szybkiego ruchu" bida. Wydatek 100 zł. raz na rok lub półtora można przeżyć.

Ja mam od półtora roku bottari po ok. 20-25 zł sztuka. Dają radę,wkurza mnie tylko to, że ta od strony kierowcy odpina się co jakiś czas (to j. odpina się zabezpieczenie, nie sama wycieraczka). A na tylnej wymieniłem samą gumkę (alca).

luban - 21-04-2014, 20:19

Za "namową" wielu użytkwników kupiłem Denso Hybrid - oczywiście spisują się dobrze, rzeczywiście są ciche. Z moich obserwacji wynika, że ta wycieraczka jest fabrycznie montowana w nowej generacji Outlandera.
ZygZak - 18-11-2014, 23:31

Apropos cichego działania wycieraczek też tak macie że przenoszą wam się drgania przy załączonych wycieraczkach pedał gazu?
Uwex - 19-11-2014, 08:50

:shock:
tyku - 19-11-2014, 11:01

ZygZak, Co maja wycieraczki do pedału gazu :?:
ZygZak, Ty nabijasz posty, czy tak na poważnie piszesz :?: :shock:

Robert_N - 19-11-2014, 14:23

:shock: nie wierze :shock: