[97-04]Galant EAxA/W - "Sportowe" zawieszenie... (Eibach)
Hugo - 07-05-2013, 22:50
marcinzam napisał/a: | na przód można ustawić za pomocą takiego sworznia | Albo pływających tulei górnego wahacza. Innego sposobu nie ma.
kamil.ekonom - 08-05-2013, 16:00
Obiecane zdjęcia jak to u mnie wygląda:
Jak widać tył jest minimalnie niżej. Mam full butle z LPG, połowa benzyny, zapas w bagażniku + rupiecia. Jak będę miał całe auto załadowane to też zrobię foty i zobaczymy różnice...
PS. Nadkola będą zrobione w czerwcu
Zolar - 09-05-2013, 18:24
kamil.ekonom, dzięki za fotki. Faktycznie przód nie jest strasznie nisko, ale tył stoi tak samo jak u mnie wiec gdybym jeszcze wymienił u siebie tył to tarłbym już po ziemi :/
Najważniejsze że tak jak mówisz Jamexy się sprawują.
marcinzam - 23-07-2013, 21:07
Pytanie do posiadaczy sprężyn eibach , wydaje mi się że tylne są zbyt miękie .Przy dwóch pasażerach z tyłu i pełnym zbiorniku paliwa opona chowa się w nadkolu, czy może to być wina amortyzatorów ?
krzychuzzz - 23-07-2013, 21:17
marcinzam napisał/a: | Pytanie do posiadaczy sprężyn eibach , wydaje mi się że tylne są zbyt miękie .Przy dwóch pasażerach z tyłu i pełnym zbiorniku paliwa opona chowa się w nadkolu, czy może to być wina amortyzatorów ? |
Mam tak samo więc to chyba norma. Amory nie mają tu nic do rzeczy
Tomii - 23-07-2013, 21:18
marcinzam napisał/a: | Pytanie do posiadaczy sprężyn eibach , wydaje mi się że tylne są zbyt miękie .Przy dwóch pasażerach z tyłu i pełnym zbiorniku paliwa opona chowa się w nadkolu, |
tak to norma
Hugo - 23-07-2013, 22:07
marcinzam, krzychuzzz, Tomii, to jest norma, ale przy "zmęczonych" Eibachach. Są do wymiany.
Tomii - 24-07-2013, 07:56
Hugo napisał/a: | marcinzam, krzychuzzz, Tomii, to jest norma, ale przy "zmęczonych" Eibachach. Są do wymiany. |
Hugo masz nowe sprężyny na tyle że tak piszesz ? podobno Eibach nie traci swoich właściwości
marcinzam - 24-07-2013, 21:39
Hugo napisał/a: | marcinzam, krzychuzzz, Tomii, to jest norma, ale przy "zmęczonych" Eibachach. Są do wymiany. |
Tyle że moje jak zakładałem nowe to było tak samo, jak teraz .
KoraX - 24-07-2013, 21:44
Ja tam śmigam na nówkach z tyłu od 2 tygodni i nie mogę się zgodzić z HUGO. Auto jak siedziało tak siedzi, max 3-4 cm od koła (na oko). Miałem 2 pęknięte sprężyny i myślałem że po wymianie auto coś się podniesie. Niestety nie podniosło.
Ale za to prowadzenie miodzio, każdy zakręt i ...Co prawda na nierównościach jakbym taczką jechał ale jest komfortowo
Torp12 - 25-07-2013, 09:14
Hugo ja też się z Tobą zgodzić nie mogę. Zakładałem nowe sprężyny i pod obicążeniem mocno siada. Tylko czy to komuś przeszkadza?:D
komarsnk - 25-07-2013, 15:59
KoraX, a z przodu też masz Eibach czy zwykłe springi?
KoraX - 25-07-2013, 21:53
komarsnk napisał/a: | KoraX, a z przodu też masz Eibach czy zwykłe springi? |
W Niemieckim dowodzie mam wpisane Eibach'a także wierzyłem że tak, ale tak na prawde to ... "HUGO" tam wie co tam siedzi (bez urazy HUGO)
Te co wyciągnąłem z tyłu to niestety nie miały wyraźnych oznaczeń "Eibach" albo już się zatarły. Z przodu jak na razie nie wyciągałem (ani amorów nie wymieniałem)
marcinzam - 27-07-2013, 14:48
ok czyli to norma
Żarów - 06-08-2013, 14:16
Witam,
interesuja mnie parametry sprężyny tył. oznaczenie/firma., chodzi mi o zawieszenie standard nie eibach. Zastanawiam się nad zmianą samego tyłu z eibach na "zwykłe" właśnie. na tyle mam juz widocznie zmienione sprężyny bo eibach dostałem w pudełku 2 szt.
zakładał ktoś tą kombinację? + nowe amory do tego.
|
|
|