To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Płyn chłodzący silnik

jaceksu79 - 07-11-2011, 20:42

BRUNNER napisał/a:
jaceksu79 napisał/a:
Sorry kolego - czego spodziewasz się po tej klasie pojazdu?

japońskiej jakości?

to chyba za dużo reklam oglądasz

..bez urazy..

george2 - 07-11-2011, 22:11

Kolego jaceksu79 gdybym był miłośnikiem skrzypienia, pukania,postukiwania itd. to kupił bym sobie wóz drabiniasty za dużo mniejsze pieniądze .
jaceksu79 - 07-11-2011, 22:27

george2 napisał/a:
Kolego jaceksu79 gdybym był miłośnikiem skrzypienia, pukania,postukiwania itd. to kupił bym sobie wóz drabiniasty za dużo mniejsze pieniądze .

To po co zgodziłeś się na takie warunki gwarancji przy zakupie auta?

Bo może warto było poszukać marki gdzie usterka typu
Cytat:
odglos jest taki jakby cos o szybe pukalo delikatnie ale nie ma tam nic co by to moglo byc
będzie usuwana w ramach gwarancji i gwarant dealerowi za to zapłaci. Znasz taką? Bo ja nie -chyba, że może mowa o jakimś masterati, aston martin...
george2 - 07-11-2011, 22:36

W tym aucie nie ma nic pukać.Jeśli ASO nie chce sobie poradzić to są jeszcze np.rzeczoznawcy PZM. Wszystkie reklamacje (uwagi) zgłaszać na piśmie i nie ma bata, że jakaś usterka nie będzie usunięta.
RalfPi - 07-11-2011, 22:39

Chłopaki, podajcie przykład samochodu nowego za mniej niż 100'000 (z normalnym silnikiem), który nie stuka/puka itp.. Zawsze komuś coś nie pasuje - jaka na to rada? "Jeździć, nie narzekać".

PS Ostatnio jadę z Ojcem (lat >70 :) ) i mówię do Niego, że mu coś świszczy z okolic wiatraka (samochód Panda 2007 r. chyba). A Ojciec, że nie młody, to mówi, że nie słyszy.. I mówi żebym ja też za bardzo nie nasłuchiwał, bo z jego doświadczenia - a pierwszy swój samochód miał w 1964 r. (!) - wynika, że nie warto za bardzo nasłuchiwać:D
Wszystko w temacie stuków/puków i narzekania:)

Luk - 07-11-2011, 22:44

jaceksu79, zarówno Ty, jak i ci którym stuka przesadzacie. Mi stuka, ale nie przeszkadza mi to (tylko tyle, że trochę się zawiodłem na marce), ale nie przyszło mi do głowy latać z tym do ASO (oczywiście jeżeli komuś coś non stop wali, to inna sprawa). Ale z drugiej strony ktoś kupując nowe auto nie wie co go czeka i przyjmuje, że wszystko będzie OK, a jak nie, to na gwarancji mu zrobią. (jak ja kupowałem, to był to nowy model i nie było za bardzo o nim opinii).
Reasumując: stuka za zegarami na nierównościach - olewka. Skrzypi przy przejeżdżaniu przez spowalniacze - olewka. Trochę pierdzi jeden głośnik - olewka. Nie są to dla mnie usterki godne poświęcenia czasu na wizyty w ASO. Dużo bardziej mi przeszkadza ogólny hałas przy wyższych prędkościach.

RalfPi, Oj, nie jestem taki pewien, czy granica 100.000 jest granicą niestukania :D

bastek - 07-11-2011, 22:48

chłopaki, a radia nie macie? ;)
moje nawet jest w stanie przekrzyczeć hałas z jazdy na autostradzie :)

Luk - 07-11-2011, 22:49

bastek1 napisał/a:
chłopaki, a radia nie macie? ;)
moje nawet jest w stanie przekrzyczeć hałas z jazdy na autostradzie :)

Ale już nie porozmawiasz... :D

[ Dodano: 07-11-2011, 22:52 ]
BTW, kumpel ma Mondeo, 20000 przebiegu. (cena pewno w okolicach 80000). I jemu też stuka i puka. Stwierdzone na własne uszy, bo sporo razem jeździliśmy.

jaceksu79 - 07-11-2011, 22:55

TZW. cecha samochodu :mrgreen:

[ Dodano: 07-11-2011, 22:59 ]
Kiedyś miałem taki "stukający" problem :D
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=29931

skończył się w momencie kiedy żona wykonała wyrok szkody całkowitej na tym pojeździe - z biegiem czasu dochodzę do wniosku, że nigdy nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :mrgreen:

Pijąc do tematu - oczywiście uważam, że usterki stukania należy zgłaszać do ASO ( aby mieć np. pewność czy np. nie masz urwanego amora), bo nie każdy użytkownik jest mechanikiem z zamiłowania.

george2 - 08-11-2011, 21:05

Wygląda na to że głośność i częstotliwość występowania stukania jest wprost proporcjonalna do wrażliwości kierowcy. :wink:
Exlusiv1 - 08-11-2011, 21:32

jaceksu79 napisał/a:
Exlusiv1 napisał/a:
No poki co to jestem umowiony na podklejanie podszybia bo to jedyne co zdagnozowal mechanik przy moim stukaniu.

Dziwię się, że serwisowi chce się w coś takiego bawić - w warunkach gwarancji jest zapis o drobnych skrzypieniach.pukaniach,postukiwaniach,chrobotaniach itp...
To nie armata i nie maybach - tylko lancer za 55tys. zł. Sorry kolego - czego spodziewasz się po tej klasie pojazdu?

O kolego 55 tys mowisz. Jak go beda rozdawac za friko to sobie bedzie mogl stukac i zgrzypiec do woli. A w gwarancji jest zapis owszem ze halasy nie wplywajace na komfort jazdy... jak dla mnie to one wplywaja jak najbardziej..

tak przy okazji to podklejanie podszybia nic nie dalo

jaceksu79 - 08-11-2011, 21:39

Exlusiv1 napisał/a:

oooo ... niesamowite...

ich problem :mrgreen:

niech rozłożą go do podstaw i złożą ponownie- może w innym miejscu zacznie skrzypieć....

Exlusiv1 - 08-11-2011, 21:43

jaceksu79 napisał/a:
Exlusiv1 napisał/a:

oooo ... niesamowite...

ich problem :mrgreen:

niech rozłożą go do podstaw i złożą ponownie- może w innym miejscu zacznie skrzypieć....

doprawdy co za cenna opinia
nie myslalem zeby otworzyc consulting jakis ?

jaceksu79 - 08-11-2011, 21:51

widzę, że lubisz sobie pomarzyć?

to jest właśnie ekskluzywny samochód za 53tys zł

Właśnie taka jest przyszłość motoryzacji - recykling i masa trzeszczącego plastiku w środku.
Inne marki też tak mają. Niektórym trudno jest z tym się pogodzić.
A co do usterki trzeszczenia podczas jazdy po krawężnikach może byś napisał coś więcej bo brzmi to co najmniej ciekawie

BRUNNER - 09-11-2011, 09:11

Jakaś taka nieprzyjemna ta dyskusja się staje... ale może mi się wydaje...

W moim poprzednim Peugeocie 307 NIC nie stukało, nie pukało, nie świszczało i nie skrzypiało. Jeździłem po różnych drogach, a na liczniku było blisko 100000 km

i tak powinno być. Jeżeli w Miśku pojawi się jakiś ponad miarę(!) upierdliwy dźwięk, to będę go reklamował. A jak to nic nie da to sprzedam i do tej marki więcej nie wrócę.

Bo, prawdę mówiąc, to trochę się dziwię. Jak się poczyta w sieci to większość się zachwyca. Jak się pogrzebie głębiej to się okazuje, że temu buczy, temu świszczy, temu się urywa itd.

Oj będę tego swojego Miśka obserwował bardzo dokładnie...