Wielkopolskie - Polecane i nie polecane warsztaty w Wielkopolsce
wasiu89 - 09-12-2012, 14:19
Koledzy, macie jakiegoś sprawdzonego gazownika w Poznaniu? Najlepiej okolice Stare Żegrze/Rataje/osiedle Warszawskie (Tam bywam:D). Chodzi mi o sprawdzenie instalacji pod względem wycieku gazu. Ostatnio jak misiek stał w garażu to czuć było, że coś się ulatnia..
Z góry dzięki za odp.
radamanthys132 - 09-12-2012, 19:45
Takie cos proponuje sprawdzic samemu. Zrob tak: Do butelki po plynie do szyb (takiej z atomizerem) wlej ludwika (plyn do mycia naczyn) i rozrob go z woda 2cm ludwika do pelna woda i psikaj na polaczenia rurek i wezykow gazowych. Babelki =wyciek, najbardziej newralgiczne miejsca kolo filtra fazy lotnej i ciekłej i tam gdzi sa opaski skrecane. W zimie ze wzgledu na roznice w rozszerzalnosci cieplnej potrafia wytworzyc sie luz. Oni robia tak własnie i stowka w kieszeni pozostanie. W razie czego mozemy sie umowic to podlece i mozemy sprawdzic
eremita - 10-12-2012, 10:26
Jam mam sprawdzonego ale z drugiej strony Poznania, Firma pitec na ulicy Konatkowskiej 4
Ale jak radzi radamanthys132 sprawdź samemu zwłaszcza przy filtrze.
wasiu89 - 10-12-2012, 17:52
Ok, Dzięki wielkie Wam za podpowiedzi. Radamanthys132 postaram się sam to zrobić. W razie co się odezwę. Wielkie dzięki za chęci. Pozdrawiam
Kaucz - 06-06-2013, 20:16
Poznań, Stróżyńskiego 9 - Lakiernik - robił tam ktoś coś kiedyś ? Macie jakieś opinie odnośnie tego zakładu ?
I nie oddawać auta na Maszynową. Gośc miał sprawdzić i zrobić mi hamulce w srebrnym. Efekt ? Mało wypadku z bratem nie mieliśmy tydzień temu...
msnboss - 06-06-2013, 23:35
Koledzy poszukuje dobrego elektryka. Mam 2 problemy, piewrwszy to dziwna sytuacja - z pilota kierowcy otwiera mi się tylko szyba kierowcy i żadna inna, pasażera przód się w ogole nie otwiera, tylne się otwierają, o co chooo? Po 2 nie wiem dlaczego ale nie śmiga mi mikrofon w Free Hands System. Elektryka - elektronika z Poznania, Przeźmierowa lub okolic poproszę
dragonwhs - 24-07-2013, 17:29 Temat postu: Dobry mechanik Winogrady Bastionowa 28 Polecam mechanika z ul. Bastionowej 28 za cytadelą wjazd od ul. Winogrady, wymiana napinacza zajęła 40 minut a cena 3-krotnie!!!! niższa niż np. w volksklinice. Dobre terminy fachowa pomoc, POLECAM Michał Kostuj 784-096-075
traxxx - 02-09-2013, 12:46
mam pytanie, czy warsztat pana Laitgebera na Bajkowym, z pierwszych postów jeszcze istnieje?
ew. czy jakiś polecany warsztat na Grunwaldzie??
myszek - 10-09-2013, 08:20 Temat postu: Warsztat na Bajkowym Warsztat pana Laitgebera na Bajkowym sprawdziłem że istnieje i szczerze polecam. Robiłem swojego Colta (rocznik 1999) 7 lat temu - generalny remont silnika brał olej strasznie itd. - do teraz służy bez zarzutu grama oleju nie bierze, żona się tylko burzy że trzeba lać paliwo
Od tego czasu kilka mniejszych spraw bez zarzutu i terminowo. Polecam. I dzięki za przypomnienie o tym warsztacie, bo właśnie moje stuki w skrzyni stają się dzięki niemu historią
czapelka - 03-11-2013, 00:55
Polecam osobę który serwisował mi Colta Cj0, aktualnie serwisuje Galanta 2.5V6, zna się na robocie, ceny nie wygórowane, dużo rzeczy zrobił zarówno w colcie oraz w galanciku- zna się na robocie. Ostatnio jak przyjechałem Galantem na podnośniku stał inny galant ale w sedanie. Zakład w którym pracuje znajduje się na Wołczyńskiej. Zainteresowanych zapraszam na priv podam namiary. Złego słowa nie mogę powiedzieć wszystko działa jak trzeba(wymianiałem tarcze,klocki,rozrząd, czyszczenie krokowego i przepustnicy,łożyska i zawieszenie) Najlepiej zlecić mu zakup części-mają duże zniżki na firmę(niektóre nie do przebicia nawet na allegro
michalancer - 20-11-2013, 10:48
Czy możecie jeszcze coś polecić oprócz:
Piotr Leitgeber autoserwisjaponskie@o2.pl
Chodzi głównie o hamulce z tyłu
rufuz - 22-11-2013, 18:04 Temat postu: dobry mechanik do mitsu w Poznaniu Witam
Muszę juz myśleć o wymianie paska rozrządu.
Jako, ze ostatnio powiedziałem pa pa "mojemu mechanikowi" w Poznaniu to szukam nowego mechanika na tzw. stale. Zależy mi aby przede wszystkim mechanik kumał naprawy mitsu i co najważniejsze aby nie wciskał kitów. Ja i moja dziewczyna obydwoje jesteśmy posiadaczami coltów i często jeździmy do Polski a przy okazji robimy jakieś naprawy itd. Ze względu na nasze prace musimy miec auta w pelni sprawne wiec żadne półśrodki nie wchodzą w rachubę.
Może zrobię ten rozrząd juz w grudniu lub najpóźniej na wczesna wiosnę.
Z góry wielkie dzięki za info.
Pozdrawiam
Color - 22-11-2013, 21:28
Spróbuj tu:
LB Japan Serwis Leszek Bąbolewski, tel. kom. 513 962 755
Moim (i nie tylko) zdaniem człowiek godny polecenia. Nigdy się nie zawiodłem. Uczciwie, krótko i na temat. Jak się nie zgadzamy w jakiejś kwestii, potrafi rzeczowo i przekonująco wytłumaczyć. Przy tym pasjonat, czyli właściwy człowiek na właściwym miejscu.
Konieczny wcześniejszy telefon. Facet zarobiony.
rufuz - 23-11-2013, 10:19
dzięki za info
nie tyle cena jest dla mnie ważna, bo za dobra "robotę" warto dać więcej, tylko zęby było zrobione, bez kombinacji i półśrodków.
Schizo - 26-12-2013, 11:46
Słyszałem już kiedyś o tym warsztacie i gość podobno odwala kawał dobrej roboty.
|
|
|