Nasze Miśki - Czerwony Fuks
rosomak1983 - 07-08-2011, 16:49
niewiem jaka to seria ale kupilem ze dwa lata temu za 20zł
Kleju - 07-08-2011, 20:18
Hugo napisał/a: | A w normalnych samochodach nie trzeba i się świeci... |
Fakt, dużo samochodów ma bardzo dobrą powłokę lakierniczą... Którą wystarczy tylko co jakiś czas umyć i nawoskować. Niestety colt ma bardzo "miękki" lakier, plus jest podatny na płowienie... A żeby się przed tym uchronić, trzeba kupić kosmetyki...
Chociaż każdy lakier po czasie nabawi się swirlów, rys itp uszkodzeń. Które trzeba później usuwać, nie ma cudów...
mkm - 26-08-2011, 15:20
Ponieważ wnętrze Fuksa było dość mocno poplamione, uznałem, że podaruję mu odrobinę luksusu i wypiorę u specjalistów tapicerkę.
Jak usłyszałem cenę - to siadłem.
Fotele, kanapa i podsufitka to na myjni od 200zł do 280zł...
"Karchery mobilne" niewiele tańsze.
Jak już ochłonąłem - kupiłem dwie pianki stp do tapicerki za 50zł i efekty są więcej niż zadawalające.
Po lewej "przed", po prawej "po".
Moje piękne niezniszczone ramię tylnej wycieraczki okazało się nie mieć plastikowej maskownicy na śrubę, więc dziś malowałem inne, bardziej zmęczone -nawet wyszło.
Przy okazji kupiłem w IC nową wycieraczkę na tył. Dobrze, że miałem całe ramię na wzór ponieważ sprzedano mi "jedyną pasującą" wycieraczkę za 36zł - jak się miało za chwilę okazać oczywiście nie pasowała .
Pasowała tej samej firmy, za to dychę tańsza.
Nawet na małe niby proste zakupy polecam jednak jeździć z częściami "na wzór", bo gdybym rozpakował wycieraczkę w domu, a nie poprosił sprzedawce, żeby spróbował sam ją założyć to krew by mnie zalała...
mkm - 30-08-2011, 17:42
Co tam będę dużo pisał...
Kilka lat poszukiwań i są
Kleju - 30-08-2011, 18:22
Heh szpan Jak dobrze pamiętam to nowe, nie zakładane jeszcze na auto?
mkm - 30-08-2011, 19:19
To był główny warunek.
Nie mam zaufania do używanych części w zawieszeniu.
Oczywiście nie dowierzałem czystym intencjom sprzedającego (zwłaszcza, że mimo wielokrotnych próśb nie przesłał mi zdjęć na maila ), ale Twoje słowa na temat uczciwości naszych zachodnich sąsiadów okazały w 100% słuszne.
Towar zgody w 100% (oczywiście dzwoniłem już do dystrybutora Eibach-a na Polske i dyktowałem numerki ze sprężyn ).
Teraz już tylko muszę znależć w promocyjnej cenie amorki i będzie kompletny zestaw letni
idas - 30-08-2011, 19:26
mkm napisał/a: | Kilka lat poszukiwań i są |
Miałem takie same, ale pozbyłem się tyłu bo haczyłem tłumikiem na każdym progu
Zacznij lepiej uważniej jeździć
Muszę sobie kupić tą piankę bo efekt jest niesamowity jak na takie coś (sam używałem innej pianki i efekt był marny)!
2Fast4U - 30-08-2011, 20:24
mkm napisał/a: | Ponieważ wnętrze Fuksa było dość mocno poplamione, uznałem, że podaruję mu odrobinę luksusu i wypiorę u specjalistów tapicerkę.
(...)
Jak już ochłonąłem - kupiłem dwie pianki stp do tapicerki za 50zł i efekty są więcej niż zadawalające. |
Podglądałam Twojego Colta na zlocie i pierwsze co przykuło moją uwagę to właśnie nienagannie czyste siedzenia, pomyślałam, że może dorwałeś gdzieś jakieś nówki, bo moje prane przeze mnie własnoręcznie dwa razy w porównaniu z Twoimi wyglądają jakby górników po zmianie z kopalni wiozły
Natomiast wybacz, że być może niedokładnie czytam Twój temat, bo być może mi umknęło... Co się stało Fuksowi w przedni błotnik po stronie kierowcy ?? Jakąś taką "błyskawicę" tam ma ??
mystek - 30-08-2011, 21:29
Rozumiem, że leci na glebę ta Colcina? :> Bo jeśli tak, to zaraz Ci tutaj cytatem zajadę z Małopolski, jak to mówiłeś, że nie rozumiesz ludzi, którzy jeżdżą na glebie na polskich drogach, co z kumplem omijaliśmy studzienki, jak jechałeś za nami
mkm - 31-08-2011, 01:29
to ja Tobie zajadę cytatem , ponieważ dokładny cytat to:
Cytat: | mystek napisał/a: | Myślałem, że się potargacie |
Ja myślałem, że mnie potarga, jak kolega z prędkością 10km/h "zygzakował" pomiędzy studzienkami...
Furki w górę panowie, bo jazda po mieście z tego co widziałem problematyczna, a dla innych mocno irytująca. |
Twój kolega po prostu przegiął z obniżeniem, Tobie szło sprawniej.
2Fast4U napisał/a: | Co się stało Fuksowi w przedni błotnik po stronie kierowcy ?? Jakąś taką "błyskawicę" tam ma ?? |
Pamiątka po poprzedniej właścicielce. Jest tych pamiątek niestety więcej
robertdg - 31-08-2011, 08:31
Miałem na zlocie przyjemność (bez podtekstów) zamienić kilka zdań z jegomościem, wcale nie jest taki straszny jak w Avatarze
londolut - 02-09-2011, 07:44
mkm napisał/a: | Kilka lat poszukiwań i są | no ładne cacko...
robertdg napisał/a: | wcale nie jest taki straszny jak w Avatarze | Hehehe Lord Wiader
mkm - 02-09-2011, 10:05
robertdg, londolut, ja jestem przecież po jasnej stronie mocy - mylicie mnie z cmentarnym - on jest ten zły
londolut - 02-09-2011, 10:09
Cmentarny na Zlocie wyglądał jak dziki agrest
cns80 - 02-09-2011, 13:48
londolut napisał/a: | Cmentarny na Zlocie wyglądał jak dziki agrest | Palnę Cię w ta dynię to się nawrócisz
|
|
|