To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czerwony Fuks

rosomak1983 - 07-08-2011, 16:49

niewiem jaka to seria ale kupilem ze dwa lata temu za 20zł :P
Kleju - 07-08-2011, 20:18

Hugo napisał/a:
A w normalnych samochodach nie trzeba i się świeci...

Fakt, dużo samochodów ma bardzo dobrą powłokę lakierniczą... Którą wystarczy tylko co jakiś czas umyć i nawoskować. Niestety colt ma bardzo "miękki" lakier, plus jest podatny na płowienie... A żeby się przed tym uchronić, trzeba kupić kosmetyki...
Chociaż każdy lakier po czasie nabawi się swirlów, rys itp uszkodzeń. Które trzeba później usuwać, nie ma cudów...

mkm - 26-08-2011, 15:20

Ponieważ wnętrze Fuksa było dość mocno poplamione, uznałem, że podaruję mu odrobinę luksusu i wypiorę u specjalistów tapicerkę.
Jak usłyszałem cenę - to siadłem.
Fotele, kanapa i podsufitka to na myjni od 200zł do 280zł... :shock:
"Karchery mobilne" niewiele tańsze. :doubt:
Jak już ochłonąłem - kupiłem dwie pianki stp do tapicerki za 50zł i efekty są więcej niż zadawalające. :wink:
Po lewej "przed", po prawej "po".

Moje piękne niezniszczone ramię tylnej wycieraczki okazało się nie mieć plastikowej maskownicy na śrubę, więc dziś malowałem inne, bardziej zmęczone -nawet wyszło.

Przy okazji kupiłem w IC nową wycieraczkę na tył. Dobrze, że miałem całe ramię na wzór ponieważ sprzedano mi "jedyną pasującą" wycieraczkę za 36zł - jak się miało za chwilę okazać oczywiście nie pasowała :roll: .
Pasowała tej samej firmy, za to dychę tańsza.
Nawet na małe niby proste zakupy polecam jednak jeździć z częściami "na wzór", bo gdybym rozpakował wycieraczkę w domu, a nie poprosił sprzedawce, żeby spróbował sam ją założyć to krew by mnie zalała...

mkm - 30-08-2011, 17:42

Co tam będę dużo pisał... 8)
Kilka lat poszukiwań i są :twisted:

Kleju - 30-08-2011, 18:22

Heh szpan :D Jak dobrze pamiętam to nowe, nie zakładane jeszcze na auto?
mkm - 30-08-2011, 19:19

To był główny warunek. :D
Nie mam zaufania do używanych części w zawieszeniu.
Oczywiście nie dowierzałem czystym intencjom sprzedającego (zwłaszcza, że mimo wielokrotnych próśb nie przesłał mi zdjęć na maila :roll: ), ale Twoje słowa na temat uczciwości naszych zachodnich sąsiadów okazały w 100% słuszne.
Towar zgody w 100% (oczywiście dzwoniłem już do dystrybutora Eibach-a na Polske i dyktowałem numerki ze sprężyn :badgrin: ).
Teraz już tylko muszę znależć w promocyjnej cenie amorki i będzie kompletny zestaw letni 8)

idas - 30-08-2011, 19:26

mkm napisał/a:
Kilka lat poszukiwań i są :twisted:

Miałem takie same, ale pozbyłem się tyłu bo haczyłem tłumikiem na każdym progu ;-)
Zacznij lepiej uważniej jeździć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Muszę sobie kupić tą piankę bo efekt jest niesamowity jak na takie coś (sam używałem innej pianki i efekt był marny)!

2Fast4U - 30-08-2011, 20:24

mkm napisał/a:
Ponieważ wnętrze Fuksa było dość mocno poplamione, uznałem, że podaruję mu odrobinę luksusu i wypiorę u specjalistów tapicerkę.
(...)
Jak już ochłonąłem - kupiłem dwie pianki stp do tapicerki za 50zł i efekty są więcej niż zadawalające. :wink:

Podglądałam Twojego Colta na zlocie i pierwsze co przykuło moją uwagę to właśnie nienagannie czyste siedzenia, pomyślałam, że może dorwałeś gdzieś jakieś nówki, bo moje prane przeze mnie własnoręcznie dwa razy w porównaniu z Twoimi wyglądają jakby górników po zmianie z kopalni wiozły :P

Natomiast wybacz, że być może niedokładnie czytam Twój temat, bo być może mi umknęło... Co się stało Fuksowi w przedni błotnik po stronie kierowcy ?? Jakąś taką "błyskawicę" tam ma ??

mystek - 30-08-2011, 21:29

Rozumiem, że leci na glebę ta Colcina? :> Bo jeśli tak, to zaraz Ci tutaj cytatem zajadę z Małopolski, jak to mówiłeś, że nie rozumiesz ludzi, którzy jeżdżą na glebie na polskich drogach, co z kumplem omijaliśmy studzienki, jak jechałeś za nami :P
mkm - 31-08-2011, 01:29

to ja Tobie zajadę cytatem :mrgreen: , ponieważ dokładny cytat to:

Cytat:
mystek napisał/a:
Myślałem, że się potargacie

Ja myślałem, że mnie potarga, jak kolega z prędkością 10km/h "zygzakował" pomiędzy studzienkami... :roll:
Furki w górę panowie, bo jazda po mieście z tego co widziałem problematyczna, a dla innych mocno irytująca.

Twój kolega po prostu przegiął z obniżeniem, Tobie szło sprawniej. :mrgreen:

2Fast4U napisał/a:
Co się stało Fuksowi w przedni błotnik po stronie kierowcy ?? Jakąś taką "błyskawicę" tam ma ??

Pamiątka po poprzedniej właścicielce. :doubt: Jest tych pamiątek niestety więcej :doubt:

robertdg - 31-08-2011, 08:31

Miałem na zlocie przyjemność (bez podtekstów) zamienić kilka zdań z jegomościem, wcale nie jest taki straszny jak w Avatarze :P
londolut - 02-09-2011, 07:44

mkm napisał/a:
Kilka lat poszukiwań i są
:-" no ładne cacko...

robertdg napisał/a:
wcale nie jest taki straszny jak w Avatarze
Hehehe Lord Wiader :P
mkm - 02-09-2011, 10:05

robertdg, londolut, ja jestem przecież po jasnej stronie mocy - mylicie mnie z cmentarnym - on jest ten zły :twisted:
londolut - 02-09-2011, 10:09

Cmentarny na Zlocie wyglądał jak dziki agrest :P
cns80 - 02-09-2011, 13:48

londolut napisał/a:
Cmentarny na Zlocie wyglądał jak dziki agrest :P
Palnę Cię w ta dynię to się nawrócisz :)