To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Światła do jazdy dziennej-montaż

Arczi89 - 29-07-2014, 09:50

Witam serdecznie.

Mam pytanie czy ktoś z montujących samodzielnie DRL-ki podpowie mi, gdzie znaleźć +po stacyjce w okolicach lamp ?

wiewioor - 29-07-2014, 15:37

http://i446.photobucket.c...RL/IMG_9905.jpg

w skrzynce bezpieczników pod maską na samym dole po lewej masz bezpiecznik 30 amperów. Obok niego z prawej strony jest slot. W niektórych wersjach również tam jest 30A. Możesz się tam podłączyć. Jeśli masz włączoną opcję leaving home to po wyłaczęniu stacyjki przez ok. 20 sek. będzie nadal napięcie.

Arczi89 - 29-07-2014, 20:34

Da się jakoś rozebrać tą skrzynkę by podłączyć się po drugiej stronie (od strony styków).

Ja mam ten 30A bezpiecznik wsadzony standardowo, więc musiałbym się do niego podpiąć od spodu i dać drugi bezpiecznik.

dexter1992 - 29-07-2014, 20:58

Czy światła do jazy dziennej można montować ? Chodzi mi czy nie ma jakiś problemów w razie kontroli drogowej, bo coś mi się obiło, że muszą być wbite w dowód :shock: . Wolę się spytać was i nie mieć problemów.
Arczi89 - 29-07-2014, 21:11

Nie ma takiego czegoś jak wbijanie dziennych w dowód. Mogą zostać zamontowane ale muszą mieć homologacje RL oraz być umiejscowione zgodnie z prawem ;)
dexter1992 - 29-07-2014, 21:14

Ludzie mówią takie głupoty, że się w głowie nie mieści. Uff w sumie drogie nie są, ale halogeny z przodu mam może ledy bym założył :D
Arczi89 - 10-08-2014, 13:24

Więc wczoraj zabrałem się do roboty i zamontowałem dzienne ;)

Montaż był wręcz bardzo prosty ;)

Dzięki koledze Lukaso doznałem natchnienia oraz dzięki koledze wiewioor wiedziałem gdzie szukać zasilania. ;)

Cały pionowy rząd po prawej stronie jest zasilany z jednego przekaźnika (info ze schematów lancera). Więc wpiąłem się w pierwsze wolne miejsce na zasadzie bezpiecznika (drugi bezpiecznik jest na przewodzie koło centralki).
Informacja dodatkowa puszkę bezpieczników rozbiera się bardzo prosto ale przewody trzymają ją sztywno i nie da się zajrzeć pod dekiel.
Efekt pracy :

Sposób montażu na 2 blaszkach w dziurze na halogeny:

Te światełka dopasowałem w taki sposób aby nie było nawet 1mm szczeliny pomiędzy atrapą a lampą.

Światła mają funkcję dzienne + postojowe. Efekt postojówek prezentuje poniżej:

Zdjęcie zrobione zostało z dużego konta (na wprost aparat nie umiał złapać ringów).

Całokształt dziennych na aucie przedstawiam poniżej ;)

PS:
Jeżeli ktoś może dać koledze wiewioor oraz Lukaso"Pomógł" to prosiłbym o taką przysługę ;)

.swat. - 12-08-2014, 18:10

A dzienne mogą działać razem z mijania? :shock: Czy mnie tylko słońce oślepia? :lol:
Arczi89 - 12-08-2014, 18:15

To słońce ;)
Jak włączysz postojowe to wyłączają się dzienne i włączają się Ringi ;)

vibrus86 - 19-10-2014, 21:19
Temat postu: witam
Ma ktoś jakiś pomysł lub wie jak połączyć kierunkowskaz z pozycjąz przodu
tak jak na tym filmiku bo szukam i doszukać się nie mogę 😔

http://youtu.be/NC6Gkf_ljNE

Z góry dziękuję

mjsystem - 20-10-2014, 08:39

vibrus86 napisał/a:
Ma ktoś jakiś pomysł lub wie jak połączyć kierunkowskaz z pozycjąz przodu

Jaki ma to cel?

Uwex - 20-10-2014, 09:03

Jeśli się nie mylę, to z boku samochodu białe światło jest niedozwolone.
vibrus86 - 20-10-2014, 17:39

Chodzi mi tylko o przód, a boki nie są ważne...
Jaki to ma cel.. fajnie wygląda i nie doczytałem ze to jest nie dozwolone.
tylko nie mam pomysłu jak to zrobić wiem ze są te US ale jak to połączyć z pozycją i migaczem?

mjsystem - 20-10-2014, 17:42

vibrus86 napisał/a:
tylko nie mam pomysłu jak to zrobić wiem ze są te US ale jak to połączyć z pozycją i migaczem?

Szukałeś na forach tuningowych? Tam na pewno jest jakaś podpowiedź i rozwiązanie. Na przykład jakieś moduły przekaźnikowe. :wink:

vibrus86 - 20-10-2014, 19:24

Modul znalazłem tylko nie jest opisane jak to funkcjonuje z led 2 kolorowym, biały z pomarańczowym.
ten US podtrzymuje światło w barwie...
można kupić led 2 kolorowy tylko jak to do jasnej anielki podłączyć