Nasze Miśki - Mitsubishi Galant z Ostródy
Hugo - 17-02-2015, 22:00
Tomek, możesz wrzucić fotkę oryginalnych gumowych dywaników do EA, bo szczerze to nigdy nie widziałem i chętnie zobaczę jak wyglądają.
Sunderland86 - 18-02-2015, 08:28
Hugo tak wyglądają oryginały:
Są brudne więc nie wyglądają jakoś okazale w tej chwili
Tomek jeśli miałbyś galantowe oryginały na tył to chętnie bym je przytulił
Tomek - 19-02-2015, 09:00
Hugo napisał/a: | Tomek, możesz wrzucić fotkę oryginalnych gumowych dywaników do EA, bo szczerze to nigdy nie widziałem i chętnie zobaczę jak wyglądają. |
Cytat: | Hugo tak wyglądają oryginały: |
u mnie wyglądają trochę inaczej
ale ja nie mam strickte oryginałów do Galanta, a jakieś uniwersalne do Galanta i L200 (i może Pajero - choć nie pamiętam) - nie mniej jednak dostępne to było w salonie Mitsubishi i trzeba było docinać
dziwne, acz prawdziwe
Sunderland86 napisał/a: |
Tomek jeśli miałbyś galantowe oryginały na tył to chętnie bym je przytulił |
zdaje się, że mam, ale welurowe
Sunderland86 - 11-05-2015, 10:19
Auto jeszcze jeździ, powoli zbliża się granica sprzedawalności
Ostatnio wymieniony olej z filtrem, tradycyjnie już LM Synthoil High Tech 5W-40 plus filtr Mann.
Zamówione jest łożysko na przód, po następnej wypłacie zamówię wahacze bo już wstyd i strach jeździć.
Podjechałem do mechanika aby mi zmierzył grubość przednich tarcz a on pomacał rant na tarczy i stwierdził, że warto będzie je wymienić.
Wymieniłem za to przewody od wspomagania bo gdzie zaparkowałem to Galant znaczył teren... Teraz jest czysto i sucho.
Sunderland86 - 16-06-2015, 17:50
Chciałoby się napisać coś fajnego ale nic fajnego się nie dzieje...
Poza tym części się zbierają a na wymianę czasu brak
--Galancik96-- - 19-06-2015, 15:45
Ojoj Co tam sie przytrafiło?
P.S
Patrze na twojego gala na początku i mojego i jest niemal identyko nawet felgi podobne i oba to kozy
Sunderland86 - 19-06-2015, 16:01
--Galancik96-- napisał/a: | Ojoj Co tam sie przytrafiło? |
Gość na parkingu mnie przyhaczył.
--Galancik96-- napisał/a: | Patrze na twojego gala na początku i mojego i jest niemal identyko nawet felgi podobne i oba to kozy |
Bliźniaki
--Galancik96-- - 19-06-2015, 16:36
A tak swoją droga czemu tak wysoką stoi ten gal? To zależy od sprężyn, niektóre tak fajnie niziutko a te to kozy?
Sunderland86 - 19-06-2015, 23:09
--Galancik96-- napisał/a: | :D
A tak swoją droga czemu tak wysoką stoi ten gal? To zależy od sprężyn, niektóre tak fajnie niziutko a te to kozy? |
Uroki seryjnych sprężyn. Nie mam zamiaru go obniżać ze względu na krawężniki, progi zwalniające i takie tam...
--Galancik96-- - 20-06-2015, 11:12
Ja to już planuje zakup sprężyn I większych kół.
Sunderland86 - 10-07-2015, 18:00
Magiczna granica gdzieś tam mignęła po drodze...
Poza tym w końcu wymienione amortyzatory, łożysko oraz wahacz. Jedzie się teraz baaardzo przyjemnie mniej przyjemne były koszty: 1600 zł za części i robotę ale warto było.
Nie obyło się bez wpadek, auto spadło mi z lewarka Na szczęście straty to tylko powyginany lewarek.
Sunderland86 - 08-10-2015, 13:22
Trzeba by coś skrobnąć celem odświeżenia
Było:
Jest:
Cała robota trwała prawie dwa tygodnie. Zobaczymy ile to wytrzyma.
Nie mam niestety zdjęć robionych w "międzyczasie".
Jadąc któregoś dnia oberwałem kamieniem
Trochę się zirytowałem bo już sporo funduszy poszło na samochód a tu taki zonk :/
Na szczęście szyba nie pęka więc postanowiłem zamaskować pryszcza żywicą:
Nie wygląda to rewelacyjnie ale też już tak nie razi.
Poza tym nad Galem zaczęły pojawiać się czarne chmury...
Cały czas biję się z myślami i zdrowym rozsądkiem bo zarobki nie chcą rosnąć a utrzymanie kosztuje ech... Life is brutal
Hugo - 08-10-2015, 14:19
Piknie
--Galancik96-- - 08-10-2015, 17:12
No ładnie to wygląda, jak dobrze zrobione to wytrzyma Ja w swoim identyko zrobiłem i zobaczymy jak będzie po zimie
Sunderland86 - 17-10-2015, 14:42
Jakiej marki wahacz górny do przodu kupić? Jest luz na sworzniu i tłucze.
|
|
|