To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant z Ostródy

Hugo - 17-02-2015, 22:00

Tomek, możesz wrzucić fotkę oryginalnych gumowych dywaników do EA, bo szczerze to nigdy nie widziałem i chętnie zobaczę jak wyglądają.
Sunderland86 - 18-02-2015, 08:28

Hugo tak wyglądają oryginały:

Są brudne więc nie wyglądają jakoś okazale w tej chwili

Tomek jeśli miałbyś galantowe oryginały na tył to chętnie bym je przytulił :wink:

Tomek - 19-02-2015, 09:00

Hugo napisał/a:
Tomek, możesz wrzucić fotkę oryginalnych gumowych dywaników do EA, bo szczerze to nigdy nie widziałem i chętnie zobaczę jak wyglądają.

Cytat:
Hugo tak wyglądają oryginały:

u mnie wyglądają trochę inaczej
ale ja nie mam strickte oryginałów do Galanta, a jakieś uniwersalne do Galanta i L200 (i może Pajero - choć nie pamiętam) - nie mniej jednak dostępne to było w salonie Mitsubishi i trzeba było docinać
dziwne, acz prawdziwe

Sunderland86 napisał/a:

Tomek jeśli miałbyś galantowe oryginały na tył to chętnie bym je przytulił :wink:

zdaje się, że mam, ale welurowe

Sunderland86 - 11-05-2015, 10:19

Auto jeszcze jeździ, powoli zbliża się granica sprzedawalności :mrgreen:

Ostatnio wymieniony olej z filtrem, tradycyjnie już LM Synthoil High Tech 5W-40 plus filtr Mann.
Zamówione jest łożysko na przód, po następnej wypłacie zamówię wahacze bo już wstyd i strach jeździć.

Podjechałem do mechanika aby mi zmierzył grubość przednich tarcz a on pomacał rant na tarczy i stwierdził, że warto będzie je wymienić.

Wymieniłem za to przewody od wspomagania bo gdzie zaparkowałem to Galant znaczył teren... Teraz jest czysto i sucho.

Sunderland86 - 16-06-2015, 17:50

Chciałoby się napisać coś fajnego ale nic fajnego się nie dzieje...

Poza tym części się zbierają a na wymianę czasu brak :oops:

--Galancik96-- - 19-06-2015, 15:45

Ojoj Co tam sie przytrafiło?

P.S
Patrze na twojego gala na początku i mojego i jest niemal identyko nawet felgi podobne i oba to kozy :D

Sunderland86 - 19-06-2015, 16:01

--Galancik96-- napisał/a:
Ojoj Co tam sie przytrafiło?

Gość na parkingu mnie przyhaczył.

Patrze na twojego gala na początku i mojego i jest niemal identyko nawet felgi podobne i oba to kozy :D

Bliźniaki :mrgreen:

--Galancik96-- - 19-06-2015, 16:36

:D

A tak swoją droga czemu tak wysoką stoi ten gal? To zależy od sprężyn, niektóre tak fajnie niziutko a te to kozy?

Sunderland86 - 19-06-2015, 23:09

:D

A tak swoją droga czemu tak wysoką stoi ten gal? To zależy od sprężyn, niektóre tak fajnie niziutko a te to kozy?

Uroki seryjnych sprężyn. Nie mam zamiaru go obniżać ze względu na krawężniki, progi zwalniające i takie tam...

--Galancik96-- - 20-06-2015, 11:12

Ja to już planuje zakup sprężyn :) I większych kół.
Sunderland86 - 10-07-2015, 18:00

Magiczna granica gdzieś tam mignęła po drodze...

Poza tym w końcu wymienione amortyzatory, łożysko oraz wahacz. Jedzie się teraz baaardzo przyjemnie :) mniej przyjemne były koszty: 1600 zł za części i robotę ale warto było.

Nie obyło się bez wpadek, auto spadło mi z lewarka :oops: Na szczęście straty to tylko powyginany lewarek.

Sunderland86 - 08-10-2015, 13:22

Trzeba by coś skrobnąć celem odświeżenia :mrgreen:

Było:

Jest:

Cała robota trwała prawie dwa tygodnie. Zobaczymy ile to wytrzyma.
Nie mam niestety zdjęć robionych w "międzyczasie".

Jadąc któregoś dnia oberwałem kamieniem

Trochę się zirytowałem bo już sporo funduszy poszło na samochód a tu taki zonk :/
Na szczęście szyba nie pęka więc postanowiłem zamaskować pryszcza żywicą:

Nie wygląda to rewelacyjnie ale też już tak nie razi.

Poza tym nad Galem zaczęły pojawiać się czarne chmury...

Cały czas biję się z myślami i zdrowym rozsądkiem bo zarobki nie chcą rosnąć a utrzymanie kosztuje ech... Life is brutal :(

Hugo - 08-10-2015, 14:19

Piknie :D
--Galancik96-- - 08-10-2015, 17:12

No ładnie to wygląda, jak dobrze zrobione to wytrzyma :) Ja w swoim identyko zrobiłem i zobaczymy jak będzie po zimie :)
Sunderland86 - 17-10-2015, 14:42

Jakiej marki wahacz górny do przodu kupić? Jest luz na sworzniu i tłucze.