Nasze Miśki - Czarna Sigma :))
t0m3k - 26-08-2012, 21:50
mi to maluje kolega w zamian za to ze mu pomagam na mieszkaniu komora to to nie jest moze ale garaz zrobiony konkretnie tylko pod malowanie wiec no... a cena? nie wiem szczerze
t0m3k - 04-09-2012, 21:37
Czesc chlopcy mam pytanie powiedzcie mi od czego jest ten silniczek któy zaznaczyłem na foto... jest przykręcony do sciany grodziowek za panelem od klimy... terkocze mi często i temu pytam co to i co to za dźwignia którą porusza
PS: dziwiłem sie czemu sie nie swieci kontrolka poduszek ( skoro obie poduszki sąnie podpięte) i kontrolka ABSu skoro kable od jednego czujnika sąurwane... okazało sięze zamiast podlączyc poduszki prosciej bylo wyjąć żaróweczki z deski rozdzielczej xD
wojtas - 04-09-2012, 22:08
Pewnie jakieś sterowanie nawiewami.
t0m3k - 05-09-2012, 09:22
i by sie poruszało nawet jak nawiew jest wyłączony? np. przekręcam stacyjke w pozycjęON i mi terkota na moment ( nie zawsze ), potem czasami terkota jak auto stoi na jałowym albo jak powoli puszczam sprzęgło, powyzej 1500rpm raczej terkotanie znika
wojtas - 05-09-2012, 10:01
Sprawdziłem u dawcy i jest to silniczek od sterowania nawiewami. Czemu taki ma objaw trudno powiedzieć.
t0m3k - 05-09-2012, 10:53
czyli teoretycznie gdy zmieniam sobie np. na szyby zamiast na nogi to wtedy powinien sie przekrecic tak ? dziwne... pewnie mam gdzies znowu cos namieszane :/
wojtas - 05-09-2012, 11:32
Dokładnie nie wiem za który nawiew odpowiada ten silniczek, natomiast znalazłem w serwisówce jak możesz go sprawdzić:
Hugo - 05-09-2012, 13:31
wojtas021180 napisał/a: | Czemu taki ma objaw trudno powiedzieć | W środku ma mechanizm złożony z plastikowych "trybików". Zapewne wyłamaly się ząbki na owych "trybikach" i przeskakuje.
t0m3k - 05-09-2012, 14:12
wzialem popatrzylem na niego w srodku i nie przeskakuje moim zdaniem jest to silniczek od sterowania temperaturąnawiewów obadam jeszcze drugi taki silniczek ktory jest za schowkiem pasażera moze on tyrkota głośniej
wojtas - 05-09-2012, 14:29
Ten za schowkiem steruje wewnętrznym/zewnętrznym obiegiem.
lukasz12 - 05-09-2012, 14:34
Silniczki od nawiewów mają ogólnie podłączenie do sterowania (2 piny i zamieniana polaryzacja) oraz feedback na potencjometrze (3 piny). Podłącz napięcie i zobacz czy silniczek hałasuje.
t0m3k - 05-09-2012, 17:59
wzialem po prostu bawiłem sie temperaturą nawiewów i działa normalnie, wiec nie wiem... to terkotanie zauważyłęm ze było po tym jak sie zatrzymała dzwignia... przestawilem temperature i juz sie nic nie dzialo... sam nie wiem o co kaman niby tak jakby trybiki były wlasnie zajechane a jednak nie ... skoro wszystko działa jak należy to nie ruszam tego na razie walcze ze znalezieniem kabla od poduszki pasazera ;/ idą sobie razem 2 wiązki czerwone, i za nagrzewnicą/wentylatorem idą do góry i dalej nie sięgam... musze wykręcic tą nagrzewnice czy co to jest i go złapać... ;/
PS: przy ECU znalazłem centralke NOKIA najprawdopodobniej do zestawu głośnomówiącego xD
t0m3k - 06-09-2012, 12:07
Chłopaki potrzebuje pomocy, sam w Manualu nie widze tego choćwiem że było... potrzebuje szkic wnętrza ze wszystkimi przewodami od SRS mam 2 wiązki ktore idągdzies... ale nie wiem ktora jest zakonczona wtyczką bo konczy się gdzies za nagrzewnicą ;/ chciałem ewentualnie przeciąz kable i na nowo podpiąc poduszke... tylko musze miec 100% pewnosci ze to ta wiązka i te kolory kabli
wojtas - 06-09-2012, 15:55
t0m3k napisał/a: | chciałem ewentualnie przeciąz kable i na nowo podpiąc poduszke |
Nie radzę takich eksperymentów, jeśli nie wiesz dokładnie co robisz.
t0m3k - 06-09-2012, 16:04
o ja... czyli poduszka powinna byc podpięta gdzies blizej kierownicy... czyli szukam nie tam gdzie trzeba xD a tak swojądrogą... Wojtas co to masz za manuala że ja u siebie takich rysunków nie mam ?
|
|
|