To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

UK & IRLANDIA - MITSUMANIAK Z UK

swinks_UK - 28-10-2010, 21:06

Chwilowo, czy na stałe?
Jak widzę "trójkąt londyński" się powieksza... :D

Co do potencjalnego nabytku. Na korki raczej odradzam automat. Szkoda paliwa, a to kosztuje w UK. Lepiej manuala.
Najtańsza opcja Miśkowa to Carisma - najwięcej części i używek. Spali też podobnie do Colta.

Zajc3w - 31-10-2010, 13:29

Na stałe. patrze za koltem bo w 3-5 grupie insurance jest. A cari troszkę wyżej, ale to za pół roku jak się trochę odkuję. Co do paliwa... w Polsce za godzinę pracy wlewałem 3 litry 95, tutaj wlewam 8 :d.
swinks_UK - 31-10-2010, 14:42

Dobra Colcina nie jest zła... :D

W lutym znowu się szykuje dzień na rolkach w Eurospec, więc będzie okazja się spotkać :wink:

Zajc3w - 02-11-2010, 18:27

taaa. o ile bede juz zmotoryzowany, dzisiaj przeleciało mi kilka fajnych ofert pracy przez głupi NIN, bez którego ani karty CSCS nie dostane ani jako self employer się nie zarejestruje. Jestem udupiony przez system do 18 listopada.
swinks_UK - 05-11-2010, 22:29

Jak to "przez NI"?
Przecież masz temporary NI do czasu oficjalnego nadania.

Zajc3w - 09-11-2010, 19:03

swinks_UK napisał/a:
Jak to "przez NI"?
Przecież masz temporary NI do czasu oficjalnego nadania.

"Rules are changed" i nie zarejestruje sie jako self employed(większość interesujących mnie posad tego wymaga) zni nie dostanę stałego NIN tak samo z CSCS - stały albo zaponij. od czerwca br tak porąbali.

swinks_UK - 10-11-2010, 10:39

To spróbuj się zarejstrować w jakiejkolwiek agencji pracy jako mobile worker i przepracować chociaż u nich jedną zmianę. Z automatu nadadzą ci NI (w ciągu miesiaca od wykonanej pracy będziesz musiał się zgłosić do JobCentera po NI). Potem możesz powiedzieć agencji bye-bye.