To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Kiedy następca Lancera X?

lobuzek - 11-11-2014, 22:16

Święta racja :!:
grzesiopol - 12-11-2014, 15:23

Trik to co mówia to jedno a to co zrobią to drugie.
Trik napisał/a:
francuziki wnoszą momentami ciekawą stylistykę i tyle. Ważne żeby technicznie nadal był to Mitsu :mrgreen: .
no i jakość materiałów jest lepsza, w Lancerze plastiki mnie przerażają, miękkie że aż strach coć przewozić aby nie zarysować. A o technicznych walorach to się zgadzam z tobą, oby tego francuzy nie dotykali. A tak prawdę mówiąc jak udiablą Miśki po francusku to co przyjdzie nam kupić :evil:
lobuzek - 12-11-2014, 18:56

Nie ma tragedii z plastikami, ale szału też nie, przynajmniej są solidnie zmontowane i nie skrzypią. Jak patrzę na te wytwory francuskiego designu, twórców zajadających żaby, ślimaki i popijających to winem, to mnie czasem aż skręca.
Lancer to chyba jeden z lepiej starzejących się samochodów, po 7 latach cały czas wygląda atrakcyjnie.

ZygZak - 12-11-2014, 20:52

Nie wiem co się tak francuzów uczepiliście. Obok Lancera z 2008 roku mam Renault Twingo z 1998 (miejski maluch). Złego słowa powiedzieć nie mogę. Auto nigdy mnie nie zawiodło. I tylko liczę na to że z Lancerem będzie to samo. Awaryjność francuzów to mit. A co do jakości wnętrza powiem tak: ten maluch sprzed 16 lat ma plastyki lepsze od Lancera. Może to zabrzmi śmiesznie ale nawet sterowanie lusterkami elektrycznymi czy szybami w Twingo chodzi po tylu latach płynniej od Lancera (jest po prostu cichsze). Więc proszę nie dramatyzujcie :D Mitsu przyda się powiew świerzości bo jak dla mnie aktualne wnętrze całej rodziny Mitsu jest tak samo porywającejak to w Astrze 2
irq - 12-11-2014, 21:43

lobuzek napisał/a:
Nie ma tragedii z plastikami, ale szału też nie, przynajmniej są solidnie zmontowane i nie skrzypią.

a ja niestety już sobie porysowałem boczek kluczykami aż przykro patrzeć. Nie wiem skąd ten nawyk trzymania kluczyków w lewej ręce, najwyraźniej przy wysiadaniu ostatnie manipulacje przy lewarku i ręcznym wykonuję prawą ręką, więc kluczyki do lewej, a lewa się rwie do wysiadania i trach. Będę go zwalczał, ale kilku kolejnych rys na pewno nie uniknę. Myślałem nad oklejeniem narażonych miejsc czymś jakby folią ochronną na tablet, czy może nawet jakimś fragmentem imitacji tapicerki samoprzylepnym - czy ma ktoś jakiś pomysł? Co wersje bogatsze niż mój Inform mają na boczkach w okolicach klamki i uchwytu?

Sorry za eskalację OT, pewnie bardziej to pasuje do "mój pierwszy problem", ale nawiązałem do tematu plastików.

tomekrvf - 12-11-2014, 21:51

Może w końcu Lancer dostanie europejskie hamulce a nie wyroby hamulcopodobne.
grzesiopol - 12-11-2014, 22:21

Oby nie były to hamulce elektryczne a fujjjjj. Ręczny na przycisk brrrrrr :twisted:

[ Dodano: 12-11-2014, 23:25 ]
Wracając do tematu Lancera to coś mi się widzi, że przód będzie podobny do tego co ma Outlander z Paryża i inne koncepty.
Np taki

[ Dodano: 12-11-2014, 23:35 ]
Znalezione na stronach rosyjskich

więc chyba może to być prawda

blayders - 19-11-2014, 11:24

Jeśli chodzi o wnętrze to są tylko dwie możliwości albo takie jak w renault clio iv / captur albo takie jak w nowym outlander'ze . A najlepiej mix . Co do zawieszenia . Honda w nowym civic'u type-r zastosowała belkę i mało tego chwali się ze uzyska najlepszy czas na torze nurburgring w kategorii przedni napędu segment c . Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to renault już udostępniło koncept :
http://www.largus.fr/actu...te-5183379.html
Ja się przyglądać dokładnie to widzi duo wspólnych elementów nawiązujących do lancer'a .

grzesiopol - 19-11-2014, 18:10

Patrząc na wszystkie samochody śmiem twierdzić, że wszystkie marki zaczynają się upodabniać do jednego stylu, jakby od jednego projektanta pochodziły, ale niema się co oszukiwać Lancer sedan, Alfa Romeo 159, Seat Leon wyglądają z tyłu jakby jedni od drugich ściągali, po prostu chyba taki mamy trend w motoryzacji. Bo oryginalny wygląd to chyba miał Fiat multipla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
cwaniak - 19-11-2014, 19:31

grzesiopol, tak jest, tylko zapomniałeś jeszcze przyrównać Lancer sportback do Lanosa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
lobuzek - 19-11-2014, 21:11

A wiecie że mi się tak od początku kojarzyło?
Sorry, pewnie mnie za to zabijecie :roll:

Arczi89 - 19-11-2014, 21:41

Bardziej podobny jest do następcy Lanosa czyli Chevroleta Lacetti ;)

Nie mniej jednak postawiłem oba auta koło siebie i odetchnąłem ;)
Są podobne ale jednak różne ;)

grzesiopol - 20-11-2014, 22:43

Nie no ja nie mogę, te dyskusje to w innym dziale były http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=33468 :P .
Ja tylko chciałem powiedzieć że dzisiejsi projektanci walą wszystko na jedno kopyto.
Ale patrząc analogicznie jak to miało miejsce w przypadku Concept-X z 2005r. to można sie domyślać, że pierwszy koncept Lancera oficjalnie pokazany przez MMC będzie tym właściwym ale delikatnie zmienony niż koncept.
Taki był w 2005

a taki powstał w 2007

tomaszekk7 - 21-11-2014, 13:31

ZygZak napisał/a:
Nie wiem co się tak francuzów uczepiliście. Obok Lancera z 2008 roku mam Renault Twingo z 1998 (miejski maluch). Złego słowa powiedzieć nie mogę. Auto nigdy mnie nie zawiodło. I tylko liczę na to że z Lancerem będzie to samo. Awaryjność francuzów to mit. A co do jakości wnętrza powiem tak: ten maluch sprzed 16 lat ma plastyki lepsze od Lancera.

Co do Francuskich samochodów zgadzam się z tobą w 100 % . Miałem 2 clio . Jeden kupiłem w 1999 r. nic się w nim nie działo ( tylko wymiany eksploatacyjne) . W 2005 r. kupiłem kolejne clio tylko z silnikiem diesla. Jeśli nie doczekałbym się kilkorga dzieci pewnie dalej bym nim jeździł. Jakość wykończenia i cisza w kabinie była o wiele lepsza w porównaniu z Lancerem. Patrząc na ilość zgłoszonych problemów w trakcie gwarancji dalej na plus dla samochodów francuskich.

mjsystem - 21-11-2014, 18:23

Panowie, wróćcie do meritum tematu. :wink: