To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jako, że jestem stały w uczuciach... ELW

booohal - 21-05-2016, 15:39

Dziś na super szybko:
Krauss S15, DJ LP, czerwony NAT, Soft99 Kiwami.
Miejscami wygląda fajnie:

Ale przeważnie dużo gorzej :mrgreen:
Felgi, nadkola nieruszone...

Mini test Kiwami vs. ADBL Quick Wax

kabar - 21-05-2016, 19:51

mkm napisał/a:
Vampir, który jest w cenie Iron-a nie dość, że odbarwia farbę (sprayowane felgi) to jeszcze nie czyści, a "krwawienie" to jakaś kpina.
APC na jakimś kwasie w cenie Surfexa.

Też zawiodłem się na Vampir. Kupiłem kierowany opiniami z kosmetykaaut i musze powiedzieć że to guano wg mnie. Gęste, atomizer pluje a nie psika... Za tą cenę beznadziejne.
Wolę tańsze i wg mnie lepsze K2 Roton. :)

booohal - 21-05-2016, 20:16

kabar napisał/a:
K2 Roton.

Jako pierwszy test na KA wrzuciłem :)
Ale też jakiegoś szału nie robi. Krwawi bez kontaktu z osadami... a dodatkowo podobno już się zepsuł :D

kabar - 21-05-2016, 20:20

Tego nie wiem, dawno kupiłem. Wg mnie stosunek cena/jakość ma bardzo fajny. Chociaż wiele nie testowałem. ADBL, Prix.
booohal - 06-09-2016, 15:47

Prawa strona zaczęła walić. Bardzo. Zamówiony prosty Oyodo (z lewej strony spisuje się bardzo dobrze) Po wymianie niestety jeszcze coś tam puka. Już leci banan. Mam nadzieję, że ustanie.
No i cały czas tłucze coś z tyłu. Byłem pod spodem z łyżką ale wszystko względnie sztywne...
Wiem, że już kiedyś pytałem ale co tam ;)
Cały tył jest ori (poza kpl amortyzatorów i sprężyn)
Co leci najczęściej jako pierwsze?
Na geo jakaś malutka odchyłka tylko na zbieżności.

Hugo - 06-09-2016, 17:54

booohal, z tyłu jako pierwsze zawsze padają łączniki stabilizatora. Na 99% to one stukają. Stuki są takie, że masz wrażenie jakby w bagażniku kopulowały króliki :mrgreen:
booohal - 06-09-2016, 18:55

Hugo napisał/a:
jakby w bagażniku kopulowały króliki :mrgreen:

Wierzę na słowo :D
Ja mam wrażenie jakby klapa byłą niedomknięta ale pary królików tam wrzucać nie będę by potwierdzić Twoje słowa ;)
Dzięki!

booohal - 10-09-2016, 19:54

Hmm, nie mam pomysłu.
Przód puka dalej.
Prosty i banan wymieniony. Wszystko wydaje się sztywne.
Stuk występuje przy krótkiej i szybkiej pracy zawieszenia tj. wpadnięcie w dziurę, uskoki, dołki itp.
Coś jakby na mc personie... Może mocowanie? Jest w ogóle taka szansa? W Galach się zużywają?
Ostatnio też rozleciał się odbojnik na amorze. Akurat z tej strony. Ale odbojnik chyba tłumi duże odchyły zawieszenia...? Jak jadę po mocno nierównej drodze, po której płynie się jak kutrem (co chwilę nurkuje a to przód, a to tył) to jest cichutko.

deejay - 10-09-2016, 20:05

booohal napisał/a:
Hmm, nie mam pomysłu.
Przód puka dalej.

Bedziesz po drodze ? , to zapraszam na podnośnik :wink:

Hugo - 10-09-2016, 20:37

booohal napisał/a:
Stuk występuje przy krótkiej i szybkiej pracy zawieszenia tj. wpadnięcie w dziurę, uskoki, dołki itp.
To wskazywałoby na sworzeń wahacza górnego.
booohal napisał/a:
Ostatnio też rozleciał się odbojnik na amorze. Akurat z tej strony.
Nigdy w życiu nie widziałem uszkodzonego odoju przedniego amortyzatora w Galu, a widziałem ich dziesiątki. Także amortyzator z tej strony musi być szmelc.
booohal - 10-09-2016, 22:32

deejay napisał/a:
Bedziesz po drodze ? , to zapraszam na podnośnik :wink:

No niestety nie :/
Chyba, że nic nie pomoże :P
Hugo napisał/a:

To wskazywałoby na sworzeń wahacza górnego.

Ok. Biorę. Będzie na Ciebie :D

deejay - 10-09-2016, 23:02

Dokręć sanki zawieszenia i spr czy główna śruba sanek nie przemieszcza sie , szczególnie ta po lewej str.

Ps: Górny wahacz odzywa sie przeważnie w zakręcie :wink:

booohal - 11-09-2016, 09:48

To wali typowo z okolic mc persona. Ale sanki oczywiście sprawdzę.
Hugo - 11-09-2016, 11:07

Cytat:
Górny wahacz odzywa sie przeważnie w zakręcie
Zgadza się, ale w początkowej fazie zużycia. Jak ma dość to wali na dużych nierównościach nawet gdy koła są na wprost.
robertdg - 11-09-2016, 12:03

Sprawdź końcówke i drązek, ale nie na lewarku a stojac na kanale, tam wystarczy naprawde drobny luz i przy małych predkosciach będzie dudniło podobnie jak łacznik stabilizatora itp, czasem potrafi sie trafić naprawde felerny towar w markowym opakowaniu