To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)

eremita - 23-11-2014, 10:41

Zawsze je czymś siknę :mrgreen: Ale i tak mechanicznie trzeba je przelecieć :mrgreen:
Muszę przetestować pędzelek i szczotkę zobaczę co się bardziej sprawdzi.

inq - 23-11-2014, 11:23

Czymś to możesz siknąć na śnieg ;) Ja przekonałem się sam, że dobry psiuwax to podstawa. Druga sprawa to regularne czyszczenie bo jak zalepią się to rzeczywiście ciężko doczyścić.
sveno - 23-11-2014, 15:55

inq napisał/a:
Druga sprawa to regularne czyszczenie bo jak zalepią się to rzeczywiście ciężko doczyścić.
Nerta ATC 100 i szczoteczka do zębów - nie ma brudu który się temu nie podda. W Szwajcarii wyczyściłem tym felgi, które przez 13 lat były myte tylko myjką i to dwa razy w roku. Po zabiegu wyglądały jak nowe.
eremita - 23-11-2014, 18:01

Wydaje mi się że szczoteczka to najlepszy pomysł bym nie musiał paluchami gąbki utykać :)
Jednak pięcioramienne felgi są najlepsze zwłaszcza przy czyszczeniu :biggrin:

Fragu - 23-11-2014, 19:43

eremita, ja mam rozrobiona Nerte w bagazniku. Jade na myjnie, pryskam alu i zaczynam myc auto, na koniec myje felgi i jest błysk. Tak samo robiłem jak mialem 17" seryjne.
mkm - 23-11-2014, 23:02

Tylko woskujcie potem felgi po tych nertach, 5w5, mojeauto i innych wynalazkach :wink:
eremita - 24-11-2014, 09:12

mkm napisał/a:
Tylko woskujcie potem felgi po tych nertach, 5w5, mojeauto i innych wynalazkach :wink:

Faktycznie to też lakier, ja zawsze używam jakiegoś płynu do czyszczenia felg ale nigdy ich nie woskowałem :roll:
Brud zawsze schodzi bez problemu tyle że przy tych felgach gąbka nie dochodzi w te małe wnęki wydaje mi się z odpowiednia szczoteczka załatwi sprawę.

Fragu napisał/a:
eremita, ja mam rozrobiona Nerte w bagazniku. Jade na myjnie, pryskam alu i zaczynam myc auto, na koniec myje felgi i jest błysk. Tak samo robiłem jak mialem 17" seryjne.

Co to to Nerte?

Fragu - 24-11-2014, 09:22

eremita, Nerta taki fajny preparat, którym bez najmniejszego problemu doczyścisz nawet baaardzo brudne felgi :)

proszę: http://allegro.pl/nerta-w...4743199933.html

Torp12 - 24-11-2014, 09:35

Galant w tym kolorze jest mega:) W sumie takim sam jak mój, tylko mordka avancowa:)

Jak dla mnie to tylko z tyłu masz już negatyw :]

eremita - 24-11-2014, 10:02

Torp12 napisał/a:
Jak dla mnie to tylko z tyłu masz już negatyw :]

Faktycznie na tym zdjęciu tak wygląda, nie dawno miałem wymieniane sprężyny z amorami i robioną geometrię więc powinno być idealnie, muszę zobaczyć jak wygląda na żywo jak będzie to wracam do mechanika.

Torp12 - 24-11-2014, 10:03

eremita napisał/a:

Faktycznie na tym zdjęciu tak wygląda, nie dawno miałem wymieniane sprężyny z amorami i robioną geometrię więc powinno być idealnie.

Masz wydruk z geometrii?

eremita - 24-11-2014, 10:10

Torp12 napisał/a:
eremita napisał/a:

Faktycznie na tym zdjęciu tak wygląda, nie dawno miałem wymieniane sprężyny z amorami i robioną geometrię więc powinno być idealnie.

Masz wydruk z geometrii?

Nie :roll: tyle ten że mechanik od zawsze robi samochody mi i tacie i jeszcze się nie zdarzyło by było coś nie tak.

eremita - 25-11-2014, 08:52

Fragu napisał/a:
eremita, Nerta taki fajny preparat, którym bez najmniejszego problemu doczyścisz nawet baaardzo brudne felgi :)

proszę: http://allegro.pl/nerta-w...4743199933.html

Pod koniec tygodnia szwagier będzie we Wrocławiu to mi to kupi :D
W jakich proporcjach to rozrabiasz?

Fragu - 25-11-2014, 11:55

eremita, wiesz co rozrobiłem to na 4 takie butelki od preparatu do mycia szyb ze spryskiwaczem. Działa baaardzo dobrze!
eremita - 25-11-2014, 12:25

Fragu, dzięki

Poszalałem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wydałem całe 7,49zł

Ja mam szczotkę do obuwia to nie gal też ma :wink: