Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe
mirex94 - 20-09-2014, 23:15
ale napewno nie w lubuskim zebym mial u sb
mjsystem - 20-09-2014, 23:16
mirex94 napisał/a: | ja sam jak bym mogl to bym pomogl przy organizacji nastepnego ale do lublina troche mi daleko |
Na pewno bliżej niż ma trzy czwarte Polski.
tomasek napisał/a: | ,ale nikt nie pisał że kolejny zlot odbędzie się w lubelskim |
Nikt nie pisał, że nie będzie
Tomek - 21-09-2014, 10:37
mjsystem napisał/a: | mirex94 napisał/a: | ja sam jak bym mogl to bym pomogl przy organizacji nastepnego ale do lublina troche mi daleko |
Na pewno bliżej niż ma trzy czwarte Polski. |
czy ja wiem ?!?!
z Lubuskiego do Lubelskiego jest jednak kawałek
grzesiopol - 21-09-2014, 13:34
sla napisał/a: | Te osoby które to robią gdzie indziej. Ośrodek jest nastawiony na duże grupy, ceny wtedy są bardzo atrakcyjne, a wszystko można dogadać telefonicznie. | A które to osoby ? Nie żebym był złośliwy ale jak sobie wyobrażasz osoby z innego regionu organizujące zlot na mazurach. Do ośrodka trzeba przynajmniej raz na jakiś czas pojechać, dlatego ważnym jest aby organizowali zlot ludzie z danego rejonu. Na telefon to można sobie zamówić pizzę a nie ośrodek. Do tematu zlotowego trzeba wkleić jakieś zdjęcia ośrodka, zrobić opis a beż osobistej wizyty nic takiego nie zrobisz. Ale jeżeli uważasz, że dasz radę to zbieraj paczkę organizatorów i złóż propozycję Perkoza w wiadomym temacie i cóż pisać dalej - powodzenia. Im więcej propozycji tym lepiej dla zlotowiczów.
sla - 21-09-2014, 15:53
grzesiopol napisał/a: | Na telefon to można sobie zamówić pizzę a nie ośrodek. | Telefonicznie załatwiam bardziej złożone problemy, na dodatek z powodzeniem.
Ja na telefon załatwiłem tam pobyt 4 klas młodzieży z liceum. Może masz jakieś problemy z komunikacją przez telefon i dlatego piętrzysz trudności. To jest ośrodek profesjonalnie zajmujący się dużymi grupami, a nie pan Zdzisio z pięcioma domkami kempingowymi z grzybem gratis
Co do zdjęć , masz wszystko w internecie.
To była tylko propozycja, ale chyba niepotrzebnie się wychyliłem.
_Slawek_ - 21-09-2014, 17:51
sla napisał/a: | grzesiopol napisał/a: | Na telefon to można sobie zamówić pizzę a nie ośrodek. | Telefonicznie załatwiam bardziej złożone problemy, na dodatek z powodzeniem.
Ja na telefon załatwiłem tam pobyt 4 klas młodzieży z liceum. Może masz jakieś problemy z komunikacją przez telefon i dlatego piętrzysz trudności. To jest ośrodek profesjonalnie zajmujący się dużymi grupami, a nie pan Zdzisio z pięcioma domkami kempingowymi z grzybem gratis
Co do zdjęć , masz wszystko w internecie. |
Dla Ciebie jest to wszystko oczywiste, bo byłeś tam już wiele razy. Telefon i Internet to fajne wynalazki, ale osobistej inspekcji nic nie zastąpi. Na swojej stronie chwalą się, że mają 160 miejsc noclegowych. Weryfikacja przez telefon i okazuje się, że jednak 150. Na miejscu może się okazać, że nie ma miejsca na parking chociaż na 100 aut, a np. boisko do koszykówki jest, ale obręcze są zawieszone na wysokości 2,7m chociaż na zdjęciu wyglądało to świetnie...
Tak czy inaczej ZHP Perkoz odpada, gdyż na zlot trzeba zapewnić min. 300 miejsc noclegowych.
grzesiopol - 21-09-2014, 19:25
sla napisał/a: | Ja na telefon załatwiłem tam pobyt 4 klas młodzieży z liceum. Może masz jakieś problemy z komunikacją przez telefon i dlatego piętrzysz trudności. To jest ośrodek profesjonalnie zajmujący się dużymi grupami, a nie pan Zdzisio z pięcioma domkami kempingowymi z grzybem gratis |
dla ciebie za takie załatwienie sprawy, ale dla młodzieży wszystko jedno gdzie pojadą i gdzie będą spać aby było się gdzie napić i przespać, tym bardziej, że nie jest ich problemem załatwianie miejscówki. Nie mam problemów z komunikacją bo wiele spraw przy organizacji zlotu załatwiałem bez wychodzenia z domu czy też będąc na urlopie. A jeżeli chodzi o grzyba to wszędzie można go zastać nawet w tak profesjonalnym ośrodku jak Perkoz.
sla napisał/a: | Co do zdjęć , masz wszystko w internecie. | w internecie jest dużo zdjęć, np sprzedawanych samochodów typu igła a wcale nie odzwierciedla to rzeczywistości. Zobacz sobie na stronie naszego Wodnika a zobaczysz jak to pięknie wygląda, nawet osobista wizyta w osrodku nie do końca ujawniła "wady" jakie były w ośrodku. Ja nawet do swojego domku nie zaglądałem pomimo tego, że byłem na miejscu i przechodziłem obok i nie mogłem stwierdzić, że na fugach w kibelku jest coś w rodzaju grzyba, no cóż w kiblu nie spałem więc na to coś nie zwracałem uwagi. Oglądałem galerię zdjęć z twojego prekoza i .... no piękne zdjęcia, trawa ładna, budynek okazały jest grill z ogniskiem, boiska, hmmmm to proponuje osobom które tam nie były zrobić tam zlot i to na telefon. Ty miałeś przewagę bo tam byłeś i wiesz jak to wygląda.
sla napisał/a: | To była tylko propozycja, ale chyba niepotrzebnie się wychyliłem. | zgadza się aczkolwiek nie do końca była to propozycja, jest temat ZLOT 2015 i tam możesz wrzucać propozycje ale oprócz propozycji samego ośrodka powinno znaleźć się też kto bedzie organizował ZLOT patrz poniżej.
Firebee napisał/a: | Pamiętajcie, że propozycje muszą być poparte lokalizacją mogącą zapewnić nam wszystkim noclegi oraz osobami, które się zajmą się organizacją Zlotu w takiej lokalizacji |
Ale co ja tam wiem w sprawie organizacji zlotów są przecież ludzie którzy mogą wszystko załatwić na telefon. A ja jestem zacofany i wolę pojechać na miejsce osobiście, żeby zobaczyć co, gdzie jest, gdzie można jakiś konkurs zrobić, jakąś atrakcję gdzie ustawiać samochody, namioty sponsorów itd, itp. Nie gniewaj się kolego ale zakończę to brzydko bo załatwianie pobytu dla grupy młodzieży to nie to samo co zrobienie zlotu.
mjsystem - 21-09-2014, 19:35
Panowie, spokojnie. Dopóki temat jest mocno przedzlotowy i stricte dyskusyjny, każdy może się wypowiedzieć, aczkolwiek na temat. Sla, jak widzisz
sla napisał/a: | Nigdy nie byłem na waszym zlocie |
nie znasz specyfiki tego zlotu.
_Slawek_ napisał/a: | Tak czy inaczej ZHP Perkoz odpada, gdyż na zlot trzeba zapewnić min. 300 miejsc noclegowych. |
Sprawa raczej jasna.
sla napisał/a: | Telefonicznie załatwiam bardziej złożone problemy, na dodatek z powodzeniem. |
Zorganizuj zlot. Przecież to proste.
grzesiopol - 21-09-2014, 19:50
mjsystem, przecież to dyskusja i to mocno.... przedzlotowa Ja po prostu chciałem uzmysłowić niektórym osobom, ze zanim cos napisza to niech poczytają jakie są warunki przy organizowaniu zlotu bo potem niepotrzebne zadzieranie nosa do góry i prześciganie się w tym co ja mogę.
[ Dodano: 21-09-2014, 19:53 ]
I ja też się pochwalę - ja sam mogę zorganizować zlot , ale nie mógłbym sam go zrealizowac na miejscu
mkm - 21-09-2014, 19:54
A ukamieniujscie go za to, że mu się nie chciało czytać tematów z poprzednich zlotów
Nasty zlot, a cały czas to samo...
Mamy w tej chwili dwie propozycje - jest dopiero koniec września i jest jeszcze chwila na szukanie trzeciej propozycji.
Grupa osób obecnych na miejscu - obowiązkowa - nie da się załatwić wszystkiego na telefon i to nie teoria, tylko praktyka z lat poprzednich.
grzesiopol - 21-09-2014, 19:58
mkm napisał/a: | A ukamieniujscie go za to, że mu się nie chciało czytać tematów z poprzednich zlotów | nie dorzucimy tak daleko, a nie nasza wina, że nie czytał i nie był.
mkm napisał/a: | Mamy w tej chwili dwie propozycje - jest dopiero koniec września i jest jeszcze chwila na szukanie trzeciej propozycji. | hmmm czy może i ja czegoś nie doczytałem.
mkm - 21-09-2014, 20:03
grzesiopol, a jak jutro zgłosi się Klubowicz, który znalazł super ośrodek do którego każdemu blisko, za darmo, z piękną pogodą to nie zastanowisz się nad taką propozycją?
Na razie masz wszystko doczytane, a ja już czekam na wybory
grzesiopol - 21-09-2014, 20:07
mkm napisał/a: | grzesiopol, a jak jutro zgłosi się Klubowicz, który znalazł super ośrodek do którego każdemu blisko, za darmo, z piękną pogodą to nie zastanowisz się nad taką propozycją? | chyba to bedę ja a zlot będzie w świete nigdzie i nigdy.
mjsystem - 21-09-2014, 20:10
grzesiopol napisał/a: | Ja po prostu chciałem uzmysłowić niektórym osobom, ze zanim cos napisza to niech poczytają jakie są warunki przy organizowaniu zlotu bo potem niepotrzebne zadzieranie nosa do góry i prześciganie się w tym co ja mogę. |
Przecież się nie czepiam
grzesiopol napisał/a: | I ja też się pochwalę - ja sam mogę zorganizować zlot , ale nie mógłbym sam go zrealizowac na miejscu |
Skąd ja to znam...
Cytat: | Grupa osób obecnych na miejscu - obowiązkowa - nie da się załatwić wszystkiego na telefon i to nie teoria, tylko praktyka z lat poprzednich.
___________ |
Amen.
sla - 21-09-2014, 20:30
Dobra, nie będę już proponował żadnej lokalizacji bo robi się nerwowo, myślę jednak że warto zastanowić się nad terminem. Czy nie lepiej organizować zloty przed wakacjami, kiedy ośrodki są odświeżone, mniej przechodzone, najczęściej puste, ceny niższe, a pogoda podobna a nawet lepsza?
|
|
|