Nasze Miśki - Mitsubishi Sondermodell
mkm - 04-05-2017, 22:01
Pas pospawany - więcej będzie widać przy malowaniu, ale ślady niefortunnej przygody powinny zniknąć bez śladu.
Elementy spasowane
Zdrutowaliśmy przód i pierwszy raz od listopada 2016 roku Space wyjechał na drogi
Pierwsza wizyta to warsztat i ścieżka.
Oglądnęliśmy podwozie.
Konserwacja zrobiona dość solidnie.
Ścieżka nic nie wykazała.
Na upartego można myśleć o amortyzatorach z przodu.
Trzeba poprawić ręczny na lewym kole.
i tyle
Przerysowany błotnik niestety dość głęboko wjechał (srebrny to jednak idealny kamuflaż) i wymagał klepania
Maska dostanie więcej szpachli niż myślałem - wgnioty transportowe w fatalnych miejscach - można je wyciągać, ale prawdę mówiąc szkoda kasy - lakiernik sobie poradzi.
Potem szybki przegląd mechaniczny i można było popróbować.
https://youtu.be/8BKTYcpYfII
Autko bardzo zadbane (nawet ciśnienia w oponach nie trzeba było zmieniać ), a dzięki odstawieniu do suchego garażu po kraksie przeczekało w stanie nienaruszonym.
A tak obecnie wygląda Mitsubishi Space Star w krótkiej serii "multikolor edyszyn"
Teraz wszystko już w rękach lakiernika.
Po Fuksie wybór kto maluje był prosty
Tym razem poprzeczka postawiona dużo wyżej.
Materiał jego i kilka wyzwań - zderzak tył do rogu, błotnik z tyłu w połowie (choć rysy chyba wymuszą 2/3), drzwi tylko rantem no i oczywiście przejście z ciemnego w jasny bez cieniowania sąsiednich elementów
Z rarytasów przetestuję dodatek, który sprawia, że plastik zachowuje się jak metal więc ziarno powinno siąść równo.
Żeby ograniczyć do minimum wtopę w mieszalni zamiast klapki wlewu przygotowałem błotnik
Trzymajcie kciuki
mkm - 15-05-2017, 19:38
Narożnik zderzaka wpylony
Błotnik także
Błotnik jednostronnie
Pas do połowy
Maska dwustronnie
Teraz lakieruje się zderzak i Space zmienia warsztat
Z odcieniem chyba się mieszalnia wstrzeliła - zobaczymy po polerce w sztucznym świetle.
mkm - 16-05-2017, 19:14
pamar - 16-05-2017, 19:51
Czekaj no, ja im pokażę, tak niby od niechcenia
mkm - 16-05-2017, 21:22
pamar, jeszcze się wstrzymaj
Halogeny do wymycia, bo nie wyglądają.
Lampy do polerowania, bo ktoś je skrzywdził.
Przód do skręcenia i spasowania, bo złożony na sztukę, żeby do innego warsztatu przejechać.
No i ogólna kosmetyka
Jeszcze około tygodnia
mkm - 24-05-2017, 21:24
Takie drobiazgi mnie spowolniły.
mkm - 25-05-2017, 16:25
I szlag mnie jasny trafił.
Jak mówiłem, że jak chłodnice pociągnęło to rurki od klimy szlag trafił to wszyscy powtarzali - nie... bez sensu kasę wydawać...
Mała franca od parownika jest strzelona przy mocowaniu - później wrzucę fotę jak się pęknięcie schowało...
Z ciekawostek - przewód oprócz ori numeru Mitsu ma dumny napis Made in Poland
pamar - 26-05-2017, 10:30
Cytat: | Z ciekawostek - przewód oprócz ori numeru Mitsu ma dumny napis Made in Poland
|
mkm - 26-05-2017, 23:53
Auto praktycznie skończone. Klimatyzacja działa .
Cieszę się, że nie kupiłem elementów w kolorze - nowy lakier bardzo go odmłodził i po kosmetyce, będzie wyglądał jak 12lat temu.
mkm - 30-05-2017, 22:08
Zanim to nastąpi do odświeżenia wpadł pierwszy Colt z tego tematu
W 2014tym po gruntownej kosmetyce wyglądał tak:
Dzisiaj udało się mu trochę cofnąć czas
Zapraszam na ponad 7 godzin w niecałe 3 minuty
https://www.youtube.com/watch?v=0GGKpaDrunk
mkm - 13-06-2017, 17:26
Bzyk_R1 - 13-06-2017, 21:20
Wydaje mi się że wreszcie znajdę tu coś dla siebie. Panie i Panowie przed Państwem...
mkm - 13-06-2017, 21:29
Mitsubishi Outlander 2.0T
Bzyk_R1 - 13-06-2017, 21:52
No fajnie teraz proszę dokładnie wszystko focić i opisywać a ja coś postaram się podpatrzeć, fajne ma beleczki, a na pierwszym foto jego ulubione miejsce CPN...
Fragu - 14-06-2017, 08:19
No patrzcie go no ! Jednak
|
|
|