[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System
becu - 01-02-2017, 23:44
grzesiopol, gratulacje, że Ci się to udało
Co do dysku SSD to moim zdaniem to się nie opłaca, po prostu taki dysk jest za drogi. Wiadomo, że będzie to szybciej działać, ale w MMCS nie robisz tylu rzeczy co na komputerze żeby naprawdę odczuć różnicę. W komputerze na dysku SSD praktycznie każda czynność z poziomu użytkownika jest szybsza bo co chwilę odpalasz jakiś program, zakładkę czy coś, a w MMCS jak Ci się wczytają np. mapy to nie będziesz ich wczytywał znowu co 10 sekund. Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi
brylekVFR - 02-02-2017, 06:41
Ale przy wczytywaniu muzyki już tak. Po odpaleniu samochodu zanim ruszy serwer muzyczny chwile schodzi.
regis70 - 02-02-2017, 09:24
brylekVFR napisał/a: | Ale przy wczytywaniu muzyki już tak. Po odpaleniu samochodu zanim ruszy serwer muzyczny chwile schodzi.
|
Właśnie o ten start serwera mi chodziło, chwile to trawa, ale jakbym miał kombinować z przekładaniem dysków to aż tak mi to nie przeszkadza
tyku - 02-02-2017, 11:12
regis70 napisał/a: | ale jakbym miał kombinować z przekładaniem dysków to aż tak mi to nie przeszkadza | Dysk SSD trzeba przełożyć ( lub odpalić MMCSa z płyty) jeżeli odłączymy akumulator lub chcemy aktualizować mapy, zmienić soft na język polski itp.
becu - 02-02-2017, 21:55
I właśnie o ten start mi chodzi, włącza sie chwile dłużej, ale nie odpalasz auta 5 razy w ciągu minuty tak jak np. robisz na komputerze kilka czynności gdzie przyśpieszenie każdej z nich daje faktyczną różnicę.
Moody - 04-02-2017, 21:56
Jakim programem klonujecie z HDD na SSD?
Co dokładnie znaczy "bez inicjacji z dysku HDD, MMCS nie odpali dysku SSD"?
Przy podłączonym akumulatorze ale bez kluczyka podmienić dyski?
brylekVFR - 04-02-2017, 22:53
Tak, na wyłączonym zapłonie.
tokyo - 05-02-2017, 09:41
Inaczej możesz trwale uszkodzić dysk
Moody - 05-02-2017, 10:17
U mnie to jakoś nie działa.
Gdy podmienię dysk przy rozłączonym akumulatorze to mam komunikat "Insert program disc". Natomiast gdy tak jak piszecie to w ogóle nie wstaje.
Dysk klonowałem ghost 11.5 i linuksowym dd. Bez efektu.
Dooomino - 06-02-2017, 12:58
W jaki sposób zgrać muzyk z płyty do musicserver ?
grzesiopol - 06-02-2017, 13:15
Dooomino napisał/a: | W jaki sposób zgrać muzyk z płyty do musicserver ? | A czytałeś w ogóle jak obsługiwać MMCS Proponuje lekture instrukcji. wystarczy wpisać w wyszukiwarkę MMCS instrukcja i masz nawet po polsku.
A odpowiadając na pytanie to wystarczy wsadzić płytę CD z utworami i samo zacznie się wgrywać, chyba, że jest zmienione w ustawieniach. Postęp wgrywania jest widoczny. Po wgraniu to co było na płycie masz na serwerze.
Moody - 06-02-2017, 18:05
tyku napisał/a: | Dysk SSD trzeba przełożyć ( lub odpalić MMCSa z płyty) ... |
Z jakiej płyty można to zrobić? Jest gdzieś do pobrania?
grzesiopol - 06-02-2017, 21:14
Jak masz swojego MMCSa to masz plik uruchamiający na dysku jest to plik loading.kwi. Jeżeli posiadasz oryginalne płyty nawigacji to ten plik też znajduje sie na tej płycie.
Moody - 06-02-2017, 23:06
grzesiopol napisał/a: | Jak masz swojego MMCSa to masz plik uruchamiający na dysku jest to plik loading.kwi. Jeżeli posiadasz oryginalne płyty nawigacji to ten plik też znajduje sie na tej płycie. |
I wystarczy, że ten plik nagram na CD/DVD i dysk stanie się startowym?
grzesiopol - 06-02-2017, 23:25
Od razu dysk startowy. Po prostu ten plik zawiera w sobie wszystko co jest niezbędne do uruchomienia MMCS - system operacyjny, bootloadera, pliki obrazów, tekstów i takie tam aplikacje jak AV, CAN itp. Tak wystarczy nagrać ten plik na płytę najlepiej CD. Jakby coś ci nie działało to wrzucasz i powinno się naprawić, ale przeważnie nic się nie psuje a pamięć raczej trudno rozładoać. W pamięci masz system plus aplikacje a reszta jest na dysku twardym czyli obrazki i teksty..
|
|
|